BONIC na nekolika linuxovych serverech
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BONIC na nekolika linuxovych serverech
Zdur
konecne sem nasel trochu casu a svuj stary ucet ze seti prevedl na BONIC. A protoze mam cim dal vic linuxovych serveru, zajimalo by mne, jak to nejlepe nainstalovat a nakonfigurovat na jeden (muj) ucet. Servery jsou na Opteronech, Xeonech a 2 na Athlonech MP.
Na vsech bezi Gentoo (32bit/64bit podle procesoru).
Najde se nekdo, kdo poradi?
dik
konecne sem nasel trochu casu a svuj stary ucet ze seti prevedl na BONIC. A protoze mam cim dal vic linuxovych serveru, zajimalo by mne, jak to nejlepe nainstalovat a nakonfigurovat na jeden (muj) ucet. Servery jsou na Opteronech, Xeonech a 2 na Athlonech MP.
Na vsech bezi Gentoo (32bit/64bit podle procesoru).
Najde se nekdo, kdo poradi?
dik
Ahoj. Vitej ve foru.
Nejlepsi BOINC core je v soucasnosti v BOINC Studiu. Pokud más 1 windows stanici, nainstaluj si na ní boinc studio. V jeho adresáři najdeš i clienta pro Linux. Toho si rozkopiruj na servery a pridej jeho spousteni nekam do rc.d - nekde na netu se vali i sys.V init script, ktery by sel po upravach pouzit (prip napis PM a ja ti poslu ten co pouzivam v RH).
2. moznosti je oficialni BOINC client z portage (myslim, ze ve stable je jen v. 4.x, 5.x je nechapu proc jako unstable - takze bys ji musel odmaskovat).
EDIT: Ten init script ala Libor roste tady myslim, ze v Gentoo by mel jit bez problemu.
Nejlepsi BOINC core je v soucasnosti v BOINC Studiu. Pokud más 1 windows stanici, nainstaluj si na ní boinc studio. V jeho adresáři najdeš i clienta pro Linux. Toho si rozkopiruj na servery a pridej jeho spousteni nekam do rc.d - nekde na netu se vali i sys.V init script, ktery by sel po upravach pouzit (prip napis PM a ja ti poslu ten co pouzivam v RH).
2. moznosti je oficialni BOINC client z portage (myslim, ze ve stable je jen v. 4.x, 5.x je nechapu proc jako unstable - takze bys ji musel odmaskovat).
EDIT: Ten init script ala Libor roste tady myslim, ze v Gentoo by mel jit bez problemu.
Naposledy upravil(a) Bubak dne čtv srp 17, 2006 5:52 pm, celkem upraveno 1 x.
Private (old) + CCU stats.
winco???
dik, uz ze kompiluje;-)
wokynka uz 3 roky nepouzivam a jsem rad.. disky mam sice velky, ale abych je zaplacal necim tak zbytecnym jako jsou wokna, to je raci necham prazdny:-D
v portage sem nasel i kboincspy tak uvidim co to udela. jinak verzi mi to nabidlo jen jednu:
emerge -s boinc
Searching...
[ Results for search key : boinc ]
[ Applications found : 2 ]
* sci-misc/boinc [ Masked ]
Latest version available: 5.5.6
Latest version installed: [ Not Installed ]
Size of files: 8,995 kB
Homepage: http://boinc.ssl.berkeley.edu/
Description: The Berkeley Open Infrastructure for Network Computing
License: LGPL-2.1
* sci-misc/kboincspy [ Masked ]
Latest version available: 0.9.1
Size of files: 2,002 kB
Homepage: http://kboincspy.sourceforge.net/
Description: KDE monitoring utility for the BOINC distributed client
License: GPL-2
tak sem to odmaskoval...
dik za pomoc;-) kdyby neco, tak te budu jeste otravovat:-D
wokynka uz 3 roky nepouzivam a jsem rad.. disky mam sice velky, ale abych je zaplacal necim tak zbytecnym jako jsou wokna, to je raci necham prazdny:-D
v portage sem nasel i kboincspy tak uvidim co to udela. jinak verzi mi to nabidlo jen jednu:
emerge -s boinc
Searching...
[ Results for search key : boinc ]
[ Applications found : 2 ]
* sci-misc/boinc [ Masked ]
Latest version available: 5.5.6
Size of files: 8,995 kB
Homepage: http://boinc.ssl.berkeley.edu/
Description: The Berkeley Open Infrastructure for Network Computing
License: LGPL-2.1
* sci-misc/kboincspy [ Masked ]
Latest version available: 0.9.1
Size of files: 2,002 kB
Homepage: http://kboincspy.sourceforge.net/
Description: KDE monitoring utility for the BOINC distributed client
License: GPL-2
tak sem to odmaskoval...
dik za pomoc;-) kdyby neco, tak te budu jeste otravovat:-D
Naposledy upravil(a) the.max dne čtv srp 17, 2006 5:57 pm, celkem upraveno 1 x.
2 the.max: Pak ti tedy aspon doporucuju pouzit BAM. Usetris si hodne prace pri sprave projektu. Bohuzel pro Linux o nicem elegantnim ala BoincView a BoincStudio nevim.
P.S.: Jakou kompilujes verzi? Jen mi zajima jaka je ted v portage...
EDIT: Jo. 5.5.6 sice neni z nejnovejsich, ale je v pohode. Kboincspy bohuzel neumi zobrazovat najednou vice clientu.
P.S.: Jakou kompilujes verzi? Jen mi zajima jaka je ted v portage...
EDIT: Jo. 5.5.6 sice neni z nejnovejsich, ale je v pohode. Kboincspy bohuzel neumi zobrazovat najednou vice clientu.
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aktualni doporucena verze pro Linux je 5.4.9, viz http://boinc.berkeley.edu/download.php. 5.5.6 je rozvrtana vyvojova verze a budou s ni problemy.
Nechapu, co je spatneho na tom mit to nainstalovane z portage a pouzivat rc skript dodany portazi, stejne jako veskery ostatni software na tech strojich? Pruzit s nakym boincstudiem pfft...
Nechapu, co je spatneho na tom mit to nainstalovane z portage a pouzivat rc skript dodany portazi, stejne jako veskery ostatni software na tech strojich? Pruzit s nakym boincstudiem pfft...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: BONIC na nekolika linuxovych serverech
Ahóóój, vítám tě na BOINCthe.max píše:Zdur
konecne sem nasel trochu casu a svuj stary ucet ze seti prevedl na BONIC.
To opravdu potěší, takovýhle návrat původního člena týmu mezi počtáře. Jsem rád že tě nadšení pro projekt Seti@Home neopustilo a že v něm hodláš pokračovat. Jak píšeš, BOINC je trochu složitější na úvod, ale hold se nedá nic dělat a doufám že tě to neodradí, byla by to škoda.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
the.max psal ze ma nekolik serveru. V tom pripade by se mu funkce ktere ma BS hodili. Vim o cem pisu, od prechodu na BS je sprava PC s boincem snazsi. A ze jich nemam zrovna malo. Vychytavky ala automaticka aktualizace jak BS, tak optim. verzi, nastaveni backup projektu, rucni stazeni prace na x dni a prehled kde mi co bezi nebo nebezi se hodi.Pav Lucistnik píše:Nechapu, co je spatneho na tom mit to nainstalovane z portage a pouzivat rc skript dodany portazi, stejne jako veskery ostatni software na tech strojich? Pruzit s nakym boincstudiem pfft...
Jasne, instalovat boinc z portage je dobra cesta, pokud te to co ma BS core navic nezajima, taky jsem to uvedl jako 2. moznost. Jen jsem si myslel, ze ve stable je v. 4.x. Ona tam uz neni zadna a musis si odmaskovat prave tu 5.5.x ktera je jako unstable. Tady jsem se seknul, ted to vidim, usla mi ta druha 5ka ve verzi. Nevim proc jsem to bral jako 5.4.6. Takze kdyz s ni budou problemy, nezbyde mu nic jineho, nez si stahnout offic. stable boinc z webu a z portage se inspirovat init scriptem.
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mas pravdu ze neni ebuild pro 5.4.X klienta... to je zas naka demence ach jo. :\
Ja mam devet unixovych serveru s boincem a nemam pocit, ze by mi neco chybelo...? Ono je to dost o tom "jednou nastav a zapomen". A to nemam komfort automaticke distribuce nove aplikace jako na Linuxu, vsechno musim delat pres anonymni platformu. A co se tyce dohledovani, tak sem si na to napsal utilitku, velmi jednoduche a prehledne
Ja mam devet unixovych serveru s boincem a nemam pocit, ze by mi neco chybelo...? Ono je to dost o tom "jednou nastav a zapomen". A to nemam komfort automaticke distribuce nove aplikace jako na Linuxu, vsechno musim delat pres anonymni platformu. A co se tyce dohledovani, tak sem si na to napsal utilitku, velmi jednoduche a prehledne
Hezke. Jen dotaz. V cem se to lisi od original prikazu boinc_cmd? Krom toho, ze to lze pouzit jen na localhost a pouziva ncurses pro barvicky.Pav Lucistnik píše:A co se tyce dohledovani, tak sem si na to napsal utilitku, velmi jednoduche a prehledne
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 Pav: Ja taky ne. Ja jsem spokojenej s BS. Tam mam vsechny PC jakz takz prehledne na jedne obrazovce. Kazdemu holt vyhovuje neco jineho. Jeste ze mame na vyber. 
init script na gentoo
Tak se mi zda, ze init script na gentoo je nejakej pojebkanej.. ale je docela i mozne, ze zavada je mezi zidli a klavesnici
Pokud se v shelu presunu do /var/lib/boinc a spustim boinc_client tak se to tvari ze to jede. dokonce se na to da pripojit i prez to klikaci Xkovou aplikaci
Kdyz to ale spustim prez init.d jako sluzbu, tak mi to vypise ze boinc bezi, nicmene pri /etc/init.d/boinc restart mi napise ze boinc nebezi [! !] a kdyz ho teda o5 spustim /etc/init.d/boinc.start tak mi to vypise ze boinc uz bezi.. pri ps -A ho ale nevidim, tak zkusim /etc/init.d/boinc zap a o5 start.. ale vysl;edek je porad stejny..
Pochopil sem neco spatne??
EDIT:
Tak zjistuju ze mi pocita jen jeden ze tri pocitacu kam sem to zatim nainstaloval. Nepocita to na opteronech.
Pokud se v shelu presunu do /var/lib/boinc a spustim boinc_client tak se to tvari ze to jede. dokonce se na to da pripojit i prez to klikaci Xkovou aplikaci
Kdyz to ale spustim prez init.d jako sluzbu, tak mi to vypise ze boinc bezi, nicmene pri /etc/init.d/boinc restart mi napise ze boinc nebezi [! !] a kdyz ho teda o5 spustim /etc/init.d/boinc.start tak mi to vypise ze boinc uz bezi.. pri ps -A ho ale nevidim, tak zkusim /etc/init.d/boinc zap a o5 start.. ale vysl;edek je porad stejny..
Pochopil sem neco spatne??
EDIT:
Tak zjistuju ze mi pocita jen jeden ze tri pocitacu kam sem to zatim nainstaloval. Nepocita to na opteronech.
2 the.max: Nebude problem v pravech? Pokud to spoustis jako sluzbu pod jakym userem se ten boinc_client spousti? Kde mas data boincu? Tohle mi to totiz delalo, kdyz jsem si boinc_client spustil zkusebne pod rootem a pak se sluzba spoustela pod userem boinc.
data mam v /var/lib/boinc tam se mi to defaultne nainstalovalo
ale ty prava zkusim;-)
Jaky je obecny postup v pripade, ze uz mi boinc na jednom pocitaci bezi a chci to spustit i na druhym.
Ja to udelal takhle:
emerge boinc --> nainstaloval se mi sw
/etc/init.d/boinc start --> ze prej nejdriv mam spustit /etc/init.d/boinc attach
tak jsem spustil s attach a zeptalo se me to na adresu projektu a na klic
to jsem zadal
potom jsem spustil /etc/init.d/boinc start
a od te doby mi to dela to co jsem popsal driv.
Musi se jeste nekde neco nastavovat jinde? treba na webu?
ale ty prava zkusim;-)
Jaky je obecny postup v pripade, ze uz mi boinc na jednom pocitaci bezi a chci to spustit i na druhym.
Ja to udelal takhle:
emerge boinc --> nainstaloval se mi sw
/etc/init.d/boinc start --> ze prej nejdriv mam spustit /etc/init.d/boinc attach
tak jsem spustil s attach a zeptalo se me to na adresu projektu a na klic
to jsem zadal
potom jsem spustil /etc/init.d/boinc start
a od te doby mi to dela to co jsem popsal driv.
Musi se jeste nekde neco nastavovat jinde? treba na webu?