Oficialni popis CNT u projektu BOINC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Věřte nebo nevěřte, popis týmu je už skoro měsíc na Seti opravenej bez jediného háčku, čárky atd...
Včera když jsem na to koukal tak to i zobrazovalo správně a dneska je zase všechno špatně, aniž bych to jakkoliv editoval.
Chyba je tedy na straně Seti stránek, já fakt za to nemůžu, tak mně nenadávejte prosím. Opravil jsem to na všech projektech stejně a tak prostě musíme počkat, až se to i na Seti nějak srovná.
Včera když jsem na to koukal tak to i zobrazovalo správně a dneska je zase všechno špatně, aniž bych to jakkoliv editoval.
Chyba je tedy na straně Seti stránek, já fakt za to nemůžu, tak mně nenadávejte prosím. Opravil jsem to na všech projektech stejně a tak prostě musíme počkat, až se to i na Seti nějak srovná.
Naposledy upravil(a) forest dne úte říj 04, 2005 8:57 am, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem taky zpet online po delsi dobe. Vsechny timto zdravim. Navrhy jsem bohuzel zadne zatim nedostal. Prosim, kazdy, kdo mate na vylepseni zajem, poslete mi navrh pres SZ (pro novacky - Soukroma Zprava - viz knoflik dole pod kazdym prispevkem). Podle hlasovani bych mel mit kolem dvaceti navrhu. Nemusite vymyslet nic moc dlouho - proste to napiste tak, jak si to predstavujete. Nemusi to byt perfektni - v druhem kole to dotahneme. Staci treba jen veta, par slov, nebo zeditovany puvodni text. Proste cokoli, ale rad bych tu skutecne mel navrh od kazdeho. Tak se prosim snazte. Cekam od kazdeho kdo hlasoval pro zmenu, novy navrh dnes nebo zitra.
Chyba neni u SETI, ale skutecne u tebe. Mas to cele prospikovane znaky 0xAD (hexadecimalne), coz nektere systemy v nekterych kodovanich mohou interpretovat jako schovanou pomlcku (rozdelovnik), ale vetsinou se to proste zobrazi na strankach jako neznamy znak. Reseni je jednoduche - vsechny je vyhul, a hlavne prestan pouzivat Word nebo FrontPage na editaci. Nejlepsi je sprosty Notepad. Dokonce, pokud to bude v Latin-1 nebo Latin-2 (ISO-8859-1 nebo ISO-8859-2), nebo v DOS CP437, muzes uplne klidne a bez rizika castecne pouzivat diakritiku - vsechna pismenka s carkami (ne hacky) - ty jsou vsechny bez problemu a kazdy browser je zobrazi dobre.
2 Honza - testovaci team kvuli zobrazovani a formatovani uz mam
Bohuze, vynadat ti musm znovaforest píše:Chyba je tedy na straně Seti stránek, já fakt za to nemůžu, tak mně nenadávejte prosím.
Tomu rozumim, a nikdo to po tobe ani nechce. Rozumim, ze jsi jeden z tech, kdo hlasoval pro zachovani stavu a tedy ti ten popis vyhovuje. Nikdo po tobe nechce, aby jsi na tom ztracel jakykoli cas. Jedine, co muzes (ale nemusis) udelat, je hlasovat pro jeden z navrhu, az je zverejnim (doufam, ze nejake dojdou a nebudu muset zverejnit jen vlastni).forest píše:Osobně nemám moc čas řešit věci, které jsme již jednou řešili a vyřešili.
2 Honza - testovaci team kvuli zobrazovani a formatovani uz mam
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsi to nepochopil, Seti pouze nechce aktualizovat to že jsem ten popis předělal. To jak se ti zobrazuje je skutečně špatně, ale je to popis který tam byl už před měsícem a který je opravený. Bohužel na stránkách se tato oprava ještě neprojevila
Na ostatních projektech kde jsem rušil diakritiku se to zobrazuje nosmálně a je to všude stejné, takže chyba skutečně není na mé straně
Jinak popis také nějaký vyplodím, akorát nechápu, proč bych jej měl posílat tobě
Napíšu ho klidně semka.
Na ostatních projektech kde jsem rušil diakritiku se to zobrazuje nosmálně a je to všude stejné, takže chyba skutečně není na mé straně
Jinak popis také nějaký vyplodím, akorát nechápu, proč bych jej měl posílat tobě
Napíšu ho klidně semka.
Naposledy upravil(a) forest dne stř říj 05, 2005 7:26 am, celkem upraveno 1 x.
Nevim jestli jsem to nepochopil ja nebo ty. Dost pochybuju o tom, ze by se zmeny u Seti neprojevily hned. Mnohem pravdepodobneji tam ty schovane pomlcky (rozdelovniky) mas porad, protoze jsi to psal ve Wordu nebo ve FrontPage.forest píše:Asi jsi to nepochopil, Seti pouze nechce aktualizovat to že jsem ten popis předělal.
Protoze jsem s navrhem a hlasovanim prisel sam, a v uvodnim prispevku jsem uvedl pravidla, byl bych docela rad, kdyby se dodrzela. Chtel bych navrhy obdrzet soukrome, a to ze dvou duvodu:forest píše:Jinak popis také nějaký vyplodím, akorát nechápu, proč bych jej měl posílat tobě
1) aby se lidi v prvnim kole navzajem neovlivnovali tim co je zverejneno, a tim padem aby byla vetsi pestrost. Kdyz se zacnou navrhy davat sem, ostatni zacnou psat zbytecne pripominky a handrkovat se, drive nez se zacne hlasovat, a zase se nikam nedostaneme.
2) Pocateni hasovani o jednotlivych navrzich chci udelat anonymne, aby se vyhnulo osobni zaujatosti
Po vybrani nekolika navrhu, se tyto pak mohou verejne probrat, opravit po spolecne diskuzi, a pak dalsim hlasovanim vybrat ten vitezny. Podle reakci mam ale obavu, ze zadne navrhy nedostanu, a tak zustaneme tam, kde jsme
Toto take neni pravda. Jak Einstein, tak LHC (a urcite i ostani projekty) se zobrazuji uplne stejne spatne. Zkus si v browseru prepnout kodovani z cestiny na Western, ISO, Unicode, a jine - uvidis, ze ve vetsine pripadu to bude spatne. A protoze stranky projektu nemaji specifikovano zadne kodovani v HTML hlavicce, kazdy kdo na ne vleze, bude mit bud default kodovani (vetsinou ISO-8859-1, nebo Western, nebo Unicode), nebo kodovani podle stranek, ktere prohlizel predtim, a tudiz to uvidi uplne stejne zkonene jako u SETI. Hod konecne ten text do Notepadu, a vyndej ty pomlcky ci paznaky a updejtni to s tim upravenym textem u vsech projektu. Uz jsem to tu rikal nekolikrat, tak nechapu proc se porad vymlouvas a neudelas to. Ver mi, vim o cem mluvim - jestli jsem v necem profesional, tak je to kodovani cestiny. Stal jsem u zrodu kodovani cestiny, pracoval pro Microsoft na pocestovani prvnich ceskych Windows (3.1), i zabudovaval cestinu do hardwaru mnohych vyrobcu (pocitace, software, graficke karty, tiskarny, klavesnice,...).forest píše:Na ostatních projektech kde jsem rušil diakritiku se to zobrazuje nosmálně a je to všude stejné, takže chyba skutečně není na mé straně
Pokud s tou opravou mas nejake technicke problemy, tak by mozna bylo lepe dat pristup nekom jinemu, aby to za tebe udelal.
Tak tohle mne pobavilotrux píše:Pokud s tou opravou mas nejake technicke problemy, tak by mozna bylo lepe dat pristup nekom jinemu, aby to za tebe udelal.
Ne vazne. U Einsteina a LHC je popis OK - tedy rozhodne ty romany a pateticke blaboly kolem nejsou OK, ale je to bez carek/hacku.
Ani nebude problem v 5.x verzi BOINC webu, protoze CPDN jiz take jede 5.x, ale popis je OK.
Nechapu, co je u SETI za problem. Nebo je to proste SETI (=problemy?).
Nikoli, je to tam uplne stejne blbe jako u SETI. Vlez si sem nebo sem a v browseru si vyber par standardnich (ne-ceskych) kodovani a uvidis, jak je to zmrsene uplne stejne. Ve vetsine browseru muzes kodovani nastavit v menu pres View >> Encoding. Cestina rozhodne neni default kodovani na vetsine pocitacu, takze pokud se ti to nahodou automaticky prepne do spravneho kodovani, tak vez, ze tomu tak neni u lidi, kteri zrovna nemaji cesky OS. A jak uz jsem nekolikrat uvadel, nejedna se vubec o diakritiku, ale o schovane rozdelovniky.Honza píše:U Einsteina a LHC je popis OK - tedy rozhodne ty romany a pateticke blaboly kolem nejsou OK, ale je to bez carek/hacku
-
StanleyNR
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Ano Trux samozrejme nekeca, date-li si napr. u LHC zobrazit zdrojovy kod, uvidite tohle:
Cili pomlcky v mistech tech paznaku.
Kód: Vybrat vše
Nejvetsi- Cesky tym zabyvaji-ci- se distribuovanymi vypocty pod systemem BOINC.- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Už to mám teda smazat?Honza píše:Foreste, uz s tim neco udelej. Jinak budu hlasovat pro zruseni popisu a nechani pouze odkazu na CNT web/forum.
2trux: Jen pro odlehčení, zaujalo mne, že si pracoval pro Microsoft, zaujala mne tato chybová hláška.