no sice este nemam komplet vyresen svuj saa7135 ale zkusim grab do FullPALu, snad nebude moc ujetej zvuk
Grabování videa
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Grabování videa
Miras: Vzniklo oddělením od CNT a BOINC.CZ v médiích
no sice este nemam komplet vyresen svuj saa7135 ale zkusim grab do FullPALu, snad nebude moc ujetej zvuk
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to dohodnul z bráchou že dokud to v televizi nebude, tak bude každý den grabovat....a je super že asi týden má kartu s digitálním tunerem, tzn. že to bude v super kvalitě. 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
no dovolil bych si polemizovat o bitratu dvb-t v ceske republice, nicmene kdyz ja chytnu sumeni v obraze, tak to de hooodne do prdele. uvidime, porovnameBony píše:Tak jsem to dohodnul z bráchou že dokud to v televizi nebude, tak bude každý den grabovat....a je super že asi týden má kartu s digitálním tunerem, tzn. že to bude v super kvalitě.
Kurnik, co mas za procak a zvukovku / jakou pouzivas kompresi a tok, ze to chces davat do fullPALu?Bob van Sikorski píše:no dovolil bych si polemizovat o bitratu dvb-t v ceske republice, nicmene kdyz ja chytnu sumeni v obraze, tak to de hooodne do prdele. uvidime, porovnameBony píše:Tak jsem to dohodnul z bráchou že dokud to v televizi nebude, tak bude každý den grabovat....a je super že asi týden má kartu s digitálním tunerem, tzn. že to bude v super kvalitě.
Je fakt, ze naposled jsem graboval na XP 1700+, ale byl jsem rad ze to zvladlo 1/2 PAL ve slusne kvalite a zvuk MP3 mono. Vetsi rozliseni uz bylo nerealne.
ja sem graboval ve full palu jiz na celeronu 600MHz zatizeni 70%, kodek picvideo MJPEG 1:8 - 1:12 (YUV2 ne RGB), zvuk wave, karta tenkrat ATI TV tuner ISA propojenej ke grafarne ATI128pro 16MB.shafa píše:Kurnik, co mas za procak a zvukovku / jakou pouzivas kompresi a tok, ze to chces davat do fullPALu?
mmj. digitalni tuner vlastne nic negrabuje ale pouze uklada data co prijme na hdd. tak to bude jeste min narocny nez zdigitalizovat analogovej prijem.
Naposledy upravil(a) JVc dne pát lis 04, 2005 12:36 am, celkem upraveno 1 x.
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
presne panove, starej dobrej pegasus mjpeg. mam duron1000 a saa7135, davam fullpal se 70-85% vytizenim cpu
edit: kvalita "19", pro ty kdoz vedi
a este edit2: prioritne delam osobne x.264, ale tohle bych dal do xvidu, zvuk nejspise ogg a do mkv. avi+mp3 uz asi ani neumim pouzit (zapomel sem jaxe pisou params pro lame a sem linej to zjistovat
)
edit: kvalita "19", pro ty kdoz vedi
a este edit2: prioritne delam osobne x.264, ale tohle bych dal do xvidu, zvuk nejspise ogg a do mkv. avi+mp3 uz asi ani neumim pouzit (zapomel sem jaxe pisou params pro lame a sem linej to zjistovat
Tak to je pak jasny, ja to rovnou hazel do Xvidu+mp3, a mel jsem z CPU primotop. Zkousel jsem i HuffYUV + dal to zpracovat Xvidem, ale je to cas navic...JVc píše:ja sem graboval ve full palu jiz na celeronu 600MHz zatizeni 70%, kodek picvideo MJPEG 1:8 - 1:12 (YUV2 ne RGB), zvuk wave, karta tenkrat ATI TV tuner ISA propojenej ke grafarne ATI128pro 16MB.shafa píše:Kurnik, co mas za procak a zvukovku / jakou pouzivas kompresi a tok, ze to chces davat do fullPALu?
mmj. digitalni tuner vlastne nic negrabuje ale pouze uklada data co prijme na hdd. tak to bude jeste min narocny nez zdigitalizovat analogovej prijem.
MJpeg jsem z lenosti nezkousel
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
no fakt je ze mjpeg neni zrovna idealni, lepsi by byl huffyuv, pac je bezeztratovej, ale pri kvalite 19 neni problem.
co se tyce primeho grabovani do xvid+mp3 tak tohle zverstvo
sem kdysi zkousel a da se to cca od 2400+ vyse. nicmene kdysi na bt878 grabovani zvuku rovnou do mp3 automaticky zpusobovalo v podstate nekorigovatelny rozjeti zvuku. ale to byly casy w98 + vdub 1.4.?
co se tyce primeho grabovani do xvid+mp3 tak tohle zverstvo
ted mam pci grabovaci kartu (nema tuner) s cipem bt878 a jediny rozumny soft je prave posledni verze vdub 1.6.x jako kodek pouzivam ffdshow kde to nastavim jako mjpeg na max. vuhodou je ze se tam da pouzit spoustu filtru primo pri grabovani. na ostrihani reklam je vdub stale neprekonatelnej.
2 Bob van Sikorski: do toho x.264 to tlacis jakym softem? nerem? x.264 ma jednu nevyhodu, neni to cim editovat.
2 Bob van Sikorski: do toho x.264 to tlacis jakym softem? nerem? x.264 ma jednu nevyhodu, neni to cim editovat.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz

- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
ale pozor!JVc píše:ted mam pci grabovaci kartu (nema tuner) s cipem bt878 a jediny rozumny soft je prave posledni verze vdub 1.6.x jako kodek pouzivam ffdshow kde to nastavim jako mjpeg na max. vuhodou je ze se tam da pouzit spoustu filtru primo pri grabovani. na ostrihani reklam je vdub stale neprekonatelnej.
x.264 je plně editovatelne ve vdubu, v nem to do nej v poho komprimuju: prislusny link
nero uz zcela zasadne nepouzivam, takovejhle hnusnej nenazranej moloch v radu stovek MB me vyslovene "sere". palim obvykle v k3b. matrosku samo delam ve vdubmod (stary ale stale relativne slusny clanecek
jinak x264 obvykle prehravam pomoci VLC nebo ffdshow. nicmene je mozne, ze budete mit problem s drobnym ujizdenim zvuku, udajne by to mela byt chuba prave x264, ale mozna je v soucasnych verzich jiz vyresena.