CzechTek 2005

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:...nejlepší jsou IMHO informace přímo od lidí co tam byli, třeba od Bugiho...ani jsem nevědl, že jsi hasič, Bugi :wink: ...
Ve svém příspěvku jsem psal, že pouze reprodukuji vyprávění příslušníka HZS. Bydlí ve vedlejším paneláku a známe se nějakých šest let, takže vím, že mu můžu věřit. Já sám hasič nejsem a ani jsem tam nebyl. Už jsem tady někde na fóru psal, že jsem voják.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

2 bugi: aha, to jsem přehlédnul :) :oops:
ke všem ostatním zálešitostem - no nevím, v některých věcech ohledně czechtechu se asi někteří neshodnem...snad jen, že je to pořádný úlovek pro média ;)
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

CzechDech 2005

Příspěvek od Higgi »

nalezeno kdesi na netu: (:lol:)

CzechDech 2005

Podle nepotvrzených zpráv proběhne o tomto víkendu na louce zemědělce
Kropáčka nedaleko Loun další ročník CzechDech. Jde o každoroční sraz
sklaních příznivců dechovky, na který se sjíždějí dechové kapely z celé
Evropy. Tentokrát se uskuteční pod heslem:
"do posledního dechu", což je jakási humorná sebereflexe na věk a výdrž
některých dechovkářů. Letos se dá očekávat rekordní účast trombonistů,
tubistů a přicestuje asi tisícovka trumpetistů. Jako tradičně se
posilňují již během cesty fernetem a tuzemákem (takzvané "dávání si do
trumpety"). Na místě srazu pak většinou již pouze polehávají. Podařilo
se nám získat i vyjádření kapelníka Kmochovy dechové hudby, který se
důrazně distancuje od pití fernetu na srazech dechovek. I přes to se
policie rozhodla provádět letos namátkové dechové zkoušky.
Zpráva o chystaném CzechDech se setkala s bouří nevole mezi místní
mládeží, která rozhořčeně odmítá poslouchat velmi hlasitou dechovou
hudbu již od brzkých ranních hodin, kdy si užívá zaslouženého
prázdninového klidu. Podle mluvčího skupiny Dechových důchodců, je
hlasitý poslech nutný, protože většina účastníků CzechDech nedoslýchá.
Zavázal se rovněž, že letos nebudou tanečníci devastovat okolní louky
tancem polky, dupákem ani takzvaným "dechovým hadem" při kterém bylo
vloni několik důchodců ve tmě ušlapáno.
Dají se rovněž očekávat tradiční ostré střety s policií.
Mluvčí Dechových důchodců upozornil, že již při loňských potyčkách se
strážci zákona byla policie varována. Dechoví důchodci nemohou za to, že
policie mylně identifikovala skandování důchodců jako "máme holé ruce",
zatímco důchodci zcela zřetelně varovali "máme hole v ruce". Nelze se
proto divit velkým ztrátám na straně pořádkových sil, zejména při
úderech francouzskými holemi. Mluvčí policie uvedla, že je třeba použít
k rozehnání důchodců všech donucovacích prostředků, včetně slzného plynu
a vodních děl.
Loňský postup účastníků dechnopárty proti bezpečnostním složkám označila
za barbarský. Konkrétně šlo o útok skupiny karlínských důchodců
inkontinenčními plenami. Policie hodlá letos kontrolovat účastníky
CzechDech 2005 již při příjezdu a inkontinenční pomůcky zabavovat ještě
před vstupem na dechnopárty. Podle Dechových důchodců tento postup
nadále posílí negativní obraz dechové hudby v očích veřejnosti. Bez
inkontinenčních pomůcek budou účastníci CzechDech zas jenom "zasraný
dechovkáři"!

:D :lol: :lol: :D
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Prave jsem si prohlednul par zaberu z Czechteku a musim rici co delali prislusnici elitni jednotky nasi policie je skutecne pod uroven. Zveda se mi z toho zaludek. Je smutne, ze v demokratickem state se neco takoveho mohlo udat. Vsichni cesi se museji stydet za jejich jednani. Je to ostuda. Bohuzel se stydim i ja i kdyz jsem slovenske narodnosti. Jednani policie CR porusuje veskera lidska prava. To snad zase zijeme v totalitnim state, kde
predseda vlady a ministr vnitra se muze delat co chce?

Je to smutne, co si dovolili. Kde je demokracie. Jsem taky obcan Ceska, ale ted premyslim zda mam jeste nim zustat. :( :( :( :(
Obrázek
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

PavolR píše:Je to smutne, co si dovolili. Kde je demokracie. Jsem taky obcan Ceska, ale ted premyslim zda mam jeste nim zustat.
No, tak tragicky bych to zase nebral. Ono si zase moc nevyberes i kdyby jsi mel moznost menit obcanstvi podle libosti. Osobne sice se zasahem naprosto nesouhlasim a take ho povazuji za hrube zneuziti moci, ale utikat pryc je az posledni vec, kdyz uz vidim, ze se system nenavratne prehoupl do nove totality. Dokud mam moznost protestovat a snazit se vyvoj spolecnosti pozmenit, neni duvod k uteku. To co se pri zakroku stalo v jednotlivostech, rozhodne nechci komentovat. Pri nasilnem zasahu se s nasilnostmi holt pocitat musi. Je jasne, ze nasilnosti byly na bou stranach, a je take jasne, ze zasahove jednotky nejsou zadni peacekeeperi, ale hold jednotka k nasilnemu potlacovani akci. Tim je nechci ospravedlnovat. Pokud doslo k jedntlivym prestupkum je je zapotrebi potrestat (a to na obou stranach). Zasadni chyba ale byla v planovani a ve vedeni zasahu a predem dane rozhodnuti tvrde zasahnout (kvuli ziskani autority a popularity) bez ohledu na okolnosti.

Nastesti zijeme v demokratickem systemu, takze mame sami moznost chovani vlady a policie ovlivnit. Spousta lidi si mylne mysli, ze prava idealni demokracie je neco idilickeho az utopistickeho, dokonale stabilni system, kde vsechno perfektne funguje a nedochazi k zadnym nespravedlnostem. Pravy opak je pravdou. Demokracie vubec neni stabilni - naopak je to velmi dynamicky system, ktery vyplnuje prostor mezi absolutistickym totalitnim rezimem a druhym extremem - totalni anarchii. Vlada je v demokracii jen nastroj moci, ale ve skutecnosti je to lid, ktery to chovani vlady urcuje svymi reakcemi (volby, media, protesty, stiznosti, odvolavani poslancu, etc). Hmm, no dobre, ve skutecnosti je vlada i media spis ovladana (a tudiz lid manipulovan) prumyslovymi a financnimi zajmy, ale preci jen jsou v demokracii mechanismy, ktere lidem umoznuji beh veci ovlivnit. (zamerne ted nemluvim o vnejsich zahranicnich vlivech, ktere samozrejme take hraji roli). Kazda vlada ma tendenci moc zneuzivat, ale prave tady je tim neskutecne dulezitym regulujicim faktorem volebni system a spokojenost lidu.

Samozrejme, casto to dopadne tak ze clovek nevi co ma volit, protoze jedna strana je horsi nez druha, ale to je take regulacni efekt - kdyz to s tou neakceptovatelnosti stran zacne jit do neprijatelneho extremu, zacnou se aktivity chapat seskupeni lidi, kterym to leze na nervy a tim vznikne nova strana se silnou podporou. Predpokladem ale samozrejme je, ze se mezitim uradujicim stranam nepodari rozborit zakladni kameny demokracie a volebniho systemu. Pak uz pomuze jen revoluce.

Demokracie tedy neni zadna idylka, ale naopak dynamicky chaos, ktery osciluje mezi extremy tak silne, jak mu to obyvatelstvo dovoli. Bohuzel my nejsme zvykli tuto "moc" vyuzivat. Z komunismu jsme zvykli, ze na nasem nazoru stejne nezalezi, a pak dochazi k podobnym reakcim jako u Pavola - rezignace, a vice mene emigrace, at jiz jen vnitrne dusevne, nebo i fyzicky. To ale neni zapotrebi. V demokraci je potreba rvat, stezovat si, vyhrozovat, psat petice, zadat demise, presvedcovat jine o svych nazorech a informovat je o pravde pokud je medii zkreslena nebo zamerne nalhana. Je samozrejme, ze jedinec toho az tak moc nezmuze, ale kazda takova kapka je v demokracii nastesti nesmirne dulezita. V totalitarnim systemu, nebo v anarchii tomu tak neni - v totalite jedinec nema zadnou roli, a v anarchii zase dokaze ovlivnit jen svoje nejblizsi okoli a navic jen kratkodobe (nez prijde nekdo silnejsi a rozbije mu hubu).

Takze se lidi snazte a vyjadrujte svuj nazor verejne (at uz jste na kterekoli strane)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Už jsem zde nechtěl nic psát, jak jsem uváděl v posledním příspěvku, ale nemohu si to odpustit :wink:

Na Slovensku to zatím vypadá podobně jak to začínalo u nás.
http://www.novinky.cz/zahranicni/62350- ... vteku.html
Opět skvělá organizace, předem nikoho na nic neupozorní, tak se nebudu vůbec divit až to tam dopadne jako u nás :?
Naposledy upravil(a) forest dne čtv srp 18, 2005 2:37 pm, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:Opět skvělá organizace, předem nikoho na nic neupozorní, tak se nebudu vůbec divit až to tam dopadne jako u nás :?
Proč by měl někdo někoho upozornit? Z jakého právního předpisu to vyplývá? Odpovídám z žádného!. Klidně sem piš, ale ne nesmysly, právní řád Slovenska neznám, nicméně ohlašovací povinnost v ČR neupravuje žádný právní předpis, nebo si snad nějaký našel? Sem s ním!
dejv
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

trux píše:Pri nasilnem zasahu se s nasilnostmi holt pocitat musi. Je jasne, ze nasilnosti byly na bou stranach, a je take jasne, ze zasahove jednotky nejsou zadni peacekeeperi, ale hold jednotka k nasilnemu potlacovani akci. Tim je nechci ospravedlnovat. Pokud doslo k jedntlivym prestupkum je je zapotrebi potrestat (a to na obou stranach).
Naprostý souhlas.
trux píše:Takze se lidi snazte a vyjadrujte svuj nazor verejne (at uz jste na kterekoli strane)
Asi to tak budu dělat taky, protože domoci se práva oficiální cestou přes soudy je nemožné (moje zkušenost s konkurzem bývalého zaměstnavatele - majetek celý prodán, ale aby došlo k vypořádání věřitelů, to je vůbec nenapadne). Jenže pokud to není dostatečně mediální, tak to nikoho nezajímá. :twisted:
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

IMHO zajímavý článek na Britských listech. Tyto stránky nepovažuji za vládou, policií či jinou institucí ovládané médium.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Bugi: Britské listy jsou jeden z nejlepších serverů, jsou tam dosti kontroverzní témata a trefný články.
dejv
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Souhlasím Britské listy jsou naprosto super. Dost mě zaujal TENTO článek. Jestli to tak dopadne tak se máme na co těšit. :Honza_naughty :Honza_pray
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Omlouvám se za OT, ale musím reagovat. Článek, na který upozorňuje Bony, je další ukázkou toho, že naše masmédia nejsou ani zdaleka bezproblémová. Proč jsem se o tomhle nedověděl z českých novin nebo televize? IMHO je to dost závažná zpráva. Je pravda, že jsem už nad podobným tématem několikrát diskutoval. Pamatuju si dokonce, že někdy na začátku 90' let se tvrdilo, že uhlí dojde někdy kolem roku 2011. Nějak mi ale nedošlo, že zásoby ropy dojdou už tak brzy.
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

Bugi píše:IMHO zajímavý článek na Britských listech. Tyto stránky nepovažuji za vládou, policií či jinou institucí ovládané médium.
Super - líp bych to nenapsal. Asi opět začnu číst britské listy před časem mě znechucené Novákem-Čulíkem. :twisted:
Miko
Nováček

CzechTek...

Příspěvek od Miko »

už je trochu pozdě a dlouho jsem zde na fóru nebyl, ale myslím, že bych se měl ozvat a dát najevo svůj názor. Ještě v neděli večer ten víkend kdy se měl konat CzechTek 2005 jsem byl v rozpacích kterým informacím věřit a kterým ne, rozhodl jsem se počkat až horké hlavy všech stran vychladnou a přestanou si přikrášlovat své verze. Jal jsem se prozkoumávat hlubiny Internetu a získávat i neveřejná videa, fotky a zprávy, sem tam přispívat do diskusí a zjišťovat jak kdo reaguje na různé podněty. To co jsem nakonec v hlavě sestavil mě skoro vyrazilo dech.
Shrnu to do pár slov: nyní stojím za zákrokem PČR a je mě líto, že jsem o nich pochyboval. Zároveň však odsuzuji onen "zákrok" 4 policistů jenž neustále dokola omílají TV a případná další individuální selhání. Ano, asi jim ruplo v bedně. Nicméně bojujícím "dětem" v daleko větším počtu ruplo v kouli a nejen na Czechteku, ale i na akcích "poté".
Jak jsem se postupně přikláněl čím dál více na stranu PČR, přemýšlel jsem jak jinak měli zasáhnout a bohužel nenapadlo mě vůbec nic. Ti rozumnější technaři (a systémáci atd.) odjeli - tak to má vypadat, poté je možné si proti státním orgánům stěžovat zda to bylo oprávněné. A ti zbývající? Bohužel z nich většina nerozumí co je to uposlechnout jinak než ukázkou a naneštěstím užití regulované síly (ano regulované, kdyby se jednalo o brutalitu, to by teprve čuměla "nezávislá" média i technaři jakej výcvik v boji muže proti muži má příslušník PČR).
Mrzí mě co se děje, ani 16 let po pádu půl století hrůzy komunistických represí jsme se nezbavili vidění policie jako něčeho špatného, proti čemu je třeba míti aspoň vnitřní odpor. Taktéž stále drtivá většina neví co to demokracie vůbec je a asi to dlouho ani vědět nebudeme.

Záměrně jsem se vyhnul spoustě věcí, vydalo by to na několik stran a sám jsem už unaven i jen slovem Czechtek. Doufejme, že jednou pravda i kdybych se měl strašně zmýlit vyjde najevo.
Obrázek
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Obrázek
Obrázek
Zamčeno