Jak odeslat a stáhnout práci z a pro PC bez netu?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Martin72

Jak odeslat a stáhnout práci z a pro PC bez netu?

Příspěvek od Martin72 »

Zdravím všechny a prosím o radu.
Jak postupovat , když nemám PC připojen k netu a chtěl bych odeslat vypočítané a stáhnout novou práci z jiného PC třeba z kavárny nebo od kamaráda , který má připojení k netu.Kamarád má BOINC nainstalovaný můžu od něho poslat své soubory a jak.Díky za radu.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Da se to delat prekopirovavanim adresaru, ale je to dost opruz. Osobne bych doporucoval nainstalovat BOINC na dostatecne velikem USB klici a pak ho proste vyndat z tveho pocitace a spustit z nej BOINC na jakemkoli pocitaci s pristupem k Internetu (pokud uz tam BOINC bezi, tak ho nejdriv samozrejme zastavit, a po odeslani/stazeni WU na klic zase spustit). Jeste jednodussi by bylo poridit si alespon obycejny modem, pripadne jednou za par dni se pripojit pres mobil (pokud nemas pevnou linku).
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Je možné podílet se na projektech i na počítači, který není připojen k Internetu?
:arrow: Ano toto je možné, právě kvůli deadline to má smysl jen u projektu Climateprediction, kde je limit na vypočítání jednotky 1 rok. Stačí z počítače který je připojen k netu přenést kompletní adresář BOINC a po spočítání ho přenést na počítač, který je připojen k internetu a výsledek odeslat. Je jedno, zda se data stáhnout na počítači A, zanalyzují na počítači B a výsledky odešlou z počítače C = každý může bejt jiný.
Toť citace z BOINC FAQ.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

dejvidek píše:Ano toto je možné, právě kvůli deadline to má smysl jen u projektu Climateprediction
No nevim, podle me, kdyz si cely BOINC proste nainstalujes na USB klic a spoustis to z nej, jak jsem psal, tak je to prenaseni uplne trivialni a da se delat klidne i denne, takze nevidim duvod omezovat se jen na CPDN.
Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

No myslim že ani neni potřeba to instalovat, stačí to tam jednoduše nakopírovat z počítače bez netu a na tom druhým to jen pustit odeslat zpracovaný, přijmout nový a doma to zase nakopírovat zpět, tak sem to nějakou tu dobu dělal než sem měl net.
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Lord_Scoorpion píše:No myslim že ani neni potřeba to instalovat, stačí to tam jednoduše nakopírovat z počítače bez netu a na tom druhým to jen pustit odeslat zpracovaný, přijmout nový a doma to zase nakopírovat zpět, tak sem to nějakou tu dobu dělal než sem měl net.
No prave, ze mit to nainstalovany na klici a nechavat to z nej bezet jak doma, tak na pocitaci s pripojenim, je mnohem jednodussi, nez se mrskat s nejakym kopirovanim.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

trux píše:No prave, ze mit to nainstalovany na klici a nechavat to z nej bezet jak doma, tak na pocitaci s pripojenim, je mnohem jednodussi, nez se mrskat s nejakym kopirovanim.
Ono to zase neni jen tak, flash pamet pouzivana na USB klicich ma mnohem mensi pocet cyklu zapis/prepis, nez pevny disk, a tudis se pro ni prilis nehodi, aby na ni kazdych par vterin zapisovala nejaka aplikace... to uz je lepsi to za par vterin zkopirovat na plochu a spustit a pri odchodu to z plochy opet hodit na flashku... :wink:
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Kopirovani sem a tam ma taky nejaky smysl - muze fungovat zaroven jako zalohovani. Doporucoval bych BOINC zipovat - alespon se mi to osvedcilo: zabira to mene mista a taky kvuli CRC kontrole.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od trux »

Necroman píše:Ono to zase neni jen tak, flash pamet pouzivana na USB klicich ma mnohem mensi pocet cyklu zapis/prepis, nez pevny disk, a tudis se pro ni prilis nehodi, aby na ni kazdych par vterin zapisovala nejaka aplikace... to uz je lepsi to za par vterin zkopirovat na plochu a spustit a pri odchodu to z plochy opet hodit na flashku...
No, mas pravdu, ze je lepe byt opatrny - i kdyz normalne jsou prave kvuli tomuto omezeni USB klice silne cachovany, omezujic tak pocet cteni/zapisu na minimum. Dost ale zalezi na OS, radici i dalsich parametrech, takze urcite riziko tam skutecne je. Pri dobre konfiguraci a dostatku cache pameti, aplikace spustena z klice v podstate bezi kompletne v cachi (tudiz i velmi rychle) a na klic je zapsana az kdyz ho odpojujes (nejdriv softwarove, az pak fyzicky, samozrejme). Je ale pravda, ze to tezko mohu zarucit ve vsech konfiguracich - nerad bych, aby me pak nekdo nahanel kvuli odpalenemu klici :oops: Prenosny disk je ale v tomto smeru bez rizika, ale take dost drazsi reseni.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2trux: Ano zajisté, že se dá přenášet práce i třeba u LHC s deadline 10 dní, je na každém jestli mu vyhovuje běhat každý týden a zkoušet štěstí odeslat data. U skoro každé otázky se dá najít i jiná odpověď, ale proboha tohle nejsou FAQ pro tebe, ale pro lidi co o tom nic neví, až do toho proniknout, ať si přenášejí práci třeba 5 projektů najednou. :D
dejv
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

já si myslím že jediný co se vyplatí přenést je Climate. Já to takhle mám a po 2 týdnech jsem přenesl 50% ůkolu, připsalo mě to 4000 kreditu a zase mám pokoj.
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
Miko
Nováček

Příspěvek od Miko »

jeden čas jsem jel na 64MB USB 1.0 klíčence BOINC, leč poněkud to dělalo bordýlek v tom, který počítač to vlastně spočítal (možná to je už vyřešené...).
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Osobně jsem také přenášl BOINC s projektem CPDN když jsem doma neměl net, nyní to je ale trochu zamotanější s tím mazáním výsledků, pokud se mu to do 14 dní nepodaří odeslat, což je hodně velkej mínus, ale s tím se dá taky bojovat jak psal někde Honza.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Proc nekde, mame nahore krasne a cervene slovicko. Jmenuje se Hledat. Takze je to tady :D :D :D
Obrázek
Obrázek
Zamčeno