První český projekt pod BOINC?

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Návštěvník

První český projekt pod BOINC?

Příspěvek od Návštěvník »

Docela by mne zajímalo, kdy se asi tak dá očekávat první projekt pod BOINC, který bude mít české kořeny. Myslíte si, že v ČR existuje nějaký vědecký projekt, který mohl v nejbližší době využít možností BOINCu ? A pokud ano, jakého zaměření by asi tak byl...
Jaký je na to Váš názor?
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: První český projekt pod BOINC?

Příspěvek od Higgi »

Anonymous píše:Docela by mne zajímalo, kdy se asi tak dá očekávat první projekt pod BOINC, který bude mít české kořeny. Myslíte si, že v ČR existuje nějaký vědecký projekt, který mohl v nejbližší době využít možností BOINCu ? A pokud ano, jakého zaměření by asi tak byl...
Jaký je na to Váš názor?
V tomto threadu se o tom kdysi diskutovalo: http://boinc.cz/forum/viewtopic.php?t=35 .Vzhledem ke stáří tohoto pochybuji,že se něco změnilo. Pokud by se tak stalo, Honza by nás jistě upozornil.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

První český projekt?

Příspěvek od Necroman »

Jak tak vidím, tak můj příspěvek byl odeslán jako anonymní... Zřejmě mi vypršel přihlašovací čas při odeslání, protože jsem jej nechal delší dobu rozepsaný :-( .
Obrázek
StanleyNR
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StanleyNR »

Je to tam uz delsi dobu, tak treba se nekdo nasel nebo najde?
http://uit.opf.slu.cz/docs/Inkubator/sp ... orum_topic
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

StanleyNR píše:Je to tam uz delsi dobu, tak treba se nekdo nasel nebo najde?
Jestli to nebude tim, ze se v jejich foru neda prispivat ani anonymne, ani se neda zaregistrovat, ani tam ten autor nema nikde email adresu, nebo jinou moznost kontaktu.
StanleyNR
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StanleyNR »

trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

StanleyNR píše:Nejaky kontakt je zde:
http://uit.opf.slu.cz/docs/Inkubator/spoluprace/
Uz jsem s nimi komunikoval a nabidl pomoc i zadarmo, ale zajem nemaji - chteji to dat nejakemu svemu studentovi. Maximalne by me vyuzili pro nejake konzultace, pokud si student nebude vedet rady.

Docela me ale laka nejaky projekt zprovoznit, takze pokud bude cas, tak neco vymyslim a pustim se do toho. Nejake napady uz byly, ale jeste to potrebuju trochu lepe promyslet.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

trux píše:
StanleyNR píše:Nejaky kontakt je zde:
http://uit.opf.slu.cz/docs/Inkubator/spoluprace/
Uz jsem s nimi komunikoval a nabidl pomoc i zadarmo, ale zajem nemaji - chteji to dat nejakemu svemu studentovi. Maximalne by me vyuzili pro nejake konzultace, pokud si student nebude vedet rady.

Docela me ale laka nejaky projekt zprovoznit, takze pokud bude cas, tak neco vymyslim a pustim se do toho. Nejake napady uz byly, ale jeste to potrebuju trochu lepe promyslet.
Kamarad by projekt mel, ale podle jeho odhadu je to nerealne dopocitat. Ale byl by to cesky projekt a mel by smysl.
Pokud chcete, tak muzu zjistit nejake podrobnosti.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

vejpuste píše:Kamarad by projekt mel, ale podle jeho odhadu je to nerealne dopocitat. Ale byl by to cesky projekt a mel by smysl.
Pokud chcete, tak muzu zjistit nejake podrobnosti.
Libor
To by mne fakt zajimalo - ma to smysl a tezko to dopocitat? Kombinaci obojiho si tezko predstavuji (louskani sifer nepovazuji za tak smysluplne v porovnani s necim, co muze prinest opravdovy objev).
Jo, zjistit podrobnosti, pokud muzes. Nebo muze autor napada sam na nase forum napsat.
martindrhlik
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martindrhlik »

Ahoj všichni, čas letí a proto bych se chtěl opět zeptat, jestli není nebo v blízké budoucnosti někdo nevytvoří ryze český projekt. Díky.

Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak nikdo z nás nehodlá v blízké době dát na světlo český boinc projekt, tedy alespoň já o tom nevím :D
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Co jsem mluvil s lidma od jaderne fuze s fyziky plazmatu, tak si vystaci s vypocty z vlstnich zdroju. Ale ziskal jsem pocit, ze kolem laseru (ktere se u nas provozuji na docela slusne urovni v porovnani s jadernou fuzi) by se mozna neco hodilo.

Priznam se take, ze me urcite pozadavky odradily. Jestlize na konicka kolem tymu chce nekdo delat smlouvy, co by asi chtel na provozovani projektu? Ochrannou znamku? Audit?
Odpovědět