BOINC - uFluids (alfa?)
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BOINC - uFluids (alfa?)
A mame tu dalsi projekt - microFluids
Jedna se o fyzickalni projekt, ktery simuluje "two-phase fluid behavior in microgravity and microfluidics problems".
Jak jsem to pochopil, jedna se jak o simulace "velkeho" typu, napriklad jak se chovaji nadrze setaletu (inteakce tekutiny-plynu), tak i "maleho" typu jako v radech mikronu na mikrocipech.
Cilem je vyvoj lepsich nadrzi ci malinkatych elektromechanickych zarizeni tak, aby nebyly v urcitych slabych mistech tolik namahane.
Kazdy ostrileny BOINCar uz vi, ze projektu v pre-alfa fazi maji sve mouchy, takze absence progresu, ztrata vypoctu pri restartu nebo prepinaji projektu pokud nezustavaji v pameti, absence screensaveru atp.
Aplikace zere tak 30MB pameti, jednotky bezi od pul hodiny az dny (novejsi jednotky snad budou kratsi nez dny).
Zatim se jede pouze pod Windows; Linux a Mac prijde pozdeji.
Zatim nevim jak je quorum atp.
Jeste ten progress a tudiz time to complete - mozna ani nebude, protoze to nelze z povahy vypoctu predem urcit...je sice dan maximalni pocet iteraci, takze to neskonci v nekonecne smysce, ale preci jen...
EDIT: Aplikace cerpa z metody vyvoje povrchu - Surface Evolver
Jedna se o fyzickalni projekt, ktery simuluje "two-phase fluid behavior in microgravity and microfluidics problems".
Jak jsem to pochopil, jedna se jak o simulace "velkeho" typu, napriklad jak se chovaji nadrze setaletu (inteakce tekutiny-plynu), tak i "maleho" typu jako v radech mikronu na mikrocipech.
Cilem je vyvoj lepsich nadrzi ci malinkatych elektromechanickych zarizeni tak, aby nebyly v urcitych slabych mistech tolik namahane.
Kazdy ostrileny BOINCar uz vi, ze projektu v pre-alfa fazi maji sve mouchy, takze absence progresu, ztrata vypoctu pri restartu nebo prepinaji projektu pokud nezustavaji v pameti, absence screensaveru atp.
Aplikace zere tak 30MB pameti, jednotky bezi od pul hodiny az dny (novejsi jednotky snad budou kratsi nez dny).
Zatim se jede pouze pod Windows; Linux a Mac prijde pozdeji.
Zatim nevim jak je quorum atp.
Jeste ten progress a tudiz time to complete - mozna ani nebude, protoze to nelze z povahy vypoctu predem urcit...je sice dan maximalni pocet iteraci, takze to neskonci v nekonecne smysce, ale preci jen...
EDIT: Aplikace cerpa z metody vyvoje povrchu - Surface Evolver
Naposledy upravil(a) Honza dne ned čer 04, 2006 8:20 pm, celkem upraveno 1 x.
RSS feed projektu je http://www.ufluids.net/rss_main.php
Pripojeni do tymu - http://www.ufluids.net/create_account_form.php?teamid=8
Dalsi info o projektu doplnim v souhrne tabulce narocnosti projektu...
Pripojeni do tymu - http://www.ufluids.net/create_account_form.php?teamid=8
Dalsi info o projektu doplnim v souhrne tabulce narocnosti projektu...
Pocitam ted aplikaci 4.02 ale o mc lepsi to neni. nula procent sem tam mel taky a po 1:20 to bylo hotovy. prozmenu u druhe jednotky mam 720% a zatim se to pocita 3:30 no uvidim.
Narocnost na traffic upload je 3.3MB
alespon kdyby to bylo v zipu 680k nebo v raru 560k. Takto je to nejnarocnejsi projekt na traffic.
Narocnost na traffic upload je 3.3MB
Naposledy upravil(a) JVc dne úte lis 15, 2005 11:06 pm, celkem upraveno 1 x.
Problem progress baru neni jenom o aplikaci, ale take o jednotlivych WUs. Nektere konci uspesne pri 20%, jine musi dojet do 100%, nekde je prubeh linearni, jidne ne.
Nekdo nadhodil i tema oper source codu - pry je kod dost optimalizovany, ale klient pro Linux a Mac by se hodil. Otazka o SSE(2/3) a pod zatim nebyla zodpovezena, takze autor asi nevzal v uvahu optimalizaci na urovni kompilace, ale pouze design vypoctu ve zdrojaku.
Nekdo nadhodil i tema oper source codu - pry je kod dost optimalizovany, ale klient pro Linux a Mac by se hodil. Otazka o SSE(2/3) a pod zatim nebyla zodpovezena, takze autor asi nevzal v uvahu optimalizaci na urovni kompilace, ale pouze design vypoctu ve zdrojaku.
mé postřehy s počítání uFluids:
když to pauznu ručně v boinc magorovi po 0,5hod práce a pak to spustím tak to vyhodí error (již několik WU mi to udělalo)
jinak se mi jednotky tváří celou dobu výpočtu že je hotovo 0,2 nebo 0,4 % hotovo a pak bác a je 100%
jednotky se mi počítají cca 1,5hod na amd athlon 2500+ a odhad je 4,5hod a nezlepšuje se
používám boinc mang 5.2.7 a boinc core 4.531.1 od truxe
P.S. jinak pokaždé odesílat 3,6 Mb dat je pro nás modemisti fakt síla
když to pauznu ručně v boinc magorovi po 0,5hod práce a pak to spustím tak to vyhodí error (již několik WU mi to udělalo)
jinak se mi jednotky tváří celou dobu výpočtu že je hotovo 0,2 nebo 0,4 % hotovo a pak bác a je 100%
jednotky se mi počítají cca 1,5hod na amd athlon 2500+ a odhad je 4,5hod a nezlepšuje se
používám boinc mang 5.2.7 a boinc core 4.531.1 od truxe
P.S. jinak pokaždé odesílat 3,6 Mb dat je pro nás modemisti fakt síla

4.531.1 core mám kvůli sztaki
teď mám nějakou delší jednotku byť ze stejné várky, má 10% hotovo za 5,50hod
no je to zajímavé to sledovat. asi to není moc odladěné, no však jsou na začátku
píšu to tu jako zajímavost a zkušenost, jinak s tím nemám moc problém
P.S. vypadá to že po každém přerušení počítání WU se začne počítat od začátku nebo co
teď mám nějakou delší jednotku byť ze stejné várky, má 10% hotovo za 5,50hod
no je to zajímavé to sledovat. asi to není moc odladěné, no však jsou na začátku
píšu to tu jako zajímavost a zkušenost, jinak s tím nemám moc problém
P.S. vypadá to že po každém přerušení počítání WU se začne počítat od začátku nebo co

koukam ze nekdo ma hoodne rychlej internet 160 TB/sec
a jeste su zvedavej jak dlouho se bude pocitat tato jednotka 4 to jiz nezvladli. odhaduju to tak na dva dny pocitani.
s takovou si budu muset poridit nejakej hot swap suplik na hdd
a jeste su zvedavej jak dlouho se bude pocitat tato jednotka 4 to jiz nezvladli. odhaduju to tak na dva dny pocitani.
s takovou si budu muset poridit nejakej hot swap suplik na hdd
Naposledy upravil(a) JVc dne ned lis 27, 2005 6:32 pm, celkem upraveno 1 x.