tri-dvojka bude mozna lepsi. Mam jeste 3.0 a 3.2 Northwoody a ty jsou docela OK.anubis32 píše:mno ja si dnes jedu pro 3.2 prskota tak uvidime jestly je to takove jak tu vsichni tvrditea sem zvedavej cim to budu chladit asi to napojim na radiator od ustredniho vytapeni aspon se usetri za plyn
![]()
![]()
Výkon AMD vs. Intel v jednotlivých projektech
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: Hrùùùùza
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrůůůůza
Udeřil jsi přesně hřebíček na hlavičku. Je psáno že žere při zapnutí HT víc jak 150W a 119a.dejvidek píše:75°C je katastrofa. Takovej přímotop mi nesmí do case, to bude žrát nejmíň 100W jen procák, to abych měl 0.5kW zdroj, to ať si Intel nechá![]()
dejv
No a ten 500W zdroj?
Ten jsem si přesně kvůli tomuhle CPU koupil, je celej hliníkovej a extra tichej
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
tak mam doma tu 3.2 preskota a ted sem ho takt na 4010Mhz mam ho na prime95 a zatim po 5h vypada stabilne uvidime rano jinak i na tech 3.2Ghz HT zap. zvlada tak o 50% vice jak A64 3000+ O/C 2520 1024ram
jinak je to hukot ale co to sezere
proudu
jo a v benchmarku mam 1736 (Whetstone)3337 (Dhrystone) a to cele 2 krat
jo a jedu na DDR2
jinak je to hukot ale co to sezere
jo a v benchmarku mam 1736 (Whetstone)3337 (Dhrystone) a to cele 2 krat
jo a jedu na DDR2
Naposledy upravil(a) anubis32 dne čtv led 13, 2005 7:30 pm, celkem upraveno 1 x.

- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hehe docela asi s kompama vynikate chlapianubis32 píše:tak mam doma tu 3.2 preskota a ted sem ho takt na 4010Mhz mam ho na prime95 a zatim po 5h vypada stabilne uvidime rano jinak i na tech 3.2Ghz HT zap. zvlada tak o 50% vice jak A64 3000+ O/C 2520 1024ram
jinak je to hukot ale co to sezereproudu
Pristi tyden si du pro novy pameti Corsair 512DDR400 abych moch hodit fsb na 200 a dostat se na 3200+ z toho myho kluciny 2600+
Prescotty sou pekelny stroje

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Vyrobil jsem si novou úchytku pro vodní blok na 775 socket a teplota šla o něco níže.
Bez vytížení 38-40stupňů a na 100% i s HT po 4hodinách 68-70 stupňů.
O víkendu se chystám na doladění odkuhu, namažu to teplovodivou pastou a hurá na přetakt
Příští týden určitě napíšu další výsledky
O víkendu se chystám na doladění odkuhu, namažu to teplovodivou pastou a hurá na přetakt
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
mno ja nevim ja mam normal chlazeni a mam 62 stupnu na max zatizeni po 24hforest píše:Vyrobil jsem si novou úchytku pro vodní blok na 775 socket a teplota šla o něco níže.
O víkendu se chystám na doladění odkuhu, namažu to teplovodivou pastou a hurá na přetakt![]()
btw:jeste sem se neprihlasil do tymu
15.1.2005 CPDN mno tak teda po pardennim testovani a za 53H jen 10% a na druhe jednotce 6% mno to neni moc na to ze jedu na 3.8 prskotovi

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Tak a je po druhých testech:
Díky limitu mých pamětí (DDR 1 400mhz) jesm se dostal pouze na přetakt 4,2Ghz, ale i to je slušné
BOINC Banchmark - 1852(Whetstone)3482 (Dhrystone)
Přestavbou vodního chlazení jsem se dostal i při takovémto přetaktu po 12 hodinách BOINC HT maximálně na 55 stupňů, takže i s tímto jsem nadmíru spokojen!
Test stability na PRIME95 neukázal ani po 24 hodinách ani jednu chybu a i Clima po 15hodinách nespadlo
Jakmile budu vyměňovat paměti, tak půjdu minimálně do 533 DDR2 no a pak mu teprve zatopím
Závěrem= tento CPU mohu doporučet kažkému kdo chce opravdu pořádný výkon a má prostředky jak ho uchladit.
Díky limitu mých pamětí (DDR 1 400mhz) jesm se dostal pouze na přetakt 4,2Ghz, ale i to je slušné
BOINC Banchmark - 1852(Whetstone)3482 (Dhrystone)
Přestavbou vodního chlazení jsem se dostal i při takovémto přetaktu po 12 hodinách BOINC HT maximálně na 55 stupňů, takže i s tímto jsem nadmíru spokojen!
Test stability na PRIME95 neukázal ani po 24 hodinách ani jednu chybu a i Clima po 15hodinách nespadlo
Jakmile budu vyměňovat paměti, tak půjdu minimálně do 533 DDR2 no a pak mu teprve zatopím
Závěrem= tento CPU mohu doporučet kažkému kdo chce opravdu pořádný výkon a má prostředky jak ho uchladit.
- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ehm a to sem si rikal jak sem mistrne nataktil svyho plechace
AMD XP Thoroughbread B0 2600+ (2083) 166*12,5 @ 2255 180*12,5
ale umi az 2450 pri 196*12,5 jenez mi asi po 2minutach spadnou vokna takze jen co sezenu poradnyho Zalmana nebo hypercoolera3 tak do nej narvu napeti jaky bdue potreba
K7N2 Delta-L 2xTranscend 512DDR400 v dualu
AMD XP Thoroughbread B0 2600+ (2083) 166*12,5 @ 2255 180*12,5
ale umi az 2450 pri 196*12,5 jenez mi asi po 2minutach spadnou vokna takze jen co sezenu poradnyho Zalmana nebo hypercoolera3 tak do nej narvu napeti jaky bdue potreba

- slavko.sk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zalman je dobry, tichy ale vidim jednu nevyhodu ktoru ma - pokial nemas dobry case s filtrom prichadzajuceho vzduchu tak sa na Zalamnovi, teda aspon mne, velmi chyta prach, po 3 tyzdnoch je asi 1/3 rebier (tie pri procesore lebo je medi nimi velmi mala medzera) neucinna lebo su zanesene chumacmi prachu a teplota procaku ide hore o 3-5 stupnov. Je pravda ale ze mam z dovodu lepsieho airflow namiesto jednej 5,25" mechaniky dieru aby to dobre salo vzduch (a tym aj prach) a taham ho potom vonka z masiny thermaltakeom na zadnej stranke case.zod píše:Zalmana nebo hypercoolera3 tak do nej narvu napeti jaky bdue potrebaK7N2 Delta-L 2xTranscend 512DDR400 v dualu
- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To ja planuju vetrnou smrt uvnitr case
Na prociku mam 70mm vetrak..zatim...misto enj pudje asi ten Zalman...na nej pridelam vetrnej tunel zatocenej smerem do zadni casti kastle. Tam bdue taky intake vetracek. Pod nim bude dalsi intake...asi 60mm....vepredu pod CDromkou bude velkej 120mm intake....na boku mam dole 80mm intake.. fouka na grafiku...nehelde na to ez je to Leadtek s obrovskym pasivem a kvalitnim vetrackem...nad nej doprostred dam dalsi 80mm ten bdue foukat doprostred desky....no a jako tresnicka na dosticku na vrchu budou 2 x 120mm outtake vetraky
ZAtim amm kastli otevrenou kde to jen de...ani se mi atdy moc neprasi takez si to muzu dovolit....Zdroj mam vymontovanej venku protoze mam malou casu a nevesel se mi tam CPU fan...az to cely dodelam taky to bdue husta fotka
Na prociku mam 70mm vetrak..zatim...misto enj pudje asi ten Zalman...na nej pridelam vetrnej tunel zatocenej smerem do zadni casti kastle. Tam bdue taky intake vetracek. Pod nim bude dalsi intake...asi 60mm....vepredu pod CDromkou bude velkej 120mm intake....na boku mam dole 80mm intake.. fouka na grafiku...nehelde na to ez je to Leadtek s obrovskym pasivem a kvalitnim vetrackem...nad nej doprostred dam dalsi 80mm ten bdue foukat doprostred desky....no a jako tresnicka na dosticku na vrchu budou 2 x 120mm outtake vetraky
ZAtim amm kastli otevrenou kde to jen de...ani se mi atdy moc neprasi takez si to muzu dovolit....Zdroj mam vymontovanej venku protoze mam malou casu a nevesel se mi tam CPU fan...az to cely dodelam taky to bdue husta fotka

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
e-e
Když čtu co sou lidi schopný natláskat do case, tak je mi na zvracení
Mám v case jeden větrák na CPU, je to nějakej Titan, typ si fakt nepamatuju, ale našel bych fakturu na netu. No a druhej větrák je součástí zdroje. Z toho plyne... naprosté ticho.
Na grafice je úžasnej pasiv a až bude procák s pasivem, jdu do něj. Přímotop Preškot ať si frajeři z Intelu nechaj, od toho tu mám topení k tomu určený
Na disku větrák nemám, ona ta 120GB Barracuda je v pohodě a to TICHO, oproti WD co sem tu měl asi 2 měsíce to je nepopsatelný
dejv
Na grafice je úžasnej pasiv a až bude procák s pasivem, jdu do něj. Přímotop Preškot ať si frajeři z Intelu nechaj, od toho tu mám topení k tomu určený
dejv
tak sem si udelal muj malej test v SETI a vyslo me na A64-3800+ sem spocital za 24h 12 jednotek a na P4-3.8 prskot sem spocital 24 jednotek cos je pomalu 2krat tolik to mluvi za vse
edit:este pro Honzu mel sem zapnute HT
edit2:stal se omyl melo tam byt 24 jednotek vychazi to jednotka na 1 hodinu
edit:este pro Honzu mel sem zapnute HT
edit2:stal se omyl melo tam byt 24 jednotek vychazi to jednotka na 1 hodinu
Naposledy upravil(a) anubis32 dne čtv led 20, 2005 7:50 pm, celkem upraveno 3 x.