Pocita to verze 4.79
(Ne)prubeh vypoctu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
(Ne)prubeh vypoctu
Zacal jsem pocitat Rosettu a koukam, ze mi asi poslali neco desne zapekliteho, protoze uz pres hodinu mi to visi na 60% a nehne se to ani o pid. Uplynuly cas pribyva a zbyvajici take (pomer narustu je zhruba 2.5-3 : 1 (uplynuly: zbyvajici)).
Nepocitam to sice na zadnem superstroji, ale LHC mi to zatim neudelalo, takze nevim co si o tom myslet. Snad to jednou dopocita.. 
Pocita to verze 4.79
Pocita to verze 4.79
Ahoj a vitej na foru,
Rosseta ma z principu nelinearni prubeh vypoctu, takze je takove chovani dost dobre mozne a snad primo pravdepodobne.
Nevim, na jakem pocitas stroji, ale k odhadum casu je velmi dobra Nároènost projektù - souhrná tabulka
Zatim bych v pohode pocital a uvidis. Treba dostanes dalsi jednotku jiz s grafikou, ktera se pripravuje (beta verze) a tam lze sledovat prubem vypoctu i pres to, ze v BOINC se procenta neposunuji...viz thread Aktuální stav projektu
Rosseta ma z principu nelinearni prubeh vypoctu, takze je takove chovani dost dobre mozne a snad primo pravdepodobne.
Nevim, na jakem pocitas stroji, ale k odhadum casu je velmi dobra Nároènost projektù - souhrná tabulka
Zatim bych v pohode pocital a uvidis. Treba dostanes dalsi jednotku jiz s grafikou, ktera se pripravuje (beta verze) a tam lze sledovat prubem vypoctu i pres to, ze v BOINC se procenta neposunuji...viz thread Aktuální stav projektu
No ono u Rosetty se nedá mluvit o nějakym běžnym času na dokončení jednotky. Měl jsem zatím jednotky na 15-20 minut, 40 minut, dvě hodiny nebo i víc jak tři hodiny. Postup výpočtu je nelineární, takže se většinou nedá přesnš odhadnout , jak dlouho bude dokončení jednotky ještě trvat. Ale jinak jsem se u Rosetty s nějakými problémy nesetkal.

-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Musim rict, ze me vcera Rosetta pekne nas..la. Nejenom, ze porad uklada mezivysledky jenom pri dokonceni celych desitek procent, coz na nekterych pocitacich muze byt treba po hodine, ale navic mi vcera pri zastaveni vypoctu hodila client error a 50% bylo v )(.
Prubezne ukladani rozpracovani a moznost pozastaveni vypoctu je snad jedna ze zakladnich vlastnosti BOINCu, kterou by projekty mely dodrzovat.
Kdyz budu mit napriklad na stejnem pocitaci 2 projekty a budou se prepinat po hodine, tak se muze stat, ze se Rosetta nedopocita nikdy, protoze do hodiny nestihne zapsat mezivysledky a navic kdyz pri prepnuti ulohy vypocet spadne, tak to uz fakt nechapu.
Pocitacem to nebude. Je sice pomaly, ale stabilni. Jenom si ho holt obcas dovolim vypnout.
Libor
Prubezne ukladani rozpracovani a moznost pozastaveni vypoctu je snad jedna ze zakladnich vlastnosti BOINCu, kterou by projekty mely dodrzovat.
Kdyz budu mit napriklad na stejnem pocitaci 2 projekty a budou se prepinat po hodine, tak se muze stat, ze se Rosetta nedopocita nikdy, protoze do hodiny nestihne zapsat mezivysledky a navic kdyz pri prepnuti ulohy vypocet spadne, tak to uz fakt nechapu.
Pocitacem to nebude. Je sice pomaly, ale stabilni. Jenom si ho holt obcas dovolim vypnout.
Libor
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
http://boinc.bakerlab.org/rosetta/worku ... id=3339803Honza píše:O jakou jednotku se jednalo?
Je to pomalej pocitac, ale vsechny projekty z ucebny se mi na tom povedlo v pohode dopocitat i jednu rosettu.
Libor
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Přesně takový problém mám i na svém kompu (Celer 800), stačí když se jednotka z nějakého důvodu pozastaví a po opětovném spuštění to hodí chybu výpočtu....ale mám podezření že to dělá ještě na jednom kompu (Celer 2,8GHz) který na mě počítá, ale bohužel k němu nemám téměř přístup tak si nejsem jistý....jede na něm Predictor a Rosseta. Jednotky z Predictora jsou vždy OK, ale u Rossety je třeba každá 2 až 3 jednotka Errrrror.
Ps: a jiné mašiny ty jednotky většinou znovu dopočítají OK.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Jelikoz tam mas vic projektu, tak muze byt problem prave s pozastavenim a znovuspustenim jednotky.Bony píše:Přesně takový problém mám i na svém kompu (Celer 800), stačí když se jednotka z nějakého důvodu pozastaví a po opětovném spuštění to hodí chybu výpočtu....ale mám podezření že to dělá ještě na jednom kompu (Celer 2,8GHz) který na mě počítá, ale bohužel k němu nemám téměř přístup tak si nejsem jistý....jede na něm Predictor a Rosseta. Jednotky z Predictora jsou vždy OK, ale u Rossety je třeba každá 2 až 3 jednotka Errrrror.
Ja mam Celeron 400 a 10% trva klidne vic nez hodinu. Na rychlejsich si toho mozna ani nevsimnete, ale na pomalejsich je to hodne znat.
Libor
nastavte ponechani projektu v pameti, melo by to eliminovat chyby pri prepinani mezi projekty. problem to ale nevyresi pri restartovani PC
Naposledy upravil(a) JVc dne pon pro 19, 2005 2:41 pm, celkem upraveno 1 x.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Dělá to i mně doma na Prescottu při přepínání projektu a když to stahuje nové WU a odpojíte se, u všeho se napíše chyba při přenosu.
Naštěstí už Seti funguje a tak jen dopočítám co se mně stáhlo a asi tenhle projekt dočasně opustím.
Naštěstí už Seti funguje a tak jen dopočítám co se mně stáhlo a asi tenhle projekt dočasně opustím.
Naposledy upravil(a) forest dne pon pro 19, 2005 3:54 pm, celkem upraveno 1 x.