Stahování do zásoby apod.

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
MadChicken
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Stahování do zásoby apod.

Příspěvek od MadChicken »

Mám 2 problémy:

Stahování do zásoby - BOINC stahne pouze 2 jednotky, nic víc. V Settings na website mám nastaveno připojování za 10 dnů (když nastavím 1 den nebo 0,01 dnu, tak se nic nezmění). Je možné nějakým způsobem nastahovat alespon 10 jednotek do zásoby. Vzhledem k tomu, že mám Athlon 3200+, tak jsou někdy 2 jednotky vypočítány za chvíli... a nastává problém číslo 2 :?
:arrow:
Dopočítají se 2 jednotky a přestože je počítač neustále online a v Boinc managerovi je nastaveno počítání nepřetržitě, nestahnou se nové jednotky. Prostě přijdu k počítači a zjistím, že je již 2 hodiny na suchu a nic nepočítá. Jediné řešení je kliknout na Aktualizovat, odešlou se hotové jednotky a přijmou nové, ale až jsou hotové, zase nic. Takže nyní se musím neustále koukat na manager a sem tam klikat na Aktualizovat, což je dosti otravné... Už si fakt nevím rady[/b]
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

a v logu nic zajímavého není? Třeba že by to psalo že nestáhne práci nebo tak....to už si určitě zkoušel, ne? Mám stejný problém ale nemusím ho řešit, protože mojemu počítači stačí ty 2 jednotky na dost dlouho...zkus třeba BOINC debt viewer a vymazat Long Time Debt nebo tak nějak je to napsané...já počítám ještě stále s dejvem LHC, než přejdu na svoje, a tak mám i jeho global preferences > zásobu na 10 dní....i tak se mi stáhne tak málo jednotei i když v mém případě to stačí....možná to BOINC vypočítal sám, že to stačí, nevím. Skus to vynulovat a případně se podívat na log, nebo ho sem hodit....uvidíme co z toho bude...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Stahování do zásoby apod.

Příspěvek od vejpuste »

MadChicken píše:Mám 2 problémy:

Stahování do zásoby - BOINC stahne pouze 2 jednotky, nic víc. V Settings na website mám nastaveno připojování za 10 dnů (když nastavím 1 den nebo 0,01 dnu, tak se nic nezmění). Je možné nějakým způsobem nastahovat alespon 10 jednotek do zásoby. Vzhledem k tomu, že mám Athlon 3200+, tak jsou někdy 2 jednotky vypočítány za chvíli... a nastává problém číslo 2 :?
Sice Ti to asi moc nepomuze, ale kdyz na webu zmenis nastaveni, tak se to na pocitaci projevi az po uspesne aktualizaci. Pak se teprve dozvi, jaky ma limit a muze podle nej pozadovat praci.
Jinak Seti ma jeste porad problemy, ackoliv se to ze statusu nezda. V LHC se az tak nevyznam, protoze jsem se teprve dneska zaregistroval.
Zkus jeste vypnout vsechno mozny a spustit CPU test. Je mozne, ze mas nejaky maly vysledek a tim padem se mu zda, ze to nejsi schopen dopocitat v limitu. Pak dej samozrejme aktualizovat, aby se to dozvedeli i oni.
Libor
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Jestli je nějakej problém v dluhu jednotlivejch projektů nechá se to smazat i ručně a ke zjištění DebtViewer taky nepotřebuješ. Dluhy ti ukáže i BoincView. Tak se na to mrkni a napiš je sem...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Pročti si důkladně tenhle dred:
http://boinc.cz/forum/viewtopic.php?t=25

Až pokud ti rady v něm nepomohou, tak se to dá řešit dál :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
MadChicken
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dluh nalezen a vynulován. Uvidíme, ale zatím žádná změna k lepšímu.
CPU benchmark dělám vždy při nevytíženém systému --> v tom problém není
Ten thread o nastavování cache znám snad nazpaměť, kdyby mě pomohl nezakládal bych další thread. Když na webu nastavím odlišné hodnoty pro cachování práce, nevidím žádnou změnu.
Když jsem ještě počítal LHC na dejvidkuv účet, díval jsem se na přidělené jednotky pro jednotlivé počítače a dejvidek měl nastahovaných alespon 15 jednotek do zásoby na Athlon 2000+ . Mě to stahlo max 2. Já to prostě nechápu :? Zkusil jsem už následující věci: CPU benchmark, aktualizaci, restart projektu, vynulování longtime debt. Asi zkusím kompletně smazat BOINC adresář a všechno znovu nainstalovat. Nebo se můžu vrátit k verzi 4.19, která nedělala problémy, ale zase tam nejde nic nastavovat.

No na závěr ještě tohle (ten třetí řádek?):
14.7.2005 20:25:33|LHC@home|Scheduler request to http://lhcathome-sched1.cern.ch/scheduler/cgi succeeded
14.7.2005 20:25:33|LHC@home|Message from server: No work sent
14.7.2005 20:25:33|LHC@home|Message from server: (won't finish in time) Computer on 20.5% of time, BOINC on 50.0% of that, this project gets 40.0% of that
14.7.2005 20:25:33|LHC@home|No work from project
14.7.2005 20:25:34|LHC@home|Deferring communication with project for 1 days, 16 hours, 39 minutes, and 48 seconds
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Problém nebude v tom jestli já mám XP2000+ a ty XP3200+, problém a rozdíl je v tom, že já mám comp puštěný nonstop a ty ho zapínáš jen občas.
Jen tak mimochodem, teď sem do projektu zapojil Athlona XP3000+ - je to tento model. Po instalaci XPéček sem nahodil je nutné nesmysly jako je SP2, antivir, firewall, ovladače, atd. a pak nahodil Boinc managera 4.70, klient ihned stáhl 26 jednotek.
Chyba tedy není v projektu LHC nebo nastavení cache na netu, ale u tebe. Doporučuju smazat celý adresář BOINC, přejmenovat comp (měl by se snad objevit jako nový comp v seznamu), nahodit verzi 4.70 (o 4.19 bych už ani neuvažoval) a uvidíš co se stane. Jinak na tom Athlonu XP2000+ běží LHC + CPDN, ale CPDN je "zapauzované" tedy projekty se nestřídají.
dejv
MadChicken
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Takže super, už to jede. Kompletní smazání a instalace 4.70 vše vyřešila. Na Athlon 3200+ se stahlo 31 jednotek :lol: - nastaveno 10 dní cache. Chache jsem tedy změnil na 1 den. Na druhým počítači (2100+) se stahli 3 jednotky, takže jako optimální cache to vidím na 2 dny. Teď už jenom počkat, jestli to bude samo natahovat další práci po dokončení té stažené. Co se týče těch 31 jednotek, ještě že má LHC tak dlouhý deadline :Honza_shifty

Všem díky za pomoc při řešení problému
Obrázek
Zamčeno