Oficialni popis CNT u projektu BOINC

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Je potreba zmenit popis CNT na strankach BOINC?

Ne, je to perfektni
2
6%
Je mi to jedno
4
12%
Ano, je potreba to prodiskutovat
27
82%

Celkem hlasů: 33

Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Přesně souhlasím s PavolR .... krasna zemicka...je dost odpuzující a také mi to nejde pod kůži. Ale myslím že na příslušnost a hrdost k ČR by se nějakým mírným způsobem ukázat mělo.
Honza

Příspěvek od Honza »

Bony píše:Ale myslím že na pøíslušnost a hrdost k ÈR by se nìjakým mírným zpùsobem ukázat mìlo.
No treas tim, ze dotycny pocita na CZ barvy...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:Ano, takovy mechanizmus je dobry.
Uz jsme dokonce narazili na problem "interpretace" hlasovani - tusim prave u tohoto tematu :roll: Proste hlasovani nejak vyslo (jako ze i tady to zatim vypada jasne), ale jak se podle vysledku zaridit se stalo oriskem...stejne bych to zkusil.
Musím žíct že to hlasování má trochu divně popsanou třetí možnost která dostala zatím nejvíce hlasů.
Prodiskutovat se myslím nerovná že by se mělo cokoliv měnit :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne pon zář 19, 2005 9:41 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Musím žíct že to hlasování má trochu divnì popsanou tøetí možnost která dostala zatím nejvíce hlasù.
Prodiskutovat se myslím nerovná že by se mìlo cokoliv mìnit :wink:
:lol: A uz jsme u tech interpretaci.
Ano, v popisu je moznost "prodiskutovat" coz je neco jineho nez menit. V textech vsak kazdy vyjadroval navrhy ke "zmene" se slovni argumentaci smerujici k odstraneni patetismu, zkraceni romanoveho popisu odstranenim redundantnich informaci atp.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To jsem si právě nemohl odpusti a proto jsem tam připojil i ten tvůj odkaz :wink:
To bylo jen po ránu pro zasmání :lol:

Nyní vážně, jak to tu čtu, spousta členů by něco změnit chtěla, ale každý něco jiného a jinak.
Je to asi obdoná situace jako byla před tím 3/4 rokem, takže navrhuji asi následovné:
Současný popis rozdělit(možná i tak jak to udělal Trux) a hlasovat o návrzích (případně ponechání) každé jeho části zvlášť.
Pokud by jsme debatovali o kompletu, tak s tím budou zase nedozírné problémy že někomu se nebude zdát jedna část, jinému druhá atd..
Toť asi to co si o tom myslím já.
Naposledy upravil(a) forest dne pon zář 19, 2005 1:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

V soucasnosti se clenove vyjadrovali i k jednotlivymodstavcum - viz diskuze.

1. odstavec
- zbytecne - trux, dejv, Honza, blackhat, (PavolR - chce kratke, takze odst1 je asi zbytecny)

2. odstavec
- zbytecny/pateticky - trux, dejv, Honza
- truchu jinak - blackhat (chce Lachy a Moravany)
- velmi podobne - Bony ale ne patetismus "krasna zemicka" - take PavolR bez patetismu

3. odstavec
- zbytecny nebo preformulovat co muze CNT nabidnout - trux, Honza, dejv, blachat, Bony

4. odstavec
jinak a-la "for those related to CZ" - trux, Honza, blackhat asi i dejv (kdyz jsme zakladali International).

bez diakritiky
ano: trux, dejv, Honza, forest, blackhat

Takze to zatim vidim nasledovne:
2 lidi by to nechali (mozna vcetne diakrity, ale proti te se explicitne ozlava drtiva vetsina v diskusi). Tedy diakritika kazdopadne pryc.
2 lidem je to jedno - mozna to nectou, nechteji se znovu te diskuse poustet nebo jim proste popis tymu neprijde duleziity a chteji nechat mluvit cisla/fakta.
17 lidi (!) to chce prodiskutovat a asi s tim i neco delat - viz "hlasy" diskuse.

Vlastni diskuse:
1. odstavec - kazdy v diskusi by to dal pryc, coz je vetsina. Vysledek - dat odst1 pryc
2. dat pryc "krasna zemicka", mozna pridat Moravany a Lachy nebo je to zbytecne cele (minimalne 3 hlasy). O dostavci 2 bych ale diskutoval a navrhl 2-3 zneni: 1. pryc, 2. drobna zmena, 3. nove zneni
3. bud uplne pryc nebo preformulovat v tom smyslu, co muze CNT nabidnout. Navrhuji vytvorit 1-2 zneni v navrhovanem smyslu.
4. English speaking members should provide one or two drafts of the text.

Celkove:
diskritiku pryc -> tedy nove navrhy piste bez ni.
1. odstavec pryc.
2. odstavec 3 navrhy
3. odstavec 2 navrhy
4. odstavec jinak, prosim o navrhy.

Tolik moje predbezna analyza. Nema smysl hlasovat o kazdem odstavci zvlast: prvni tam stejne nebude, o ctvrtem se bude asi vest uzsi diskuze (vyzaduje rozumnou znalost English) a obecna diskuse tedy zbyva na odst 2 a 3, kde by mela predchazet diskuse s konkretnimi navrhy a teprve potom hlasovani.

Jak to vidi ostatni?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Navrhoval bych, aby lidi v prubehu dalsich dvou tydnu zasilali navrhy na kompletni popis bud jednomu z adminu nebo me pres SZ (pro neznale - viz knoflik SZ - Soukroma Zprava dole pod kazdym prispevkem), aby se lidi navzajem neovlivnovali a tudiz nebylo to vsechno prilis na jedno kopyto. Posilat by bylo mozno jak jednu nebo i vice verzi. Vzdy ale kompletni, s vyjimkou anglictiny - tu je mozno bud vypustit nebo napsat cesky (to pak prelozime spolecne). Navrhy mohou vychazet ze stavajiciho textu, ale samozrejme mohou byt i uplne jine.

Pote budou navrhy zverejneny v samostatnem hlasovacim threadu (mozna i anonymne), kde ale nebudou pripusteny zadne diskuze. Pomoci hlasovani se vybere nekolik kandidatu do uzsiho vyberu, ty se pak prodiskutuji a pripadne poopravi, a pak se zase hlasovanim vybere vitez.

EDIT: ja ted budu az skoro do konce zari na cestach, takze budu online nepravidelne, takze bych tu deadline rad nechal nekdy do zacatku rijna.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

2Honza:
Myslím si že to co napsalo pár lidí není názor všech 21 hlasujících.
Jak jsem již napsal, nechal bych hlasovat o všech 4 bodech zvlášť, klidně naráz ve 4 samostatných threadech to snad není žádný problém ne?
Ke hlasování o kompletním návrhu jsem se již vyjádřil. Opět zvolíme jeden který se bude většině lidí zamlouvat a zbude pár lidí, kteří tuto debatu zase po čase obnoví.
Myslím si že hlasováním po bodech by jsme zvolili návrh u kterého by se zamlouvala každému alespoň některá část a mohlo by to být konečně konečné :wink:
Ale toto je jen můj názor na tuto věc. Mám hromadu jiné práce než řešit co bylo nedávno vyřešené.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv zář 29, 2005 1:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:2Honza:Myslím si že to co napsalo pár lidí není názor všech 21 hlasujících.
To jsem taky nikdy netrvdil a proto jsem i psal jmenovite nazory lidi k jedtlivym odstavcum. Prevazna vetsina navrhovala zasadni zmeny ci proskrtani. Nebo jinak - mrnava mensina by to nechala jak to je.
forest píše:Jak jsem již napsal, nechal bych hlasovat o všech 4 bodech zvláš
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Koukám že tahle diskuze zas nějak umřela... Dneska mě ten popis padnul do oka a ty čtverečky místo diakritiky sou fakt úžasný! :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Diakritika by už asi 14 dní měla být všude zrušena, tak prosím napiš u kterého projektu se ti to ukazuje ještě špatně, aby jsme s tím mohli něco udělat.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv zář 29, 2005 1:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

No zrovna u toho nejvíc na očích - SETI :D
U LHC a Einsteina sem tam chybi mezery mezi slovama. Na stejnejch místech, takže předokládám že to vzniklo při odstraňování diakritiky a bude to stejný i u ostatních projektů...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

OK, díky, ještě na to zítra kouknu a doladím.
Naposledy upravil(a) forest dne pát zář 30, 2005 7:11 am, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

No spíš by to konečně chtělo s tim podpisem něco udělat po obsahové stránce, když už se tedy ta diakritika odstraňuje půl roku :D 18% Lidem buď ten podpis vyhovuje a nebo je jim to jedno, 81% chce s tím něco dělat, tak by se to mohlo někam pohnout. Trux dal na plac návrh, tak by bylo dobré se k němu vyjádřit, já s tím návrhem souhlasím.
dejv
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Heh, marně ten truxův návrh tady hledám :lol: On řekl že by to chtělo změnit, navrhnul co by chtělo změnu (všechno), ale finální návrh toho jak by to mělo vypadat tu nikde není. Bylo dohodnutý že kdo bude mít zájem, něco sepíše, pošle adminům nebo truxovi via SZ, pak se to bouchne do hlasování a něco se odhlasuje. To co tam straší teď bych vyměnil skoro za cokoliv, ale přece jen bych chtěl vidět nějakej finální návrh než se ho začnu zastávat :wink:
Zamčeno