Prejmenovani procesu vypoctu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Prejmenovani procesu vypoctu
Zdravim,
vim, ze jsem to tu nekde cetl, ale ani za pomoci vyhledavani to nejsem schopen najit. Chtel jsem se tedy zeptat, jestli je mozne a pripadne jak se da prejmenovat jmeno procesu vypoctu - jedna se mi o to, ze kdyz mi bezi vypocet Rosetty (BoincManagera mam jako sluzbu), tak nechci, aby se ve spravci uloh zobrazoval originalni nazev procesu.
Diky moc!
vim, ze jsem to tu nekde cetl, ale ani za pomoci vyhledavani to nejsem schopen najit. Chtel jsem se tedy zeptat, jestli je mozne a pripadne jak se da prejmenovat jmeno procesu vypoctu - jedna se mi o to, ze kdyz mi bezi vypocet Rosetty (BoincManagera mam jako sluzbu), tak nechci, aby se ve spravci uloh zobrazoval originalni nazev procesu.
Diky moc!
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
BTW Já bych od toho také zrazoval.
A mož ná bch to nedělal na svůj účet. Je tady podobný precedens z německa, kde jeden uživatel dostal za "šíření" přejmenovaného boinc BAN na SETI (pravda tenhle případ byl trochu složitější)
Btw stím přejmenováním nestačilo by jenom použít nějaký vhodný app_info.xml?
A mož ná bch to nedělal na svůj účet. Je tady podobný precedens z německa, kde jeden uživatel dostal za "šíření" přejmenovaného boinc BAN na SETI (pravda tenhle případ byl trochu složitější)
Btw stím přejmenováním nestačilo by jenom použít nějaký vhodný app_info.xml?
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz se do toho chces pustit, tak zkus:
Zakazat stahovani nove prace, dopocitat jednotky, odeslat.
Prejmenovat program a vytvorit spravny xml soubor.
Restartovat boinc a povolit prijimani nove prace.
Pokud jsi vse spravne udelal, tak to stahne praci a bude pracovat do doby nez vyjde nova aplikace a pro starou nebude nova prace.
Libor
Zakazat stahovani nove prace, dopocitat jednotky, odeslat.
Prejmenovat program a vytvorit spravny xml soubor.
Restartovat boinc a povolit prijimani nove prace.
Pokud jsi vse spravne udelal, tak to stahne praci a bude pracovat do doby nez vyjde nova aplikace a pro starou nebude nova prace.
Libor
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
jenom připomínám, že instalace boinc na PC bez souhlasu majitele je v rozporu s licencí BOINC a může vést např k BAN na projektu.
Já jen, aby mně někdo nepodezíral z nabádání k obcházení licence
Jednoduché to zase není.
Moje řešení vychází z toho jak jsem magora nutil k počítání win WU linuxovou app (ps není to jediné řešení)
App si přejmenuješ na vhodný název a nahraješ do .../project/url_projektu/ (napadá mě jedině ntvdm nebo jak se ten win emulátor dosu menuje)
Vytvoříš app_info.xml které bude obsahovat info o nové app
U všech jednotek v client_state přejmenuješ starou app (projekt_i686_neco) na novou.
Synchronizuješ názvy v client_state a app_info (tenhle krok jsem nezkoušel)
jde to ale je to docela pakárna. Navíc by si to musel automatizovat nějakým scriptem, aby to fungovalo déle jak měsíc.
Tuším, že BS umí nahrávat optimalizace, a tato funkce by šla zneužít.
BFU uvidí v top (taskmanagerovi) že mu něco žere 100%
V lepším případě to killne. V horším stím půjde na viry.cz, že tam má vir
To by se muselo řešit odstraněním procesu z taskmanageru. To imhho jde, ale nevím jak (možná rootkit) a docela pochybuju, že to tu někdo dělal.
Spíš bys to rychleji vygooglil na fórech typu astalavista.box
edit ten poslední odstavec už v některých situacích zavání pr***erm
Já jen, aby mně někdo nepodezíral z nabádání k obcházení licence
Jednoduché to zase není.
Moje řešení vychází z toho jak jsem magora nutil k počítání win WU linuxovou app (ps není to jediné řešení)
App si přejmenuješ na vhodný název a nahraješ do .../project/url_projektu/ (napadá mě jedině ntvdm nebo jak se ten win emulátor dosu menuje)
Vytvoříš app_info.xml které bude obsahovat info o nové app
U všech jednotek v client_state přejmenuješ starou app (projekt_i686_neco) na novou.
Synchronizuješ názvy v client_state a app_info (tenhle krok jsem nezkoušel)
jde to ale je to docela pakárna. Navíc by si to musel automatizovat nějakým scriptem, aby to fungovalo déle jak měsíc.
Tuším, že BS umí nahrávat optimalizace, a tato funkce by šla zneužít.
BFU uvidí v top (taskmanagerovi) že mu něco žere 100%
V lepším případě to killne. V horším stím půjde na viry.cz, že tam má vir
To by se muselo řešit odstraněním procesu z taskmanageru. To imhho jde, ale nevím jak (možná rootkit) a docela pochybuju, že to tu někdo dělal.
Spíš bys to rychleji vygooglil na fórech typu astalavista.box
edit ten poslední odstavec už v některých situacích zavání pr***erm
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
dobrej návod jak editovat clien_state je někde TADY z toho jde dost věcí odvodit.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
ze studijních důvodů a ze srandy. Jsem si přejmenování vyzkoušel v praxi.
Je to jednoduché, tak na deset kliknutí (a hodinu práce, než zjistíš kam klikat).
VÝSLEDEK JE K VIDĚNÍ ZDE
Kdyby někdo chtěl konkrétní postup, tak přes email-PM. Přecijen je to snadno zneužitelné a stále mě nenapadá smysluplné legální využítí
Ps postup je BEZ JAKÉKOLI ZÁRUKY.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI