Jak zabranit automatickemu odhlasovani
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Jak zabranit automatickemu odhlasovani
Chtel bych se poradit, stale se mi stava, ze jsem vzdy asi po 15 min necinnosti na foru automaticky odhlasen (vyprsi cookie ci co ja vim). Stava se Vam to take, nebo je to vlastnost fora? Dost mi to totiz vadi, treba kdyz chvili sleduji neco jineho, pak kliknu na forum, kde mam rozepsany prispevek a dam odeslan a on je jiz odeslan jako "anonymni", take, kdyz jsem nucen se znova prihlasit, ztratim informace o tom, kde jsou nove prispevky
. Pokud by s tim slo neco delat, treba prodlouzit logout aspon na pul hodiny, byl bych velmi rad
.
15 minut odpovida - session je nastavena na 900 sekund; coz je jedne z bezpecnostnich mechanizmu. Mohl bych limit prodlouzit na tech 30 minut.
Pokud mas zaroven zapnuty RSS a kontrolu trebas kazdy 10 minut, muze to zabranovat automatickemu odhlaseni...nevim.
Lide to casto resi tak, ze delsi prispevky pisi ve Wordu (kde je kontrola pravopisu) nebo v notepadu a v pripade, ze se z nejakeho duvodu nepodari odeslat prispevek, aby ho nemuseli psat znovu.
Pokud mas zaroven zapnuty RSS a kontrolu trebas kazdy 10 minut, muze to zabranovat automatickemu odhlaseni...nevim.
Lide to casto resi tak, ze delsi prispevky pisi ve Wordu (kde je kontrola pravopisu) nebo v notepadu a v pripade, ze se z nejakeho duvodu nepodari odeslat prispevek, aby ho nemuseli psat znovu.
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Zkusil jsem to zaskrtnout, tak uvidimeMiras píše:A máš zaškrtnutý "Přihlásit automaticky při příští návštěvě"? Nebo tohle z nějakýho důvodu používat nechceš?

Pokud vyprsi session, tak se musi utvorit nova a to je v podstate nove prihlaseni. Ale tech 30 minut by to melo vydrzet, pokud mate cookies.JVc píše:Ale ztrati se informace o novych prispevcich
Jinak jsem nasel plug-in, ktery umi zobrazit prispevky za poslednich x dni a verim ze pujdou i ty prednastavene hodnoty menit (je jich asi 5 nebo 7). Az budu mit cas, juknu na to, protoze se mi to zda uzitecne.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
No nevim jestli je změna na 30min řešením, kdysi se to právě snižovalo na 15min a teď se to zase vrací.... Kdo používá Operu tak nemá problém, pokud vyprší session, tak se stačí myší vrátit zpátky a příspěvek máte zase na skle v celé své kráse, pak ho stačí nakopčit do clipboardu a poslat. 900s bylo naprosto dostačujících.
dejv
dejv
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Aj FireFox si zapamata prispevok v pripade session time outu.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- Blackhat
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vadi mi jedna vec. Jakmile me to odhlasi, tak po pristim prihlaseni uz nevim, ktery prispevky jsem jeste necetl v predchozi session, protoze system z me nepochopitelneho duvodu automaticky oznaci vsechny necteny prispevky pri pristim prihlaseni jako ctene a to i v pripade, ze jsem je v dane session necetl. Sleduji jeste nekolik for na PHPbb a tam se za prectenej tred oznaci opravdu ten kterej otevru, a nikoli od data kdy jsem tu byl naposled.
Snad mi rozumite.
Neni mozny prihlaseni zvednout na 1 hodinu? Myslim ze kvuli pretizenosti fora to nebude, a bezpecnost? hmm taky se mi nezda jedine padnej duvod. Sleduju fora v praci, a kdyz me neco(akutni prace) vyrusi od cteni, tak po mem prichodu uz jsem out.
Uvital bych individualni nabidku doby odhlaseni, pokud se bojite o bezpecnost
Snad mi rozumite.
Neni mozny prihlaseni zvednout na 1 hodinu? Myslim ze kvuli pretizenosti fora to nebude, a bezpecnost? hmm taky se mi nezda jedine padnej duvod. Sleduju fora v praci, a kdyz me neco(akutni prace) vyrusi od cteni, tak po mem prichodu uz jsem out.
Uvital bych individualni nabidku doby odhlaseni, pokud se bojite o bezpecnost
@ blackhat - myslim, ze tomu rozumim. Session je nastavena na 1800 sec, tedy 1/2 hodiny. Kdyzy si prectes poozky updatu phpBB, vetsina z nich je kvuli zvyseni bezpecnosti; nejde jen o bezne usery, ale o moderatory ci adminy - na to je take treba pamatovat. Cookie vyprsi za 14 dni, pokud se to de doby znovu neprihlasis.
Takze kdo nema delsi intervali mezi klikanim nez 1/2 (vetsina si snad staci dojit za tu dobu na cigaro nebo na velkou ci jine ukony
) a navstevuje forum alespon 2x za mesic, meli by byt v pohode.
Prave kvuli problemu toho, ze se prihlasis a pak musis delat neco jineho (session expiruje), jsem miplementoval modifikaci na zobrazovani prispevky strasich jak xx hodin. Funguje, myslim, velmi dobre. Zase tolik toho nejni, aby jsi musel scrolovat x stranek vysledku threadu.
Dalsim resenim je pouziti RSS, ktere na foru take mame.
Tretim resenim, byt ne mnou preferovanym, je dat si automatic refresh v browseru, cim se session obnovuje - napriklad v momentne, kdy musis odbehnout asistovat rodici zene...
Takze kdo nema delsi intervali mezi klikanim nez 1/2 (vetsina si snad staci dojit za tu dobu na cigaro nebo na velkou ci jine ukony
Prave kvuli problemu toho, ze se prihlasis a pak musis delat neco jineho (session expiruje), jsem miplementoval modifikaci na zobrazovani prispevky strasich jak xx hodin. Funguje, myslim, velmi dobre. Zase tolik toho nejni, aby jsi musel scrolovat x stranek vysledku threadu.
Dalsim resenim je pouziti RSS, ktere na foru take mame.
Tretim resenim, byt ne mnou preferovanym, je dat si automatic refresh v browseru, cim se session obnovuje - napriklad v momentne, kdy musis odbehnout asistovat rodici zene...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jen pozor u auto refresh na odesílání příspěvků. Nevím jak zde na fóru (já to nepoužívám) ale v různých jiných diskusích se při refresh může znovu odesílat tvůj poslední příspěvek, což je nepříjemé.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.