BOINC - chess960@home

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Rampa
Expert
Expert

BOINC - chess960@home

Příspěvek od Rampa »

další projekt http://www.chess960athome.org/alpha/
jsou ve stádiu alpha verze, vytváření účtů je zakázáno
jak vyplývá z názvu jde o šachy, jde o novou "verzi" šachů kde se začíná vždy s jiným rozestavěnými figurami.
nejsem šachista tak tomu moc nerozumím (ale vím že se koněm skáče do L :D )
Obrázek
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

aaaa tak prece sachy, no doufam ze se to rozjede. bylo by dobry potom i znat vysledky (moznost prehrati partie)
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

JVc píše:(moznost prehrati partie)
Nešlo by používat nabodeníčka? Já četl nejdřív přehřátí partie. Až pak mi došlo že prehrati = přehrání.
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak zatim je to pre-alpha a moc bych od toho necekal.
Prvni pokus o zaslani neceho nedopadl zrovna dobre a klasicke "no work from project" mi na masine maximalne alteruje hlaska
2006-03-24 21:09:40 [---] HTTP error: server returned nothing (no headers, no data)
Jestli bude nekdo prekladat "nothing (no headers, no data)", tak bych to ze srandy prekladal ve smyslu "nic nedostanes, vubec nic" :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

Spustili testovaci aplikaci, kterou jsou pujcili od Rytis z PrimeGrid - tudiz se momentalne testuje na RSA768.
Deadline je velmi kratky, takze EDF hrozi docela bezne.

Testujou tim asi servery, db, scheduler a veci kolem a zaroven pracuji na sve aplikaci Chess.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ze pry budou testovat aplikaci od QMC a ted zase ze znovu (novy) PrimeGrid. Doufam, ze nezustanou v pozici sluzky beta testu jinych projektu a nakonec nahodi i svou Chess aplikaci.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Je povoleno vytvareni uctu. Sice neni prace, ale treba brzo bude.

Jo a mel by se vytvorit team....

Edit: Pro windows uz maji app. ktera opravdu pocita sachy.

Edit2: Team jsem zalozil, tak az zalozite usera CNT, tak dejte vedet, az na nej prevedu foundera....
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Trocha osvety aneb o co vlastne jde:
Jak uz tu psal Rampa pocitaji se sachy. A to varianty kdy je dolni rada rozestavena nahodne. Takze klasicke sachy jsou vlastne jedna z 960 variant sachu960. Vcera jsem to zkousel hrat (v hospode) a je to dost zajimavy. Hlavne neplati nauceny klasicky zahajeni. Pro masochysty doporucuju rozestaveni kral strelec strelec dama vez vez kun kun. ;-)
Prehraval jsem si i ty zatim spocitany partie, ale pripada mi to dost naivni z obou stran. Doufam ze zapracuji na algoritmu a ty vysledky budou za neco stat.
Honza

Příspěvek od Honza »

Kdo by si chtel privydelat, muze k Chess960 doprogramovat treba grafiku ukazujici pocitanou partii nebo udelat wrapper pro Linux :wink:
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:Kdo by si chtel privydelat, muze k Chess960 doprogramovat treba grafiku ukazujici pocitanou partii nebo udelat wrapper pro Linux :wink:
To ma byt vtip?
On je nekde k sosnuti zdrojak? Nebo myslis, ze by nekdo delal linuxovej wrapper ve kterym by bezela widli app skompilovana MS visual C++ pod wine? Proc teda nespustit celej boinc pod wine?
Honza

Příspěvek od Honza »

Ne, vtip to neni, je to mysleno seriozne.
Wrapper se pouziva k tomu, kdyz neni k dispozici zdrojak...dela takoveho prostrednika mezi puvodni aplikaci a BOINC. Asi takove siditko, jako pouzival Folding@Home - proste chtely pouzivat svou historickou aplikaci a nebyly ochotni udelat BOINC aplikaci, ktera by podporovala BOINC API. Nekdy ale proste ten zdrojak k dispozici neni, takze wrapper je resenim. Taky to lze resit trebas pres shared memory, jak to resi CPDN. To zase umoznuje delat plug-iny typu etxra vizualizace atp.

Cele to pustit pod Wine by mozna slo, ale ne kazdy Linuxak si muze dovolit Wine na masinu instalovat...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:Cele to pustit pod Wine by mozna slo, ale ne kazdy Linuxak si muze dovolit Wine na masinu instalovat...
Stale mi unika co by pod tim wrapperem spousteli. Windowsovou app? To by tam stejne musel byt nainstalovan wine. Linuxovou app nemaji. Nebo maji?
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od betr »

Blbej dotaz: co je to app ?
EDIT: azor: dik za tve misleni ;)
Naposledy upravil(a) betr dne sob črc 08, 2006 7:30 pm, celkem upraveno 1 x.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

app-Tuším že je myšlena aplikace projektu
EDIT oops, čtu po sobě, ale to je na...., kontrola ve wordu trochu pomáhá, ale tady jsem byl línej ho použít :oops: už instaluji plugin do opery
Naposledy upravil(a) azor666 dne sob črc 08, 2006 9:21 pm, celkem upraveno 2 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2azor666: Teda napsat "mišlena" to je katastrofa. Řeknu ti je to síla to někdy po tobě číst, slova jako "vydět" a další.....to snad po sobě nečtete či co.
dejv
Odpovědět