Výpočty na slabém PC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Výpočty na slabém PC
Lze nějak nastavit, aby výpočet na PC probíhal pouze, pokud na něm někdo není přihlášen?
Myslel jsem, že mi to tak bude fungoval pokud nainstaluji boincmanager (při instalaci 3. volba z nabídky - viditelný pouze pro správce), ale výpočet probíhá stále, i když se přihlásí jiný uživatel. Je pravda, že on nemůže výpočet ovlivňovat, ale protože se jedná o Celeron 1000 s pamětí 128MB, tak to šíleně zpomaluje práci.
Tzn. potřebuji nastavit výpočet takto:
1. počítá - nikdo není přihlášen
2. nepočítá - na stanici přihlášen uživatel
Myslel jsem, že mi to tak bude fungoval pokud nainstaluji boincmanager (při instalaci 3. volba z nabídky - viditelný pouze pro správce), ale výpočet probíhá stále, i když se přihlásí jiný uživatel. Je pravda, že on nemůže výpočet ovlivňovat, ale protože se jedná o Celeron 1000 s pamětí 128MB, tak to šíleně zpomaluje práci.
Tzn. potřebuji nastavit výpočet takto:
1. počítá - nikdo není přihlášen
2. nepočítá - na stanici přihlášen uživatel
Takto to primo asi resit nelze - lze pouze rict, aby pocital jeste nez je nekdo prihlasen, tzn. instalace jako sluzba (service)...samosebou pokud se jedna o Win 2K/XP apod.
Osobne by to resil tak, ze bych v profilu BOINC projektu nastavil, aby nepocital, pokud se masina pouziva (Do work while computer is in use? dat na No).
Take je mozna zapojit masinu pouze do projektu, na ktere staci - viz Nároènost projektù - souhrná tabulka...
Osobne by to resil tak, ze bych v profilu BOINC projektu nastavil, aby nepocital, pokud se masina pouziva (Do work while computer is in use? dat na No).
Take je mozna zapojit masinu pouze do projektu, na ktere staci - viz Nároènost projektù - souhrná tabulka...
Díky za odpověď. Upravil jsem profil a uvidím co to udělá.
Dal jsem na to PC Rosettu, protože vše počítá strašně dlouho a výsledky posílá na validaci pozdě. Proto nikdy můj výpočet neovlivnil přidělený kredit a já dostal o polovinu méně než si PC nárokoval. Jedinná Rosetta mi přidělí za dlouhý výpočet odpovídající kredit, protože se to neporovnává s žádným jiným PC.
Dal jsem na to PC Rosettu, protože vše počítá strašně dlouho a výsledky posílá na validaci pozdě. Proto nikdy můj výpočet neovlivnil přidělený kredit a já dostal o polovinu méně než si PC nárokoval. Jedinná Rosetta mi přidělí za dlouhý výpočet odpovídající kredit, protože se to neporovnává s žádným jiným PC.
vyhrabal jsem stařičké průmyslové pc pentium 200MHz (dost zajímavý kousek je to celé na jedné desce velikosti něco větší než např sound blaster 32pnp pokud to někdo pamatujete), chtěl jsem znát názor zda-li má cenu na tom něco smysluplně počítat? nemám zkušenost s takhle rychlým
strojem (jen kdysi s clasikem) tak neví jestli se do toho pouštět

Když už to tak bereš přes ten kredit.Trpaslik píše:Díky za odpověď. Upravil jsem profil a uvidím co to udělá.
Třeba u Ensteina s nárokem 7 MB nepocítíš takřka žádné zpomalení. Pak můžeš počítát pořád, ne jenom jak s počítačem nikdo nepracuje. Sice dostaneš pouze polovinu toho co nárokuješ ale zase toho spočítáš daleko více.
nejde mi o kredit (o ten mi nešlo nikdy) spíš jestli to není zbytečně propálená elektrika a tak.
no ale asi to zkusím, jen co budu mít čas.
s optimalizací bych seti mohl dát i pod 20 hodin
EDIT: teď jsem si tak nějak rozpomenul že jsem počítal klasika na tuším celeru 233@333 a trvalo to nějakých 20hodit/WU tak proč ne
no ale asi to zkusím, jen co budu mít čas.
s optimalizací bych seti mohl dát i pod 20 hodin
EDIT: teď jsem si tak nějak rozpomenul že jsem počítal klasika na tuším celeru 233@333 a trvalo to nějakých 20hodit/WU tak proč ne