pocitajte so stabilnym pocitacom inak su vase vysledky na prd.
nasiel som tento vycerpavujuci topic
http://www.climateprediction.net/board/ ... php?t=2126
ja osobitne tsetujem stabiltu systemu len prime95 a to hodinovym testom, viac ma to uz neba.
Je zaujimave vediet ze znacna cast pocitacov nie je schopna tento test prejst,
cim sa dokaze ci rataju blbosti alebo relevantne vysledky
pocitajte so stabilnym pocitacom inak su vase vysledky na pr
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Jo, po dlouhych testech s UK_Nickem jsme dosli k zaveru, ze dobre je voditko dat frenkvenci nahoru, testoval Prime95 a podobne a pokud se ukaze masina jako stabilni, snizit FSB o -3MHz a to by mohlo byt pro CPDN dobre. Skoda jen, ze se Nick vyparil...byl to dobry overclocker (ackoli ja tomu moc nefandim) a navic i dobry clovek, jak jsem mel moznost jej osobne poznat.
Mnohokrate jsem psal, ze pro CPDN neni Prime95 dostatecnou zkouskou. Pokud masina spocita cely CPDN model, povazuji ji za stabilni. To se netyka povuze overclockovanych masin, ale obecne. Nakonec mi po letech pocitani DC projektu vyslo, ze nejlepsim testem stability jsou CPDN modely
Vyhodou CPDN je - jak jsem jiz take psal - ze se u tohoto projektu docela dobre pozna, ze je masina nestabilni. Model se proste zhrouti. U SETI ci jinych jednoduchych projektu se musi pouzit duplicity vypoctu a jinak snizovat efektivitu projektu, aby bylo trochu zaruceno, ze vysledky jsou smysluplne a konzistentni.
EDIT: viz FAQ CPDN
Zrychlím výpoèet tím, že pøetaktuji procesor?
Ano výpoèet se o nìco zrychlí, poøád to budou stovky hodin. CPDN je velmi nároèný na stabilitu poèítaèe proto nedoporuèuju poèítat CPDN na pøetaktovaném procesoru. Jde tu hlavnì o vypoèítané (a dopoèítané) modely, ne o závod. To že vám na pøetaktovanym poèítaèi jede SETI neznamená, že vám pojede CPDN!
Nebo si staci dat do vyhledavani "stabilit*" a bude jasno
Mnohokrate jsem psal, ze pro CPDN neni Prime95 dostatecnou zkouskou. Pokud masina spocita cely CPDN model, povazuji ji za stabilni. To se netyka povuze overclockovanych masin, ale obecne. Nakonec mi po letech pocitani DC projektu vyslo, ze nejlepsim testem stability jsou CPDN modely
Vyhodou CPDN je - jak jsem jiz take psal - ze se u tohoto projektu docela dobre pozna, ze je masina nestabilni. Model se proste zhrouti. U SETI ci jinych jednoduchych projektu se musi pouzit duplicity vypoctu a jinak snizovat efektivitu projektu, aby bylo trochu zaruceno, ze vysledky jsou smysluplne a konzistentni.
EDIT: viz FAQ CPDN
Nebo si staci dat do vyhledavani "stabilit*" a bude jasno
Je treba oddelit narocnost na HW stabilitu (ktera je u CPDN velmi vysoka, u nekterych jinych projektu ci aplikaci nizsi; napriklad u kodovani videa je vcelku nizka) od naroku na stabilitu SW.PavolR píše:No mne se zda, ze CPDN je jiz tak perfektne zpracovany, ze bezi bez problemu, Horsi je to s rosetta@home, kde je to jeste citlivejsi, alespon mne to tak pripada.![]()
![]()
Jinak receno - diky parametrum vypoctu se sam vypocet muze stat nestabilni. U klimatu je to snadno predstavitelne, u proteinu si neco takoveho dokazi take predstavit. V podstate se pak muze jednat o "prirozeny" vyvoj. Kdyz jsme zacinali beta testovat CPDN na jare 2003, vyskyt nestabilnich modelu kvuli parametrum byl beznejsi; dnes jiz k tomu v podstate nedochazi. Zahy se prislo na to, ze nestabilni modely jsou predevsim diky nestabilnim pocitacum - nesetrne overclockovani, nekvalitni pamet, prehrivajici se notebooky atp.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Dobrým testem na stabilitu je také Predictor.
Stačí vypočítat pár jednotek a pokud za všechny obdržíte Credit je vše OK.
Na jednom PC kde jel CPDN v pohodě, i když byl přetaktován, mně to házelo u 2 z 10 jednotek chybu v Predictoru a tak jsem trochu zvedl voltáž na CPU a hned bylo po problému.
Takže možná je Predictor pro některé PC ještě o chlup náchylnější na stabilitu než CPDN a hlavně, má kratší jednotky, takže test je rychlejší
Stačí vypočítat pár jednotek a pokud za všechny obdržíte Credit je vše OK.
Na jednom PC kde jel CPDN v pohodě, i když byl přetaktován, mně to házelo u 2 z 10 jednotek chybu v Predictoru a tak jsem trochu zvedl voltáž na CPU a hned bylo po problému.
Takže možná je Predictor pro některé PC ještě o chlup náchylnější na stabilitu než CPDN a hlavně, má kratší jednotky, takže test je rychlejší
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.