FCE víc práce
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
FCE víc práce
Existuje, kromě BS, nějaká funkce která donutí boinc stáhnout do PC víc jednotek než normálně
Myslím jako třeba sosnout 100 wu u LHC...
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Doufam, ze takova funkce pro BFU nebude. Jinak budou propadavat vysledky kvuli deadline, scheduler se bude blaznit do EDF mode etc.
To ze se nestahne 100 jednotek z nejakeho projektu ma dobre duvody.
Jak pise Libor - manipulovat odhadovanou dobou vypoctu si rika o trouble...predevsim s tou deadline.
Nikdy jsem nebyl zastancem kreckovani do zasoby...mame dost projektu na vyber.
Tot muj nazor.
To ze se nestahne 100 jednotek z nejakeho projektu ma dobre duvody.
Jak pise Libor - manipulovat odhadovanou dobou vypoctu si rika o trouble...predevsim s tou deadline.
Nikdy jsem nebyl zastancem kreckovani do zasoby...mame dost projektu na vyber.
Tot muj nazor.
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano, já vím že vám to jde proti srsti. Mě to jen vadí u LHC. Myslím si (pouze můj názor), že je škoda když comp co spočítá 1 000 wu za den dostane jen 50wu z celé várky.
To co píšu je přehnaný příklad, ale chápete oč mi jde
To co píšu je přehnaný příklad, ale chápete oč mi jde
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
-
Xenostellar
- Pokročilý

Mam pocit, ze zrovna o LHC je takovej zajem, ze se nemusej bat, ze by se jejich jednotky nejak dlouho nespocitaly. Taky si myslim, ze poslali kazdymu trochu, aby kazdej vedel, ze projekt jeste zije a tesil se dal
Zrejme to byli jen nejaky testovaci jednotky, protoze zadnej realnej provoz v tuto chvili neprobiha, takze neni duvod aby si je nekdo syslil.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Problem je, ze kdyz vydaji novou varku jednotek, tak nevis jak dlouho se budou pocitat. Kdyz se budou pocitat minutu, tak jich spocitas hodne, kdyz 10 hodin, uz jich tolik nestihnes.
Nastav si zasobu na 5 dni, dej LHC 99% zdroju a v BS si nastav Adjust cache size 5 dni a zbytek uz neres.
Pro projekt neni nejlepsi, aby 10% prace sverilo jedne masine. Pro ne je lepsi, kdyz to rovnomerne rozprostre a dostane vysledky zpet driv.
Libor
Nastav si zasobu na 5 dni, dej LHC 99% zdroju a v BS si nastav Adjust cache size 5 dni a zbytek uz neres.
Pro projekt neni nejlepsi, aby 10% prace sverilo jedne masine. Pro ne je lepsi, kdyz to rovnomerne rozprostre a dostane vysledky zpet driv.
Libor
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
OMG škoda čeho.
A co když dostaneš jednotky co netrvají 1s, ale plný čas-pár hodin. Pak jsi v prd... jak vládní vojsko v Itálii. Jestli je to stále app sixtrack (nebo jak se píše) Tak je jasné proč WU trvají 1sec. Jestli to jasné někomu jasné není, tak ať ani neuvažuje o spekulování s WU.
Jsou snad ostatní projekty co mají práci? Na normálním PC si stále nedovedu představit situaci, která by mně donutila nastavit zásobu na víc jak 3dny (kvůli víkendům) V ostatních případech. NTB-PC s nepravidelným přístupem na net bych spíš uvažoval o CPDN.
A co když dostaneš jednotky co netrvají 1s, ale plný čas-pár hodin. Pak jsi v prd... jak vládní vojsko v Itálii. Jestli je to stále app sixtrack (nebo jak se píše) Tak je jasné proč WU trvají 1sec. Jestli to jasné někomu jasné není, tak ať ani neuvažuje o spekulování s WU.
Je jde o syslení WU a honění kreditů. Že to zpomaluje celý projekt a zcela zbytečně zatěžuje databázi je jedno....To co píšu je přehnaný příklad, ale chápete oč mi jde .
Jsou snad ostatní projekty co mají práci? Na normálním PC si stále nedovedu představit situaci, která by mně donutila nastavit zásobu na víc jak 3dny (kvůli víkendům) V ostatních případech. NTB-PC s nepravidelným přístupem na net bych spíš uvažoval o CPDN.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Těžko odhadnout, zda u LHC dostaneš jednotky krátké, nebo "milionové" a už vůbec nevíš kolik výpočtů skončí předčasně - náraz částice do stěny urychlovače. Pak se stane, že si nasosáš 300WU a všechny budou dlouhé. Takže do deadline jich spočteš 20 a zbytek se bude muset uploadovat znovu. Kdyby tohle udělalo několik stovek lidí po světě, tak to můžou zavřít. Křečkování je hezká věc, ale nic nevyřeší. Máme tu 20 projektů tak si snad kurňa vybere každej. Až pojede LHC stabilněji, můžeš se na ostatní projekty vyprdnout, nebo si fláknout jen třeba CPDN do zásoby.
Já sem si sosnul 56WU, byly spočítaný během několika desítek minut. Spíš mi přišlo, že testují databázi jak bylo avizováno.
Já sem si sosnul 56WU, byly spočítaný během několika desítek minut. Spíš mi přišlo, že testují databázi jak bylo avizováno.
Problem je trochu jinde. Pokud nejsou WU, tak scheduler odklada komunikaci o stale delsi intervel, takze po tydnu bez prace uz je to par dnu a pak nemas sanci sosnout vubec nic.vejpuste píše:...
...
Ale o to prece vubec nejde. Verim, ze az se LHC opravdu rozhede, tak bude mit dost prace a stabilne, snazit se v tomhle stadiu urvat co nejvic WU je mozna pro nekoho dobre spestreni dne.
EDIT: Abych napsal aspon neco k tematu, tak fci BS "Get work" jsem pouzil pouze u SAP, kdyz dochazela zasoba modelu, abych se dostal do konecne top 10 .... a asi bych se za to mel stydet....
Private (old) + CCU stats.