Jak urcit pracovni disk ?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jme na tom podobně, mám 40GB jako systémový i s BOINC a 120GB na data kam BOOINC zálohuju.
Ani jeden nijak rozdělený, protože to k ničemu nepotřebuju, spíše mně vyhovuje mít ten prostor v kuse, než hledat na kterém kousku mám ještě trochu místa
Jinak používám standartní vypínání HDD co je ve windows nastavený na 15 minut a jelikož furt něco stahuju, tak se mně 40GB se systémem furt točí a vypíná jenom ten 120GB kam vždy jen zkopíruju jednou za den stažený data a zálohu BOINC, jinak se celý den netočí, nevím proč by měl furt startovat
Ani jeden nijak rozdělený, protože to k ničemu nepotřebuju, spíše mně vyhovuje mít ten prostor v kuse, než hledat na kterém kousku mám ještě trochu místa
Jinak používám standartní vypínání HDD co je ve windows nastavený na 15 minut a jelikož furt něco stahuju, tak se mně 40GB se systémem furt točí a vypíná jenom ten 120GB kam vždy jen zkopíruju jednou za den stažený data a zálohu BOINC, jinak se celý den netočí, nevím proč by měl furt startovat
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Já mám jeden disk (60GB) a mám ho rozdělenej na 5GB (systemový) a zbytek a naprosto mi to vyhovuje. Přijde mi zbytečné aby jsem třeba kvůli 5GB měl další fyzický disk , zbytečné topení , spotřeba el.,a hlavně další hluk. Na systémovém mám jen systém a určité programy, jako třeba antivir atd. Už takhle mě ten hluk z procesorového větráku ser... (proto si zítra začnu dělat vodníka) a ještě mít v compu další disk....ne děkuji 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
kdepa mám BOINC?
No,mám disk rozdělenej na C a D. Céčko 32 giga,déčko 3,3giga. Na C je NTFS, na D FAT32,kvůli starejm hrám. BOINC mám na C, protože na D mám starý hry atd a když mně naštve,tak ho zformátuju
. Disk nevypínám - jednak kvůli BOINC a potom kvůli jiným programům. Nevidím v tom problém. Ale pokud budu mít fyzicky 2 disky, tak nevím,kam BOINC usalašit.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Asi to neni uplne sem, ale preci...
Jiz delsi dobu uvazuji o upgradu DDR266CL2 pameti na neco rychlejsiho. Jenze vyplati se cenove tento upgrade? A hlavne co se sadou 4x512MB starsich pameti?
Jedno s reseni je nasazet je na specialni PCI desku, ktera z nich udela klasicky pevny disk - a na nej swapovat, tempy, zakovat a dalsi veci a predevsim a hlavne na nej pustit BOINC, takze v noci budou HD pekne spinkat.
Nevite, kde to Gigabyte desku sehnat? Alespon na testovani...
http://www.tomshardware.com/storage/20050907/index.html
Jiz delsi dobu uvazuji o upgradu DDR266CL2 pameti na neco rychlejsiho. Jenze vyplati se cenove tento upgrade? A hlavne co se sadou 4x512MB starsich pameti?
Jedno s reseni je nasazet je na specialni PCI desku, ktera z nich udela klasicky pevny disk - a na nej swapovat, tempy, zakovat a dalsi veci a predevsim a hlavne na nej pustit BOINC, takze v noci budou HD pekne spinkat.
Nevite, kde to Gigabyte desku sehnat? Alespon na testovani...
http://www.tomshardware.com/storage/20050907/index.html
- M1.LaN
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Mam C (160GB) systemovy a D (200GB)zaloha, obraz disku, a hlucnost, o te se da mluvit v momente, kdyz zapnu NOD32 a testuju kompletni disky, a zaroven mam zaply Spybot) Search and Destroy, pak jsou disky slyset, a neni to zas tak hrozny, kdyz mam pusteny film nebo hudbu na normalni hlasitost tak neni nic slyset. jo a disky jsou MAXTORY 
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Disky nejen hluci (hlavne pri seekovani), protoze se proste toci, vydavaji hveni atp. ale take topi. Ne ze by ta pamet vubec netopila, ale i pro stavbu nehlucneho pocitace je to krok dopredu. Preci jen Windows nabehnout s i-RAM asi mene problemove nez z flash disku (tam jsem zatim nenabootoval).
Kde to sehnat?
Kde to sehnat?
- M1.LaN
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Tak urcite, je to bezproblemovejsi, ptrotoze disk je preci jen mechanicka zalezitost, takze je o mnohem vice nachylny na poskozeni nez RAM-ky .S tim topenim, mam Disky v zatezi na 29 stupnich, coz je myslim si prijetelna mez. Nevim, jak topi nejnovejsi DDR2, ale urcite to je taky poznat. Taky by me zajimalo, kde se to da sehnat 
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
-
Návštěvník
Mam
1. DISK 200GB
= C: 10GB_SYSTEM
= D: 190GB_DATA
2. DISK 200GB = E: 200GB_FILM
3. DISK 160GB = F: 160GB_SERIAL
4. DISK USB 120GB = M: 120GB_USB
- S tim, ze na C: je system,nektery program files. Na D: mam nainstalovany gamesy(skoda ze je nehraju) a zbytek program files. Osobni data jsou na D: S tim, ze na D: je image disku C a tudis kdyz me Win naserou, tak vratim image a jedu dal
- Dalsi dobra vec je, ze na D: mam fotky(jedny z nejdulezitejsich dat) ktery spolu s ostatnima dulezitejma datama jsou denne ci v jinem intervalu zalohovany na dalsi disk a tuto zalohu dale kopiruju na USB disk, tudis v jeden okamzik mam dulezity data na 3 mistech. Coz si myslim je jeden z nejpodstatnejsich duvodu proc mit vice disku
- Mit jeden disk jako C je stejna zhovadilost jako jeden disk rozdeleny na 20 pismenek.
- Vypinani disku mam tusim kolem 3 hodin = 2 je malo a kdyz neprijdu do 3, tak je velka sance ze ten den ani na komp nesahnu.
- jo a asi uz 3 roky opet preferuju Seagate (drive Quantum,Maxtor, jeste drive WD a na uplne zacatku Seagate)
1. DISK 200GB
= C: 10GB_SYSTEM
= D: 190GB_DATA
2. DISK 200GB = E: 200GB_FILM
3. DISK 160GB = F: 160GB_SERIAL
4. DISK USB 120GB = M: 120GB_USB
- S tim, ze na C: je system,nektery program files. Na D: mam nainstalovany gamesy(skoda ze je nehraju) a zbytek program files. Osobni data jsou na D: S tim, ze na D: je image disku C a tudis kdyz me Win naserou, tak vratim image a jedu dal
- Dalsi dobra vec je, ze na D: mam fotky(jedny z nejdulezitejsich dat) ktery spolu s ostatnima dulezitejma datama jsou denne ci v jinem intervalu zalohovany na dalsi disk a tuto zalohu dale kopiruju na USB disk, tudis v jeden okamzik mam dulezity data na 3 mistech. Coz si myslim je jeden z nejpodstatnejsich duvodu proc mit vice disku
- Mit jeden disk jako C je stejna zhovadilost jako jeden disk rozdeleny na 20 pismenek.
- Vypinani disku mam tusim kolem 3 hodin = 2 je malo a kdyz neprijdu do 3, tak je velka sance ze ten den ani na komp nesahnu.
- jo a asi uz 3 roky opet preferuju Seagate (drive Quantum,Maxtor, jeste drive WD a na uplne zacatku Seagate)
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Honzo zní to hezky, ale má to několik háčků.Honza píše:Asi to neni uplne sem, ale preci...Nevite, kde to Gigabyte desku sehnat? Alespon na testovani...
1. Maximální kapacita je 4GB (4x1GB modul)
2. Zabere to dva PCI sloty - což může být problém.
3. Jakmile vypadne proud tak data jsou v pr...
4. Záložní baterie udrží data pouze po dobu 16 hodin.
5. Nutnost mít PCI verze 2.2 (5V, nižší to neumí).
6. Vzhledem ke své ceně (jen karta stojí cca 150 dolarů) je to strašně pomalé, cca 130-140MB/s = limit SATA.
Abych nebyl kritický, má to i svoje výhody.
1. Jdou do toho jakékoliv paměti 266MHz - 400MHz.
2. Lze kombinovat různé kapacity pamětí.
3. Přístupová doba je o dost lepší než u disku.
4. Komu zbejvaj paměti (jako tobě) tak to je docela dobrá volba.
5. Pokud se to dá do RAIDu, tak rychlost bude 300MB/s
Teď už to jen sehnat
dejv
Ano, limitu jsem si vedemo.
ad1. - mam stare 4x512DDR266CL2 pameti, takze bych je v tom dobre vyuzil.
ad2. v masine mam pouze SB Audigy a poradnou AGP grafiku, takze by se mi to tam veslo.
ad3. mam UPSku
ad4. pocitam stejne nevypinam - maximalne kvuli upgrade
ad5. nForce 3 250 s dvoujadrovym AMD X2...nic mensiho nez dual-core procesory doma stejne nema,
ad6. jo, SW RAMdisk mam urcite rychlejsi. Ale tohle ma proti HD superrychly seek a to se taky pocita.
Jo, a ted uz to jenom sehnat. Rad bych o tom i napsal recenzi - at uz by to bylo k sehnani jenom pro tento ucel (nemusel bych do toho davat svoje penize) nebo na koupi.
ad1. - mam stare 4x512DDR266CL2 pameti, takze bych je v tom dobre vyuzil.
ad2. v masine mam pouze SB Audigy a poradnou AGP grafiku, takze by se mi to tam veslo.
ad3. mam UPSku
ad4. pocitam stejne nevypinam - maximalne kvuli upgrade
ad5. nForce 3 250 s dvoujadrovym AMD X2...nic mensiho nez dual-core procesory doma stejne nema,
ad6. jo, SW RAMdisk mam urcite rychlejsi. Ale tohle ma proti HD superrychly seek a to se taky pocita.
Jo, a ted uz to jenom sehnat. Rad bych o tom i napsal recenzi - at uz by to bylo k sehnani jenom pro tento ucel (nemusel bych do toho davat svoje penize) nebo na koupi.