Bol som trosku v Tokyu v elektronickom mestecku Akihabara a narazil na zaujimave vyplody v oblasti naramkovych hodiniek. Na webe ich najdete na tejto stranke. Viacere z nich su poriadne gyce, ale niektore su fajn.
Mam rad netradicne veci, ktore cloveku ukazu, ze vela veci okolo nas su len ludske konvencie ci zjednodusenia a v skutocnosti je svet omnoho nezavislejsi od cloveka ako sa v beznom uponahlanom zivote nazdavame. V takomto pripade ma male nakopnutie do zadku tymto nasim skostnatelym predstavam a vnimaniu velku cenu a vlastne je to presne to o co sa snazia budhisticki mnisi pri meditacii - zmazat nase zauzivane vnimanie sveta veduce k nepochopeniu, nedorozumeniam a naslednemu utrpeniu, a nahradit ho objektivnejsim vnimanim.
A takym malym kopancom mozu byt napr. aj hodinky merajuce cas inak ako sme zvyknuti - nie napr. v klasickej dohodnutej desiatkovej sustave (ci skor kombinacii 10-kovej a 60-kovej), ale napr. aj v binarnej sustave. Sice by som na nich ocenil, keby vobec nemali tie zbytocne desiatkove cisla pri diodach, ale aj tak je to lepsie ako nic...
No nie je to super darcek pre IT cloveka?
Samozrejme nemusite kvoli tomu ist do Tokya, daju sa objednat aj cez internet.
Ak mate nejake ine postrehy a ine napady na zaujimave darceky, napiste sem...