Kam ten svět spěje
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Bugi
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Kam ten svět spěje
Při pročítání dnešních zpráv jsem narazil na článek o opravdu zvláštní věci. Nějak nevím, co si o tom myslet.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to četl , je to síla. Ale je fakt ten že by to mohlo zachránit hodně životů ale taky by to mohlo udělat hodně nových mentálně postižených , protože člověk nikdy neví a každý by na to mohl reagovat individuálně. Kdo ví čeho se za pár let dočkáme.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
-
Blackkarel
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam ten svět spěje
Že já zakládal vlákno,že hledám psa. Kdybych byl toto vědělVladimir Bugdol píše:Při pročítání dnešních zpráv jsem narazil na článek o opravdu zvláštní věci. Nějak nevím, co si o tom myslet.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Smrt je prirozena soucast zivota; kdo neumi zit, neumi ani zemrit.
Malokdo si uvedomuje, ze kdokoli z nas muze kdykoli zemrit. Smrt je to, co na ve skutecnosti dava silu - kdybychom tady meli byt vecne (a nekteri se tak i bohuzel chovaji), tak by nas nic dopredu nehnalo. To ze jakykoli nas cin muze byt posledni mu dava jistou silu.
Je jedno, jestli jde o lidi nebo zvirata. Smrti bych do remesla nefusoval.
Malokdo si uvedomuje, ze kdokoli z nas muze kdykoli zemrit. Smrt je to, co na ve skutecnosti dava silu - kdybychom tady meli byt vecne (a nekteri se tak i bohuzel chovaji), tak by nas nic dopredu nehnalo. To ze jakykoli nas cin muze byt posledni mu dava jistou silu.
Je jedno, jestli jde o lidi nebo zvirata. Smrti bych do remesla nefusoval.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně je to velice zajímavé s ohledem na zmražování lidských těl nebo dokonce pouze hlav, což stojí fůru peněz a nikdo nezaručuje že se jim ty lidi pak nějak podaří zprovoznit
Dělá do toho spouta firem a zatím si na tom docela hrabou, s touto metodou už by si ty peníze možná i zasloužili
V kombinaci s touto novou metodou, by to už nebylo až takové sci-fi a lidé kterým by takto nahradili veškerou krev a až poté zmrazili, tak by měli i skutečně alespoň šanci že se za ty prachy někdy proberou, což beru jako plus pro pracháče.
Normální lidi na to stejně nemají a mít nebudou
V kombinaci s touto novou metodou, by to už nebylo až takové sci-fi a lidé kterým by takto nahradili veškerou krev a až poté zmrazili, tak by měli i skutečně alespoň šanci že se za ty prachy někdy proberou, což beru jako plus pro pracháče.
Normální lidi na to stejně nemají a mít nebudou
Naposledy upravil(a) forest dne stř čer 29, 2005 8:55 am, celkem upraveno 1 x.
- Bugi
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Poprvé (v roce 2000) bylo "vstupný" dobrovolný a začínalo na 200,-. Loni v říjnu, když manželka rodila v Plzni ale chtěli 800,-. To na mě bylo trochu moc, tak to holt manželka musela zvládnout sama. A zvládla to. 
Promiň, Higgi, nějak mi to nedošlo. S Tebou to nemělo nic společnýho.
Promiň, Higgi, nějak mi to nedošlo. S Tebou to nemělo nic společnýho.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
V Cechach je este celkom socializmus - napr. v Japonsku chcu za porod v prepocte cca stotisic ceskych korun. Je to drahe aj pre Japoncov samych, nielen v prepocte.
A poistovna samozrejme nic z toho nehradi, lebo porod nie je choroba.
Nastastie aspon cast z toho hradi obecny urad.
Takze budte kludni, niekde sa na porode zaraba ovela viac ako v Cechach.
So smrtou neviem, Japonci si radi pustaju v autach piecky a odchadzju tak z tohto sveta, ale to uz suvisi s ich drezurou a stresovym sposobom zivota...
Kazpopadne, na experimentovani so smrtou nevidim nic zleho, je to prirodzena sucast zivota, tak preco by mala byt tabu? Ked sa hrame s virusmi, bakteriami a funkciami zivotnych organov, preco by sme sa nemohli hrat aj s ukoncenim funkcnosti celeho organizmu.
Nemalo by to byt tabu, nie je to ziaden posvatny prechod do ineho sveta. Ludi odradza skor obava, ze sa hraju na boha a teda zakorenena predstava ruhania sa bohu, ale - pri vsetkej ucte - to je trochu pristup bez nadhladu.
Mozno ze o par milionov rokov nebude tu existovat uz ziadna biologicka civilizacia ale len evolucne vyvinuta roboticka postbiologicka civilizacia, (koniec koncov stroje su ovela odolnejsie a vhodnejsie na medzihviezdne cestovanie ako biologicke "krehotiny" a pri dostatocnej inteligencii (co je len otazka evolucie) bezpochyby vyhraju s biologickymi stvoreniami akykolvek pripadny konflikt). Myslite ze aj oni budu mat problem so shutdownom a rebootom tak ako to mame my tvory z masa a kosti?
A poistovna samozrejme nic z toho nehradi, lebo porod nie je choroba.
Takze budte kludni, niekde sa na porode zaraba ovela viac ako v Cechach.
So smrtou neviem, Japonci si radi pustaju v autach piecky a odchadzju tak z tohto sveta, ale to uz suvisi s ich drezurou a stresovym sposobom zivota...
Kazpopadne, na experimentovani so smrtou nevidim nic zleho, je to prirodzena sucast zivota, tak preco by mala byt tabu? Ked sa hrame s virusmi, bakteriami a funkciami zivotnych organov, preco by sme sa nemohli hrat aj s ukoncenim funkcnosti celeho organizmu.
Nemalo by to byt tabu, nie je to ziaden posvatny prechod do ineho sveta. Ludi odradza skor obava, ze sa hraju na boha a teda zakorenena predstava ruhania sa bohu, ale - pri vsetkej ucte - to je trochu pristup bez nadhladu.
Mozno ze o par milionov rokov nebude tu existovat uz ziadna biologicka civilizacia ale len evolucne vyvinuta roboticka postbiologicka civilizacia, (koniec koncov stroje su ovela odolnejsie a vhodnejsie na medzihviezdne cestovanie ako biologicke "krehotiny" a pri dostatocnej inteligencii (co je len otazka evolucie) bezpochyby vyhraju s biologickymi stvoreniami akykolvek pripadny konflikt). Myslite ze aj oni budu mat problem so shutdownom a rebootom tak ako to mame my tvory z masa a kosti?
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
K té antihmotě...a právě proto se staví LHC aby se mohly dělat pokusy i ohledně antihmoty. Mimochodem pokud vím tak se už vědcům podařilo antihmotu vyrobit , ale bylo to na pár tisícin vteřiny a jen nepatrné množství. (Pokud se mýlím v některých věcech , tak pardon ,ale už je to delší dobu co jsem to četl a už si to dobře nepamatuji).
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Len kratko - antihmota je bezna sucast sveta, ale nie vo velkych mnozstvach. Antihmota vznika aj v Slnku (antineutrina), a aj na Zemi ju mame v prirodzenej forme (z kozmickeho ziarenia alebo prirodzeneho radioaktivneho rozpadu prvkov v zemskej kore).
Jedna sa vsak len o kratkozijuce castice.
Vedcom sa podarilo doposial vyrobit kopu anticastic, ale zatial len jediny antiatom - antiatom vodika. Urobili ich myslim zopar tisic, a podarilo sa im ich aj uchovat nejaky cas v magnetickom poli.
Zmysel toho experimentu je v tom, aby sa aj experimentalne potvrdili teoreticke vypocty pre antiatom vodika.
Inak je to skor len perlicka bez nejakeho velkeho vyuzitia ci dopadu na vedu - ta antihmotu velmi dobre pozna a v podstate to nie je nejako zvlast lakava oblast vyskumu.
Na vyrobu energie sa to totiz neda pouzit (energia vlozena na ich vyrobu bude rovna alebo vacsia ako energia ziskana anihilaciou).
Aj v LHC bude antihmota kazdodennou zalezitostou...
Tolko strucne k problemu antihmoty, nie je to nijaka zahada alebo nedosiahnuta meta vedy...
Jedna sa vsak len o kratkozijuce castice.
Vedcom sa podarilo doposial vyrobit kopu anticastic, ale zatial len jediny antiatom - antiatom vodika. Urobili ich myslim zopar tisic, a podarilo sa im ich aj uchovat nejaky cas v magnetickom poli.
Zmysel toho experimentu je v tom, aby sa aj experimentalne potvrdili teoreticke vypocty pre antiatom vodika.
Inak je to skor len perlicka bez nejakeho velkeho vyuzitia ci dopadu na vedu - ta antihmotu velmi dobre pozna a v podstate to nie je nejako zvlast lakava oblast vyskumu.
Na vyrobu energie sa to totiz neda pouzit (energia vlozena na ich vyrobu bude rovna alebo vacsia ako energia ziskana anihilaciou).
Aj v LHC bude antihmota kazdodennou zalezitostou...
Tolko strucne k problemu antihmoty, nie je to nijaka zahada alebo nedosiahnuta meta vedy...
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Tak včera na Britských Listech vyšel další (pokračování) článek o ropné krizi neboli o BODU ZLOMU.....tak přeju všem aby to tak nedopadlo , jak to popisují...ale to by se muselo změnit hodně vecí. Tak a tady to je.