Záhadná porucha
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Záhadná porucha
Tak jsem, milí přátelé, asi na nějakou dobu dopočítal. Přišel jsem k PC a koukám, ono je to zaseknuté. Restartuji a ve chvíli, kdy má naskočit Windows plocha se to restartuje a tak pořád dokola. Chyba systému to není, to jsem zkoušel(zasekl jsem linux při bootování), takže to nejspíš bude hardwarová porucha. Ale nemám naprosto ponětí, co by to mohlo být. Paměti jsem testoval a byly v pořádku, odpojoval jsem a zapojoval bezvýsledně všechen hardware. Nemáte někdo nějaký nápad, co bych s tím ještě mohl dělat nebo co to je za poruchu?
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
teploty cpu
vadny zdroj
vadny zdroj
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
-
Karel Dusbaba
- Nováček
Radic disku se mi nezda, nouzovy rezim woken jede a ted z nej pisu. Vadny zdroj mi taky prijde nepravdepodobny, to by asi nerestartovalo vzdy v tu samou chvili. Navic jsem zkusil odpojit vsechno co by mohlo narusovat chod zdroje a zatezovat ho, delalo to ale porad. Teploty CPU jsou OK, je ale zase pravda, ze presne takoveto restarty pocitac provadel pokazde, kdy jsem snizil otacky CPU vetracku na nulu pri idlujicim procesoru. Chtel jsem vyzkouset, jestli bych to mohl pri vypnutem BOINCu uchladit pasivne. Teploty pritom byly OK a pod normalni teplotou, stejne se to ale restartovalo. Ted jsem, zkusil v nouzaku zapnout BOINC a za chvili to restartnulo jenom tak uprostred prace. Je mozne, ze bych svuj throtlujici presshot, kteremu nevadi ani odejmuti chladice pri quakovi jak jsem videl v jednom videu, usmazil? To se mi nejak nezda, teploty byly kolem 60-70°C dlouhodobe, to by mu snad vadit nemelo :-/
Stejne se mi to chovalo kdyz jsem taktoval procaky. Boot OK, ale jakmile nabehla plocha tak reset.
Postupoval bych tak, ze bych v safe modu tipnul boinc a zkusil nastartovat normal rezim bez nej. Predpokladam ze ti bezi jako service (startuje pri zavadeni oken).
Pokud ti to pobezi bez nej ok, tak zkus nejakou aplikaci nebo test co ti vytizi procak na plno. Jen vem v uvahu ze ty teplotni bimetal cidla maji toleranci + - 10°C, coz je celkem dost.
Postupoval bych tak, ze bych v safe modu tipnul boinc a zkusil nastartovat normal rezim bez nej. Predpokladam ze ti bezi jako service (startuje pri zavadeni oken).
Pokud ti to pobezi bez nej ok, tak zkus nejakou aplikaci nebo test co ti vytizi procak na plno. Jen vem v uvahu ze ty teplotni bimetal cidla maji toleranci + - 10°C, coz je celkem dost.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
BOINC mi nebezi jako sluzba. Ani diagnosticke spusteni nepomohlo(nactou se jenom uplne zakladni driery a sluzby). Procesor zkusim vytizit az zitra, zkusil jsem to na 5 minut a nespadlo to. Muj dojem ze situace je takovy, ze by to mohl delat procesor pri volani nejake nevyuzivane funkce, ktera by se mohla hodit pro vypocty SETI(poprve se to stalo u S@H BETA a ted taky). Je to ale jen cira spekulace. Mam dalsi napad, zkusim vypnout HT a uvidim co to udela.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tohle mi to jednou začalo taky dělat. Pokud to máš přetočený, dej to na základní frekvence a jeď odspodu znova. Měl jsem optíka na 2,57 a teď jedu na 2,250, protože mi to blblo velmi podobným způsobem. Teď to jede stabilně a čas od času nějakej ten MHz přidám....
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Teď myslíš onboard řadič na desce nebo kabel? Občas to lidi všelijak zaměňují nebo pletou, tak se chci ujistit. Jak jsi na to přišel? Myslíš, že by pomohlo hodit disk na sekundární kanál? Jak se to řešilo, předpokládám výměnou desky?Karel Dusbaba píše:Jeden z mých zmetků dělal totéž a na vině byl řadič disku.
Kdyby to byla teplota, tak PC vytuhne, ale nebude se restartovat.
On to totiž ten řadič fakt možná bude, možná jsem se dostal kousek blíž pravdě. Vypnul jsem HT a tentokrát žádný restart, prostě se to kouslo při "Načítání osobního nastavení". Pak už se to sekalo při kontrolách disku, které z nějakého záhadného důvodu nepočkaly na odkliknutí ale prostě začaly bez prodlevy :-/
trochu z jiného soudku:
když naistaluju sygate personal firewall nebo zone alarm přestame mi fungovat načítání optické mechaniky tj. když vložím nezmění se ikona ani se nespustí a při otevření zůstane ikona cd nebo dvd které bylo v mechanice při startu. zůstane to tak i po odinstalování firewallu.
nemá někdo podabnou zkušenost nebo radu co tím??
edit: no tak jsem nainstalovat jetico a ten napsal že jsou změněny systémové ovladače tak že to dá do původního stavu - reboot - a je to ok. tak nevím no
když naistaluju sygate personal firewall nebo zone alarm přestame mi fungovat načítání optické mechaniky tj. když vložím nezmění se ikona ani se nespustí a při otevření zůstane ikona cd nebo dvd které bylo v mechanice při startu. zůstane to tak i po odinstalování firewallu.
nemá někdo podabnou zkušenost nebo radu co tím??
edit: no tak jsem nainstalovat jetico a ten napsal že jsou změněny systémové ovladače tak že to dá do původního stavu - reboot - a je to ok. tak nevím no

ad můj problém: Vypnul jsem HT, prehodil disk na druhy kanal IDE a pote, co jsem v nouzovem rezimu odbouchnul naplanovany dumprep proces, nabootoval jsem. Do vecera jsem spokojene fungoval, dalsi den taky, ALE pri stahovani z BT mi failuje hashovani, a to pokazde jineho bloku. Tedy je asi problem nekde mezi diskem a OS, tady asi vazne problemy s radicem. Taky mi to ted najednou uplne necekane spadlo. Kdyz ctu data z flashdisku, vsechno je OK a system nepada.
-
Xenostellar
- Pokročilý