mam to prime95stable po 24h testu ale zamrzlo me to proto ze mam stahnutej verak na procaku pres SPEEDFAN ale obcas zloby tak se zasekne na nejmin otackach a pak se to prehreje proto me to zamrzlo
ne kvuly oc
BTW:ted to resit nebudu v utery si prestavuju komp na P4LGA775-3.2Ghz
tak pak to buduresit snad us se to nestane i kdys to pretaktnu
Teda ja bejt tebou tak to necham radsi porad bezet na maximu otackach... Precejenom kdyz pocitash BOINC tak to ma 100% vykon a hreje to jak cyp... A neriskoval bych prehrati.. I kdyz uz Pentia to neni nic strasnyho...
To Ti závidím. Já mám origoš chladič, co dodávaj v boxu s Pentiem IV a řve to jak kráva. Kde jsou ty doby, kdy jsem měl Titan na Celeronu 433MHz a tichej zdroj...
anubis32 píše:mam problemek zamrznul me komp a po restartu se me jednotka zacala pocitat od znova predtim sem mel 80% a to me sere nejvice
Ja bych rekl, ze v takovychto pripadech pomuze prosty backup.
Jednou se mi stalo, ze mi masina zamrzla pri post-procesingu (tj. ve 100% modelu pred uploadem) - a nemel jsem udelany backup. Fakt to byl nervak. Nastesti se upload soubory vytvorili a prisel jsem jenom o data spocitaneho modelu (takze se do nich podrobne nepodivam).
Proste jednou za par dni stopnout BOINC, udelat nekam backup (ja to proste zazipuju na sitovej disk) a jede se dal...
Vladimir Bugdol píše:To Ti závidím. Já mám origoš chladič, co dodávaj v boxu s Pentiem IV a řve to jak kráva. Kde jsou ty doby, kdy jsem měl Titan na Celeronu 433MHz a tichej zdroj...
Tiez som mal origos boxovany AMD64 a tocil 5500 a hucal ako stihacka, ale Zalman aj ked za 2.000Sk ale poriesil to aj s Arctic Silver 3, len akurat sa mi na nom nepaci ze hrozne sa chyta prach medzi rebrami a kazde 2-3 tyzdne ho musim cistit. Ale to je skor problem zleho case co mam.
Huh...to se podle me vyplati to vodni chlazeni... Jestli pocitam spravne, tak te to vyjde 1000 (u nas 970) + hadicky 270 + cerpadylko 340 a nejaka nadoba na vodu....jestli sem na neco nezapomel tak to je vsechno..mozna jeste nejaky svorky na hadicky k cerpadylku :]
slavko.sk píše:Ja som tiez zrusil OC kvoli CPDN.
Inak ze Prime95 je dobry soft na testovanie ci bezi masina stabilne alebo nie, pokial po 24-48 hodinach ten soft nevyhlasi ziadnu chybu mala by ta masina ratat aj CPDN aj ked je OC.
Download napr. tu: http://www.mersenne.org/freesoft.htm
Měl jsem OC AMD BARTON 2500 na 3600 a jelo to na Clima pár měsíců úplně v klidu, jde pouze o vyladění stability PC
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
No prave ta stabilita ...Obcas (obzvlast pod widlema) je to horor...A kdyz ti nekdo sestavi compl z blbejch soucastek, tak je to nemozny... Kamosovi takhle jeden typek sestavil compl se slovy ze je to proste nejlepsi co muze mit a doted mu to pri vetsim zatizeni procaku spadne...
TheBurn píše:No prave ta stabilita ...Obcas (obzvlast pod widlema) je to horor...A kdyz ti nekdo sestavi compl z blbejch soucastek, tak je to nemozny... Kamosovi takhle jeden typek sestavil compl se slovy ze je to proste nejlepsi co muze mit a doted mu to pri vetsim zatizeni procaku spadne...
Co je na stabilitě pod Windows horror? Přijde mi tvůj příspěvek jako JPP (Jedna Paní Povídala) ... kámošo kámoš má bráchu a jeho bratranec instaloval.... no radši končim....
dejv
Presne tak - kdyz mas blby pameti, tak ti to muze zatuhnout i v BIOSu; na to neni potreba Win, Linuxu nebo vubec OS.
Jak na to doma koukam, tak trebas mamky pocitacat jede pres mesic (dela na nem ucetnictvi, office, mail a takove bezne veci; bezi na nem samosebou 24/7 CPDN) a bez restartu.
Kdyztak jeden Burn povidal ...Mno zalezi na tom kdy, ze...Ale jako treba moje widle mi padaly dost hodne dlouho kvuli nesmyslnym chybam (ovladace hardware ktere sem nikdy neinstaloval a ani nikdy je nemel v ruce a podobne...treba zamrzaly pri pripojeni usb flashdisku, kdyz sem dal do CDromky mechaniku tak zamrzly a finalne kdyz sem je nechal prez noc proste pocitat seti tak sem mel takejch 40% ze sem je rano nasel absoluto zatuhly...nikdy sem neprisel na to proc )....
Ono to nemusí být zrovna problém Windows (vůbec se jich nezastávám, nesnáším je, ale musím s nimi žít). Chyba bývá velmi často na straně hw. Další problém může být např. v kreklejch XPčkách. Na mým starým kompu to byl fakt těžkej problém. Dnes mám origoš XP, PC mi jede 24/7 a v poho. Včera jsem ho musel vypnout, protože se mi přehřála vypalovačka ), ale před tím mi jel víc jak dva měsíce v kuse bez jedinýho pádu. Víš co všechno si natahuje win do PC při instalaci? Raději to ani nechtěj vědět (já to stejně nevím). A navíc, moje heslo zní: Počítače jsou magie!
4TheBurn to vodni chlazeni to urcite nevyjde na 1000kc ) cerpadlo aspon 1000kc...a zapomel si na bloky na CPU,chipset,VGA a pripadne i na zdroj...bloky taky sou kolem 1000kc jeden
Anonymous píše:4TheBurn to vodni chlazeni to urcite nevyjde na 1000kc ) cerpadlo aspon 1000kc...a zapomel si na bloky na CPU,chipset,VGA a pripadne i na zdroj...bloky taky sou kolem 1000kc jeden
Zmiňované čerpadlo mě stálo jenom 250Kč + blok 550Kč, chladič je z vrakoviště za 100Kč (výměník a zásobník vody) připojíš pár hadic (korunový položky) no a jednoduchýho vodníka máš hotového za 900Kč
To že jsem si koupil i blok na chipset a GPU a přidal pár frajeřinek to už není bezpodmínečně nutné a zdroj chladí jenom blázni. Taky se dá chladit Hdd a paměti vodou, na to jsi zapoměl
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.