Buzeni a vypinani pocitace na dalku

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Buzeni a vypinani pocitace na dalku

Příspěvek od vejpuste »

Jeden nadupany pocitac je normalne skoro furt vypnuty. Domluvil jsem se, ze ho muzu v "pracovni dobe" zapinat, ale musim ho zase vypnout. Znamena to zajit o par pater niz, vyzadat si klic, spustit pocitac a odpoledne to same.
Jelikoz jsem dost liny, tak bych rad nasel nejake lepsi reseni na vzdalene zapinani a vypinani.
Mate nekdo nejaky vyzkouseny reseni? System WIN XP.
V BIOSu jsem nasel zapnuti na zaklade pozadavku od PCI, klavesnice, mysi. Jenom nevim, jestli jako PCI bere i onboard sitovku a co se ji musi poslat, aby probudila pocitac.
Diky za napady
Libor
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Potřeboval bys desku a síťovku podporující funkci Wake On Lan. Když oboje splňuješ, propojíš síťovku a desku káblíkem, v BIOSu povolíš Wake On Lan a pak ho můžeš na dálku probouzet. Google na mě vypliv tenhle soft. Pro vypínání mě napadaj dvě řešení. Buď si zřídíš vzdálenou plochu (wokenní, nebo nějakej VNC soft), nebo by se nechal vytvořit nějakej baťák a ten potom spouštět třeba naplánovanou úlohou.
Kdysi sem zkoušel soft, kterej uměl comp hibernovat a v danej čas ho opět z hibernace probrat. Teď si na název nevzpomenu, ale doma (o víkendu) bych ho asi našel.
Zamčeno