Oficialni popis CNT u projektu BOINC

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno

Je potreba zmenit popis CNT na strankach BOINC?

Ne, je to perfektni
2
6%
Je mi to jedno
4
12%
Ano, je potreba to prodiskutovat
27
82%

Celkem hlasů: 33

trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Oficialni popis CNT u projektu BOINC

Příspěvek od trux »

Vim, ze popis tymu CNT na oficialnich strankach projektu BOINC uz tu byl diskutovan, a ze konecna verze je vysledkem te diskuze, ale osobne si myslim, ze by to mohlo byt lepsi.
{Soucasny popis CNT na stankach projektu BOINC} píše: Nejvìtší èeský tým zabývající se distribuovanými výpoèty pod systémem BOINC. Více informací naleznete na webu týmu a veškerou podporu prostøednictvím fóra.

Všichni Èeši, Moravané a Laši (Slezané), pøidejte se k nám a ukažme spoleène celému svìtu, kam až to mùže naše krásná zemièka dotáhnout, když držíme za jeden provaz!!!

Neváhejte a podpoøte nás, rádi Vás uvidíme ve svých øadách. Pomozte nám utvoøit svìtovì nejúspìšnìjší tým!

Czech most productive team in distributed computing under BOINC system.
Zamerim se na analyzu textu. Prozatim nehodlam navrhovat zadne nove konkretni popisy. Tomu se muzeme venovat spolecne, az podle vysledku hlasovani.
  1. odstavec: myslim, ze je dost zbytecne oznamovat lidem, kteri si prohlizeji popisy tymu BOINC, ze jsme tym BOINC, a co to BOINC je. To vsichni BOINCaci vedi moc dobre. Naopak to, ze mame velmi aktivni stranky a forum, je myslim zapotrebi zduraznit.
  2. odstavec: je podle me hodne zbytecny a dost nevkusne pateticky. Toho, kdo hleda cesky tym k prirazeni se, takovyto radoby-vlastenecky vylev spise odradi nez prilaka. Ja osobne jsem docela mel problem to zkousnout, kdyz jsem presel z Klasika a dost jsem vahal jestli se radsi nepriradit k SETI CZ. Myslim, ze takovych lidi jako ja, kteri nesnasi falesne vlastenectvi a nacionalismus je urcite vice.
  3. odstavec mi take pripada zbytecny. Lepe nez na nekoho tlacit, aby nam pomohl stat se nejlepsimi, je neco nabidnout. A myslim, ze mame co:
    • tym pratelskych lidi, diskutujicich na foru o BOINCu, projektech i jinych obecnych problemech, navzajem si pomoha a radi
    • stranky s bohatym a aktualizovanym obsahem, se sbirkou odkazu a s downloadovaci sekci
    • velmi aktivni forum se zajimavym diskuzemi zruznych oblasti
    • tymove statistiky
    • minitymy - schopnost prevzeti celych tymu se zachovanim jejich vlastich statistik
    • vlastni vyvojare pracujici na statistikach, pocestovani programu, a optimalizaci klientu BOINCu
    • experty, kteri jsou schopni pomoci s jakymkoli problemem v BOINCu, nebo dokonce i mimo nej
  4. odstavec: myslim si, ze v anglictine je take zbytecne vysvetlovat, ze jsme tym v distribuovanem pocitani a v BOINCu - to kazdy, kdo si ten popis prohlizi, stejne vi. V anglictine bych spise napsal, ze je to tym pro soucasne i byvale obcany CR a pro ty kteri maji k CR nejaky vztah, nebo ji proste fandi. Taky bych kazdopadne pridal nove tema "International" do fora - do kategorie Tym, pod Czech National Team a Minitymy (ktere jsem zrovna navrhoval v jinem threadu), a dal do te diskuze par zakladnich informaci o tymu v anglictine. Par nasich clenu (napr. 'bosh) si tam urcite radi poklabosi i anglicky a myslim si, ze vzhledem k poctu cizincu v tymu je slusnosti pro ne alespon toto udelat. Link na tu International diskuzi ve foru by pak samozrejme nemel chybet v tom anglickem oficialnim popisu tymu.
Tak co myslite? Pokud se mnou souhlasite, hlasujte nahore pro zmeny a pak muzeme zkusit neco noveho vymyslet.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Už se toho kolem podpisů napsalo kvanta a řešení se našlo. Moje názory jsou na to dostatečně známé a například z odstavce číslo dvě se mi chce pomalu zvracet. Sem patriot a vlastenec, ale kecy o naší krásné malé zemičce.... ne to fakt ne. Osobně sem to nezkousnul do dnes a bylo mi fakt zle, když sem do popisu týmu musel kopírovat :D
Nebráním se změny podpisu, truxi máš dobrej nápad, vizi či jak to napsat. Až se zase něco vymyslí, tak to u dvou projektů přepíšu. Jen poznámka - bylo by dobré, aby ten podpis byl bez diakritiky, člověk co umí česky to přečte, cizinec neuvidí paznaky.
Co se týče dalšího tématu ve fóru.... aby to nedopadlo tak, že se založí sekce "International" a pak přijde někdo, že chce sekci "Střední Čechy" a to proto, že odsud je v týmu 150 lidí.... Snahou bylo, aby na home page fóra bylo co nejméně témat, když si někdo otevře fórum a bude tam 25 sekcí tak to asi bude pro něj šok, proto se zrušila sekce "Problémy" a proto přesunu sekci "The Lattice project" a nahradím jí jiným projektem - podle toho který se rozjede, bude-li to Orbit nebo Rosetta - to ukáže až čas.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

2 dejv no urcitou vizi jsem uz naznacil - misto vysvetlovani ucelu BOINCu, radoby-vlasteneckych vylevu, a citovemu natlaku, radeji popsat jake vyhody clenstvi v CNT ma (to jsem tam taky vypsal). Samozrejme nejake vtipne motto by tam take mohlo byt (napr. "Kdo nepocita s nami, pocita proti nam!" :) ), ale nemyslim si, ze je to nutne a kazdopadne to bude nejspise jen dalsim zdrojem sporu. Pokud ale rikas, ze reseni se uz naslo, pak nechapu proc se neuskutecnilo. V tom pripade to vypada, ze o zadne dalsi zmeny take nemas zajem.

Co se tyce diakritiky, s tim rozhodne souhlasim. Kdyz uz, tak je potreba pouzivat ISO Latin 1 (jen carky, zadne hacky), nebo tzv. HTML entities (napr. á pro á).
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Řešení to našlo - to je to co teď tam nad týmy je - a nic není definitivní. Já s tím spokojen rozhodně nejsem, ale byl sem prostě sám komu se to nelíbilo, tak je tam tohle. Rozhodně se nebráním změně. Tvůj pohled na věc je úplně jiný než to bylo tehdy (bez tvého názoru). Tady se řešilo třeba, jestli tam má být Slezané nebo Laši (či jak to bylo).... to už radši nekomentuju, stejně by ty slova fórum vyhvězdičkovalo :D
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Pro zmenu popisu tymu jsem stejne jako trux ci dejv - z podobnych duvodu, s obdobnou vizi.
Podle mne je take v popisu spoustu zbytecnosti (romany v popisu nejsou na miste).
odstavec 1 - pryc
odstavec 2 - souhlasim z obema nazory. Staci napsat "nejvetsi/nejaktivnejsi/nejproduktivnejsi CZ tym." nebo neco v tom smyslu. Mozna ani to ne, kdyz jsem vsude CNT v prvnich 20 a na prvni strance top teams.
odstavec 3 - nahradil bych destilaci toho co pise trux. Taky jsem prosazoval to, aby v popisu bylo neco, co muze CNT nabidnou svym clenum.
odstavec 4 - souhlas z narozem trux.

Popis samosebou bez diakritiky.

Internation forum - klidne. Take jsem pro to udrzovat pocet for na to mozna nejnizsim poctu pro prehlednost. Uz jsem premyslel nad tim, ze zmenim sablonu a dam to do 2 radek (misto 3), at se nemusi scrolovat.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

dejvidek píše:Co se týče dalšího tématu ve fóru.... aby to nedopadlo tak, že se založí sekce "International" a pak přijde někdo, že chce sekci "Střední Čechy" a to proto, že odsud je v týmu 150 lidí
S tim souhlasim. Prave proto jsem navrhoval Minitymy jako jednu z hlavnich kategorii. Veskere lokalni nebo minitymove diskuze se pak mohou zakladat uvnitr. Zavedeni minitymu je podle me obrovsky krok dopredu v CNT a jsem velmi rad, ze to StanleyNR tak briskne zrealizoval. Co se tyce mezinarodni diskuze, tak ta je rozhodne take velmi dulezita a musi byt na hlavni strance, a to velmi vyrazne (nejlip jinou barvou). Kdyz uz kvuli nicemu jinemu, tak kvuli tomu, ze cizinec to tezko bude hledat nekde v hloubi fora psaneho cesky.
Honza

Příspěvek od Honza »

dejvidek píše:Já s tím spokojen rozhodnì nejsem, ale byl sem prostì sám komu se to nelíbilo, tak je tam tohle. Rozhodnì se nebráním zmìnì. Tvùj pohled na vìc je úplnì jiný než to bylo tehdy (bez tvého názoru).
Taky se mi to nelibilo a taky jsem svuj nesouhlas vyjadril.
Jsem hodne zvedavy, co k tomu konstruktivnimu navrhu rekne forest...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Honza píše:Taky se mi to nelibilo a taky jsem svuj nesouhlas vyjadril.
Jsem hodne zvedavy, co k tomu konstruktivnimu navrhu rekne forest...
Sorry, napíšu to jinak. Bylo nás minimum komu se to nelíbilo. Honzo svoje sem ti ohledně toho druhého odstavce napsal i přes icq, tady by se to nedalo ani publikovat :D
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Řeknu asi tolik, že to co tam nyní máme, je kompromis všeho co se tenkrát přetřásalo a jako takové to bylo nakonec odsouhlaseno.
Prakticky ten popis v současném znění nikomu dosud nevadil a s ním se do našeho týmu připojuje více jak 100 členů měsíčně.
Nemyslím si že potřebujeme na fóru opět ty hádky co kolem toho byly před 3/4 rokem, myslím si že tak jak to tam je, je to prostě vyhovující účelu.

S odstraněním diakritiky souhlasím, myslím že na většině projektů to tak stejně je, takže to zítra prolezu a upravím kde to tak není.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Hmm, takže to je jasný :D :D :D
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

No, pokud zakladatele tymu souhlasi alespon s minimem demokracie, tak bych to asi uzavrel tak, ze pockame jeste tak tyden nebo dva na vysledek hlasovani, a zaridime se podle toho. Pokud vetsina rekne, ze je to takhle OK, nebo, ze je to jedno, tak se my remcalove budeme muset prizpusobit. Pokud vetsina rekne, ze je potreba zmena, tak si kazdy (kdo chce) pripravi jednu nebo vice verzi popisu, z kterych bych hlasovanim vybral 2, 3 nebo 4 do uzsiho vyberu, a po prodiskutovani a upravach opet mezi nimi hlasoval.

Nema cenu snazit se vytvorit konecnou verzi jen prostou diskuzi tady nebo na ICQ. Jedine spravne rozhodovani je pres hlasovani. Ze zkusenosti vim, ze pri diskuzich tady, pokud neni hlasovani, tak proste vyhraje ten, kdo rve nejvic - proste se prohlasi bud za opravneneho, za viteze, nebo za jedineho spravidleveho a rekne, ze to reseni je tak a tak, nebo ze to vzdy bylo takhle a zustane, a je po diskuzi. Rad bych byl aby se hlasovani pouzivalo mnohem vice k rozhodovani o osudech a vyvoji CNT. Dokonce bych byl pro to, dat na toto hlasovani link prave z toho inkriminovaneho popisu CNT, aby to videli i ti clenove CNT, kdo nechodi do fora, ale obcas zkouknou nejake stranky projektu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, takovy mechanizmus je dobry.
Uz jsme dokonce narazili na problem "interpretace" hlasovani - tusim prave u tohoto tematu :roll: Proste hlasovani nejak vyslo (jako ze i tady to zatim vypada jasne), ale jak se podle vysledku zaridit se stalo oriskem...stejne bych to zkusil.
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

1. Odstavec souhlas s truxem.
2. Odstavec. Je sice pateticky, ale ja jsem hrdej na to ze jsem Cech. Ale urcite by mu nejaka zmena formulace prospela.
3. Lip formulovat, nebo smazat
4. Naprosto souhlas s truxem.

- Souhlasim s dejvem, čeština patri "pouze" do wordu. Popisek bez diakritiky.

- formulace "Lasi" je(byla?) myslim prijemna :)

- Souhlas s Honzou. Ve 2. odstavci, bych uvedl nase vysledky v celkovym meritku, kdy jsme vlastne tusim 4-5 celkove a asi 2. "average per day". To si myslim, ze je velkej tahoun pro novy lidi, proto ze je prijemny natrit "prdel" ctyrem tisicum nemcu :)

Zaver, jsem pro zmenu, ale zachoval bych v druhym odstavci Moravany a Lachy, protoze si myslim, ze i oni jsou radi(hrdi), kdyz jsou soucasti teamu. Jen pozmenit formulaci a hlavne pridat jak jsme dobri ;)
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Také si myslím že by se člověku který se chce připojit do našeho týmu, nemusel říkat co je vlastně BOINC...protže to už asi ví :D ...ale myslím že by tam mělo být napsáno že jsme největší tým v ČR a i jeden z největších na světě , aby ten člověk věděl že drahocenný vypočetní výkon pomůže zviditelnit celek než aby bylo v ČR hromada malých týmů....No a trochu národní hrdosti tam být taky může , protože na to hodně lidí slyší(a když jsem se připojoval já do CNT,tak na mě ta věta o národní hrdosti dost zapůsobila,ale měla by být pozměněna)....když se vlastně jedná o to že válcujeme mnohem větší země a hlavně něco kolem 25000 týmů...Takže ta věta by podle mě mohla vypadat asi takto : "Když se k nám připojíte tak můžeme jako celek táhnout za jeden provaz a ukázat i mnohem vetším zemím že je tu nějaký CNT a ČR, a dotáhnou to na nejvýkonější tým"....samozřejmě je to jen můj návrh. A pak tam musí být samozřejmě to že se problémem může obrátit na kvalitní forum kde se každý problém řeší snáze protože tu je hodně odborníků z "oboru" a kteří rádi poradí... tak takhle nějak by jsem si to představoval. 8)
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

No konecne, kdyz jsem psal k tomu svuj nazor, tak jsem byl pomaly ukamenovan. Muj nazor porad je: Kratky a vystizny text, ktere upozorni na stranky http://www.boinc.cz a vlastne na team CNT a nejako to logo. Plne souhlasim s Dejvem co pise. Mne osobne hlavne nesedi: ..... krasna zemicka....nemuzu si pomoci, ale ja jsem hrdy nato, ze slysim v hymne zeme ceska domov muj a ne zemicka.....No dale se jiz vyjadrovat nebudu. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Zamčeno