Délka výpočtu jednotky.
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Délka výpočtu jednotky.
Do LHC FAQ sem napsal několik příkladů, jak dlouho se počítá jednotka. Pokud projekt počítáte, prosím o zapsání délky výpočtu. Prosím jen o data, obecná debata o CPU v projektech je na tomto místě.
Napiště to v tomto tvaru; Typ procesoru a jeho frekvence (pokud je přetaktován tak i původní), čas výpočtu, druh jednotky (podle počtu oběhů).
Příklad:
AMD XP 2000+ (1833MHz), 10hod a 20minut, jednotka o milonu oběhů.
Zde pár výsledků. Jsou z fóra LHC, které jsem teď pročítal. Vše jsou jednotky o milionu oběhů, jiné dneska nejsou.
P4 2.88 - 13.5hod
P4 2.8 (3.36) - 12.9hod
P4 3.06GHz - 12.5hod
XP-M 1800+ -11.9hod
XP3000+ 8.4hod
XP64 3200+ 8.6Hod
dejv
Napiště to v tomto tvaru; Typ procesoru a jeho frekvence (pokud je přetaktován tak i původní), čas výpočtu, druh jednotky (podle počtu oběhů).
Příklad:
AMD XP 2000+ (1833MHz), 10hod a 20minut, jednotka o milonu oběhů.
Zde pár výsledků. Jsou z fóra LHC, které jsem teď pročítal. Vše jsou jednotky o milionu oběhů, jiné dneska nejsou.
P4 2.88 - 13.5hod
P4 2.8 (3.36) - 12.9hod
P4 3.06GHz - 12.5hod
XP-M 1800+ -11.9hod
XP3000+ 8.4hod
XP64 3200+ 8.6Hod
dejv
-
Duro Kotulic Bunta
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

tak mě práve zasáhla lavina jednotek - jsou to nějaké ty menší, protože se u mě počítají jedna za 5 hodin, další 20 minut, 10 minut, 30 minut......bojím se, aby ten zbytek nebyly ty delší jednotky....to bych pak těžce stíhal.....
a důvod? Nepočítám LHC sám, ale s Dejvem, protože zatím není možnost vytvoření vlastního účtu (tak mě napadá - nemáte nekdo nevyužívaný nebo nový a nepotřebný účet navíc?), a dejv měl nadstavené v general preferences zásobu na 10 dnů (já si dávám 0.01 kvůli deadline)...no a když jsem aktualizoval LHC, stáhly se tamní general preferences, protože byly jiné než moje, a hodily se mi do všech projektů (možná že i proto mi nechtěl Einstein stahovat jednotky...)...takže teď jsem si to opravil, a doufám, že se to nepřepíše dejvovi....já ale nechci zbytečně stahovat jednotky na deset dnů, když je stejně nestihnu spočítat....v nejhorším případě bych zatím LHC nepočítal.....jinak ale pokud ty současné jednotky budou tak dlouhé (resp. krátké), jak jsou teď, tak bych je měl stihnout....
a důvod? Nepočítám LHC sám, ale s Dejvem, protože zatím není možnost vytvoření vlastního účtu (tak mě napadá - nemáte nekdo nevyužívaný nebo nový a nepotřebný účet navíc?), a dejv měl nadstavené v general preferences zásobu na 10 dnů (já si dávám 0.01 kvůli deadline)...no a když jsem aktualizoval LHC, stáhly se tamní general preferences, protože byly jiné než moje, a hodily se mi do všech projektů (možná že i proto mi nechtěl Einstein stahovat jednotky...)...takže teď jsem si to opravil, a doufám, že se to nepřepíše dejvovi....já ale nechci zbytečně stahovat jednotky na deset dnů, když je stejně nestihnu spočítat....v nejhorším případě bych zatím LHC nepočítal.....jinak ale pokud ty současné jednotky budou tak dlouhé (resp. krátké), jak jsou teď, tak bych je měl stihnout....
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Jednotky jsou nyní jen dvojího druhu, se 100 000 oběhy kolem urychlovače a s milionem oběhů. To, že se jednotka spočítá za několik desítek minut a je "milionová" není nic jiného, než že svazek částic narazil do stěny urychlovače a tak klient výpočet přerušil, dál není co počítat, kredit se za to pochopitelně dostane.
Pokud používáš BOINC managera, tak můžeš zamezit stahování množstvé jednotek, prostě je vymažeš.
dejv
Pokud používáš BOINC managera, tak můžeš zamezit stahování množstvé jednotek, prostě je vymažeš.
dejv
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

jo, to je pravda - dělám to tak, když už je nestihnu - příjde mi ale blbé, že když je už stáhnu, že je nedodělámdejvidek píše: Pokud používáš BOINC managera, tak můžeš zamezit stahování množstvé jednotek, prostě je vymažeš.
dejv
...nic, zatím to Zelenina zvládá, takže počítám dál....
- Honasss
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Délka výpočtu jednotky.
AMD Athlon2600XP = 2.09 GHz (původně Athlon2000XP(Thorton) = 1.66 GHz), 512MB RAM, čas (jednotka wjun1D_...) 4:39:13dejvidek píše:.... jak dlouho se počítá jednotka...
..zatím sem toho moc nespočítal
Pentium D 820 - 2.8GHz
Kolem 1:30 na WU - zatim malo vysledku.
http://lhcathome.cern.ch/results.php?hostid=45690
- slavko.sk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam ze 1:30 na WU ked ratas ze ti robi 2 naraz a kazdy trva 3 hodiny.Honza píše:Pentium D 820 - 2.8GHz
Pri LHC nie je smerodatny priemer ale maximalny cas, totiz pokial nejake castice pocas simulacie vyletia mimo tak jasne ze simulacia sa urychli. Pokial ich vyleti privela tak sa priam hned skonci, znamenalo by to znicenie urychlovaca. Takze maximalny cas je tan cas simulacie kedy sa odsimulovalo 1.000.000 laickeho povedane vsetkych castic vo zvazku.
Len tak na margo. Nak sme mudrejsi
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Pentium D 820 - 2.8GHz je dvoujádrový CPU od Intelu tedy 2x2,8Ghz.
Čili není třeba nic dělit jako u HT, jelikož ten čas 1:30 který uvádí Honza je prostě výpočetní čas jednoho z těch CPU.
HT tento CPU nevlastní.
Stojí tuším asi 8.000 i s DPH.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- slavko.sk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak potom ale asi zle ratam lebo 10.125 a 11.058 sekund za jeden WU mi nedava cas 1h30min ale 3hodiny (cas v sekundach / 3600 = cas v hodinach, kedze 1 hodina ma najcastejsie 3600 sekund).
Okrem toho HT a 2 jadra a aj fyzicky 2 procesory je v tomto pripade jedno a to iste. Rata to 2 WU naraz? Rata. Tak potom neviem v com je problem a nejasnost.
Viem to ze bezne sa to rata tak ze 2 WU za 3 hodiny = 1 WU za 1h30. Asi by sa mal vyjadrit majitel.
Len aby bolo jasno medzi nami chlapcami.
A cena Intelov na nezaujima ponevac ich dlha pipeline na instrukcie aby dosiahli vyssiu frekvenciu a lepsie to vyzeralo je looserska kedze ju musi procak plnit NOP-mi. Ale to asi nepatri sem.
Okrem toho HT a 2 jadra a aj fyzicky 2 procesory je v tomto pripade jedno a to iste. Rata to 2 WU naraz? Rata. Tak potom neviem v com je problem a nejasnost.
Viem to ze bezne sa to rata tak ze 2 WU za 3 hodiny = 1 WU za 1h30. Asi by sa mal vyjadrit majitel.
Len aby bolo jasno medzi nami chlapcami.
A cena Intelov na nezaujima ponevac ich dlha pipeline na instrukcie aby dosiahli vyssiu frekvenciu a lepsie to vyzeralo je looserska kedze ju musi procak plnit NOP-mi. Ale to asi nepatri sem.
Koukam, ze casi u LHC docela litaji - proste je tam velky rozptyl.
Zkousim na tom i ne moc spolehlive SETI - Wu obcas jsou, obcas ne...kazdopadne masina pod SETI je tady.
http://setiathome.berkeley.edu/results. ... id=1248402
Samosebou optimalizovany klient, ale na standardni verzi 4.45 - cimz se asi ochuzuji o kredit - cert to vem.
Zkousim na tom i ne moc spolehlive SETI - Wu obcas jsou, obcas ne...kazdopadne masina pod SETI je tady.
http://setiathome.berkeley.edu/results. ... id=1248402
Samosebou optimalizovany klient, ale na standardni verzi 4.45 - cimz se asi ochuzuji o kredit - cert to vem.