Xenostellar píše:Merlin:
1,555V je fakt MOC. Vzdyz default je 1,325V a C2D nepotrebujou zvysovat napeti ani pro normalni pretaktovani. Nechapu proc mas tak vysoky, kdyz ani netaktujes. To je pak jasny ze ti to topi. A ta zavislost vykonu na napeti je taky dost podivna. Spis by to melo byt nestabilni, ale ne ze by to jelo jen trochu.
Jam mam FSB 320MHz, napeti snizeny a jede to porad stejne dobre.
Co se tyce rychlosti vetraku, tak ja jsem si udelal samodomo regulator s Atmelem. Prez seriovku reknes jakou chces teplotu a pak si to uz otacky nareguluje samo
1.555 neni moc teda kdyz taktujes na 4GHz a mas na to vodu:) jinak na normalni vzduch je max tak 1,50 a uz to je na hranici stable
Pls má někdo zkušenost s taktováním Athlona XP? v zakaldu by mel bezet na 1.47GHz (FSB 140 x 11), dostal sem ho stabilne na 1.53 a vejs ani tuk (teda i na 1.65, ale to už se wokna kroutily jak had) koukal sem ze par lidi odsud ho dostalo az na 2.3Ghz, což už si myslim že je docela slusny... nebo je to tim ze maj tu specialni řadu kde je odemčený násobič? Deska KT3-Ultra2 by měla podporovat až FSB na 166, ale pri ty rychlosti mi ani nestartuje BIOS.
Drizzdt píše:Pls má někdo zkušenost s taktováním Athlona XP? v zakaldu by mel bezet na 1.47GHz (FSB 140 x 11), dostal sem ho stabilne na 1.53 a vejs ani tuk (teda i na 1.65, ale to už se wokna kroutily jak had) koukal sem ze par lidi odsud ho dostalo az na 2.3Ghz, což už si myslim že je docela slusny... nebo je to tim ze maj tu specialni řadu kde je odemčený násobič? Deska KT3-Ultra2 by měla podporovat až FSB na 166, ale pri ty rychlosti mi ani nestartuje BIOS.
To je nějaká bejkárna, základ je FSB 133 x něco...
Předpokládám, že to je jádro Palomino, tak ty moc taktovat nešly. Měl jsem kdysi 1800+, to by odpovídalo tomu taktu 1,53 GHz (133x11,5). Co to je zač?
Ale kromě jiného se dozvíš, že právě Palomino má uzamčený násobič, takže taktovat můžeš pouze zvýšením taktu sběrnice, což jestli jsem správně pochopil, se ti zrovna moc nedaří.
Ale kromě jiného se dozvíš, že právě Palomino má uzamčený násobič, takže taktovat můžeš pouze zvýšením taktu sběrnice, což jestli jsem správně pochopil, se ti zrovna moc nedaří.
ty athlony at bezej na cemkoliv je to samy akorat sou mastyveny jiny nasobice... takze 1800+ je aklorat levnejsi varianta 2200+ kde je nastavenej jinej nasobic
BTW v tech clankach je docela pekne popsany to odemykani... hh diky za peknej navod
Koukal jsem na nejlepsi pocitace na Seti a Einsteinovi a dost me prekvapilo jak radikalne drti Intel AMD. Minimalne v BOINCu.
Cekal jsem, ze bude mit navrch, kdyz prisel s quad-core driv, ale ze AMD totalne prevalcuje to ne.
V top 100, 200, 300 je problem najit AMD.
A dost me taky dostalo, ze vykon 1 pocitace s 2xquad-core Xeon 3Ghz se muze pohybovat kolem 9-10 tis. RAC.
Rad bych videl nejaky quad-core AMD, ale najit ho bude problem. Doufal jsem, ze minimalne na Einsteinovi by melo dat Intelu na frak. Ale treba se jeste nestihly rozjet.
Libor
vejpuste píše:Koukal jsem na nejlepsi pocitace na Seti a Einsteinovi a dost me prekvapilo jak radikalne drti Intel AMD. Minimalne v BOINCu.
Cekal jsem, ze bude mit navrch, kdyz prisel s quad-core driv, ale ze AMD totalne prevalcuje to ne.
V top 100, 200, 300 je problem najit AMD.
A dost me taky dostalo, ze vykon 1 pocitace s 2xquad-core Xeon 3Ghz se muze pohybovat kolem 9-10 tis. RAC.
Rad bych videl nejaky quad-core AMD, ale najit ho bude problem. Doufal jsem, ze minimalne na Einsteinovi by melo dat Intelu na frak. Ale treba se jeste nestihly rozjet.
Libor
Souhlas. AMDcko v soucasne dobe dost pokulhava a moc firem ho do serveru zatim nedava, takze Intel je tim padem v top casteji nez AMD. Nemyslim, ze by se to s pomalu nastupujicim Phenomem nejak zmenilo. Uvidime asi az prijde AMD s nativnim 8core.
Ad tvy Xeony. Jakou tam mas pamet? Nemas tam nahodou FB-DIMM? Docela by mi zajimal vykon....
tak mi dnes konečně dorazil nový hardware core2duo e8200 tak už ho zapojuji jsem unešen jak mi to počítá 2 jednotky najednou asi tam brzo půjde 4 jádro
Ahoj všem Prosím o radu mám pentium 4 3,2Gh a mám teplotu při nečinosti 58 C v činosti se dostanu na 72C procík je od Intelu co stím nebo je to normální předem děkuji Robertos
Naposledy upravil(a) Robertos dne čtv srp 21, 2008 9:44 pm, celkem upraveno 1 x.