Platite hodne za elektriku ? Usetrete.
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Platite hodne za elektriku ? Usetrete.
Obcas si tu nekdo posteskne, ze plati hodne penez za elektriku. V PRE jsem narazil na zajimavou informaci, ktera neni moc propagovana.
Od 1.1.2006 dojde u PRE k automatickemu prevodu sazeb D24 na D25d a D34 na D35d, pro zakazniky, kteri meli puvodni sazby v roce 2005. Sazby D25 a D35 jsou nyni pouze pri akumulacnim vytapeni nebo ohrevu vody bojlerem. Sazby D25d a D35d jsou o hodne vyhodnejsi nez stavajici D24 a D34, ktere si muze poridit kdokoliv.
Pokud neni nejaka chyba v letaku http://www.pre.cz/mo/domacnosti/CenikDweb.pdf nebo v mych vypoctech, tak bychom se sazbou D35d platili min nez ted i pres zvyseni cen od 1.1.2006.
Pripada mi, ze by stejny princip mel platit i v dalsich krajich.
Pokud to nekoho zaujme, tak si muze spocitat vysledne ceny podle vlastni spotreby.
Libor
Od 1.1.2006 dojde u PRE k automatickemu prevodu sazeb D24 na D25d a D34 na D35d, pro zakazniky, kteri meli puvodni sazby v roce 2005. Sazby D25 a D35 jsou nyni pouze pri akumulacnim vytapeni nebo ohrevu vody bojlerem. Sazby D25d a D35d jsou o hodne vyhodnejsi nez stavajici D24 a D34, ktere si muze poridit kdokoliv.
Pokud neni nejaka chyba v letaku http://www.pre.cz/mo/domacnosti/CenikDweb.pdf nebo v mych vypoctech, tak bychom se sazbou D35d platili min nez ted i pres zvyseni cen od 1.1.2006.
Pripada mi, ze by stejny princip mel platit i v dalsich krajich.
Pokud to nekoho zaujme, tak si muze spocitat vysledne ceny podle vlastni spotreby.
Libor
U nas v baraku se topi elektrikou. Tim padem topeni odpojuju a v zime mi misto topnych teles teplo vyrabi pocitace (alespon v nekolika mistnostech). Uz jsem premyslel, ze bych si nechal patentovat "inteligentni topeni"
- proste narvat par procesoru, pamet a hardisk nebo solid state disk s predinstalovanym BOINCem do standardniho nastenneho el. topneho telesa i s klasickou pripojkou. Clovek by si to privezl domu, zapojil do el. site, pres tu by se to napojilo na Internet, stahlo projekty a zacalo "topit". Prescotty bych asi ale montoval jen do verze pro Skandinavii - obavam se, ze by to jinak dost pretapelo. Kdyz uz ma el. topeni menit elektrinu v teplo, at pritom alespon dela neco uzitecneho. Pripada mi jako dost velike mrhani, honit ty kilowatty pres odporovy drat, kdyz jeho poustenim do CPU se dosahne prakticky stejny ucinek 
- forest
- Kontaktovat uživatele:
U dvousazbového tarifu musíš mít nainstalovaný nějaký akumulační spotřebič, tedy minimálně bojler.
Taky musíš trochu předělat hodiny atd.
Já osobně mám tarif D45 protože jsem si pořídil v létě el. kotel s předtuchou co začnou s cenama plynu dělat.
Takže nyní platím jen 1.1Kč/kWh 20h/denně + celý víkend a svátky a 3,8Kč/kWh za 4h/denně v pracovních dnech.
Tím pádem můžu s klidem vytápět i svým Prescottem, i když bohužel ani ten nepostačí na vytopení místnosti 4,2X4m a to veškeré teplo díky vodníkovi odvádím z CPU, GPU i Chipsetu do výměníku a poté větrákem ženu do místnosti.
Ale na udržení teploty kolem 16° by to možná stačilo
Pokud bych barák nějak zateplil, bylo by to asi také daleko více znát, ale na to bohužel nejsou finance
Jinak při hrubém propočtu s tarifem D45 platím za non-stop provoz svého Prescottka 52,5 kč/týden, což beru jako velice přijatelné sponzorování vědy a když vezmu do úvahy že během této doby PC neustále stahuje z DC++ nějaký data, tak to ani nestojí za řeč.
Někdo přispívá na různé humanitární projekt, na bezdomovce a podobné záležitosti, já přispívám 50 kačkama týdně na BOINC
Já osobně mám tarif D45 protože jsem si pořídil v létě el. kotel s předtuchou co začnou s cenama plynu dělat.
Takže nyní platím jen 1.1Kč/kWh 20h/denně + celý víkend a svátky a 3,8Kč/kWh za 4h/denně v pracovních dnech.
Tím pádem můžu s klidem vytápět i svým Prescottem, i když bohužel ani ten nepostačí na vytopení místnosti 4,2X4m a to veškeré teplo díky vodníkovi odvádím z CPU, GPU i Chipsetu do výměníku a poté větrákem ženu do místnosti.
Ale na udržení teploty kolem 16° by to možná stačilo
Pokud bych barák nějak zateplil, bylo by to asi také daleko více znát, ale na to bohužel nejsou finance
Jinak při hrubém propočtu s tarifem D45 platím za non-stop provoz svého Prescottka 52,5 kč/týden, což beru jako velice přijatelné sponzorování vědy a když vezmu do úvahy že během této doby PC neustále stahuje z DC++ nějaký data, tak to ani nestojí za řeč.
Někdo přispívá na různé humanitární projekt, na bezdomovce a podobné záležitosti, já přispívám 50 kačkama týdně na BOINC
Naposledy upravil(a) forest dne stř pro 07, 2005 2:11 pm, celkem upraveno 1 x.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Prave, ze do konce roku nemusis. PRE ma tarify D24 a D34 bez nutnosti mit akumulacni spotrebic a bez nutnosti revize. Jenom prijde jejich technik a prenastavi hodiny na prijem signalu z HDO.forest píše:U dvousazbového tarifu musíš mít nainstalovaný nějaký akumulační spotřebič, tedy minimálně bojler.
Po novem roce uz asi tato moznost nebude.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Ono to ,,přenastavení hodin,, jak jsi to nazval, znamená minimálně revize el., bez které ti ani nepřijmou žádost na změnu a taky né do každých hodin se vleze zařízení o rozměrech HDO, takže zas až tak jednoduché to není.
Stejně si myslím že je to jen nedostatečný popis a bez minimálně bojleru ti to nedají, protože u té revize se popisují všechna el. zařízení v domě, jističe atd. Nedávno jsem to celé nechával předělávat právě kvůli tomu topení, tak vím co je to za pakárnu. Je ale možné že E-ON má trochu jiný postup. Minimálně ale montáži HDO musí předcházet revize, bez té ti to nikdo montovat nepřijde.
Dále také změna tarifu stojí u E-ONu 1000kč a to ti řeknou až když podepíšeš smlouvu
, ale to může být také poplatek jenom u nás, musel by jsi si to přesně zjistit přímo u nich.
Stejně si myslím že je to jen nedostatečný popis a bez minimálně bojleru ti to nedají, protože u té revize se popisují všechna el. zařízení v domě, jističe atd. Nedávno jsem to celé nechával předělávat právě kvůli tomu topení, tak vím co je to za pakárnu. Je ale možné že E-ON má trochu jiný postup. Minimálně ale montáži HDO musí předcházet revize, bez té ti to nikdo montovat nepřijde.
Dále také změna tarifu stojí u E-ONu 1000kč a to ti řeknou až když podepíšeš smlouvu
Naposledy upravil(a) forest dne stř pro 07, 2005 3:04 pm, celkem upraveno 1 x.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Vcera jsem pozadal o zmenu sazby, takze mam realne zkusenosti s PRE.forest píše:Ono to ,,přenastavení hodin,, jak jsi to nazval, znamená minimálně revize el., bez které ti ani nepřijmou žádost na změnu a taky né do každých hodin se vleze zařízení o rozměrech HDO, takže zas až tak jednoduché to není.
Dále také změna tarifu stojí u E-ONu 1000kč a to ti řeknou až když podepíšeš smlouvu, ale to může být také poplatek jenom u nás, musel by jsi si to přesně zjistit přímo u nich.
Revize neni potreba, u nasich hodin se to jenom prenastavi na coz ma prijit technik za tyden. Zadny bojler neni potreba. Opravdu ty sazby co jsem napsal nemaji zadnou podminku akumulacek nebo primotopu. Proste volne. Zmena sazby je taky zdarma, akorat, ze je mozne ji zmenit jenom jednou za rok, pokud se s PRE nedohodnes jinak.
Je mozne, ze u starych elektromeru by to byl vetsi problem, ale u nas ne.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Tak to máte fakt dobrý, popíšu ti jak to termínově funguje u E-Onu
Musíš si udělat napřed tu revizi. Pak pošleš revizi i s žádostí k nim, jelikož nemají žádné kanceláře a fungují jen po telefonu a poštou. Do 14 dní od doručení ti odpoví že žádost přijali. Potom asi za měsíc pošlou smlouvu k podpisu. Smlouvu jim podepsanou pošleš zpět. Za dalších 14 dní ti dojde potvrzení že to dostali a že ti do 14 dní zavolají kdy ti to přijedou namontovat. To v případě že vše bylo vyplněno správně a revize byla dobře sepsána. No a pak ti zavolají třeba jako mně, že ti přijedou namontovat HDO za 6 týdnů, protože jsou technici vytížení a dřív nemají čas.
Takže kdyby jsi chtěl změnu u nás, tak na ni čekáš přinejlepším do jara
Musíš si udělat napřed tu revizi. Pak pošleš revizi i s žádostí k nim, jelikož nemají žádné kanceláře a fungují jen po telefonu a poštou. Do 14 dní od doručení ti odpoví že žádost přijali. Potom asi za měsíc pošlou smlouvu k podpisu. Smlouvu jim podepsanou pošleš zpět. Za dalších 14 dní ti dojde potvrzení že to dostali a že ti do 14 dní zavolají kdy ti to přijedou namontovat. To v případě že vše bylo vyplněno správně a revize byla dobře sepsána. No a pak ti zavolají třeba jako mně, že ti přijedou namontovat HDO za 6 týdnů, protože jsou technici vytížení a dřív nemají čas.
Takže kdyby jsi chtěl změnu u nás, tak na ni čekáš přinejlepším do jara
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele: