Procesory_1

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

vyzkumnik píše:
Xenostellar píše:Merlin:
1,555V je fakt MOC. Vzdyz default je 1,325V a C2D nepotrebujou zvysovat napeti ani pro normalni pretaktovani. Nechapu proc mas tak vysoky, kdyz ani netaktujes. To je pak jasny ze ti to topi. A ta zavislost vykonu na napeti je taky dost podivna. Spis by to melo byt nestabilni, ale ne ze by to jelo jen trochu.
Jam mam FSB 320MHz, napeti snizeny a jede to porad stejne dobre.

Co se tyce rychlosti vetraku, tak ja jsem si udelal samodomo regulator s Atmelem. Prez seriovku reknes jakou chces teplotu a pak si to uz otacky nareguluje samo :D
1.555 neni moc :) teda kdyz taktujes na 4GHz a mas na to vodu:) jinak na normalni vzduch je max tak 1,50 a uz to je na hranici stable
No ale Merlin psal že netaktuje:
Mám 1,555 V, jedu takt 8x268MHz
Na to je to moc :roll:
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

Chlapi, zkoušel jsem to znovu. Prostě blbne driver desky. Ty hodnoty co uvádím jsou default, alespoň podle P5LD.

A topí a topí a sundat nejde, hajzl. :evil:
Drizzdt
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Athlon Xp

Příspěvek od Drizzdt »

Pls má někdo zkušenost s taktováním Athlona XP? v zakaldu by mel bezet na 1.47GHz (FSB 140 x 11), dostal sem ho stabilne na 1.53 a vejs ani tuk (teda i na 1.65, ale to už se wokna kroutily jak had) koukal sem ze par lidi odsud ho dostalo az na 2.3Ghz, což už si myslim že je docela slusny... nebo je to tim ze maj tu specialni řadu kde je odemčený násobič? Deska KT3-Ultra2 by měla podporovat až FSB na 166, ale pri ty rychlosti mi ani nestartuje BIOS.
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Athlon Xp

Příspěvek od Fran »

Drizzdt píše:Pls má někdo zkušenost s taktováním Athlona XP? v zakaldu by mel bezet na 1.47GHz (FSB 140 x 11), dostal sem ho stabilne na 1.53 a vejs ani tuk (teda i na 1.65, ale to už se wokna kroutily jak had) koukal sem ze par lidi odsud ho dostalo az na 2.3Ghz, což už si myslim že je docela slusny... nebo je to tim ze maj tu specialni řadu kde je odemčený násobič? Deska KT3-Ultra2 by měla podporovat až FSB na 166, ale pri ty rychlosti mi ani nestartuje BIOS.
To je nějaká bejkárna, základ je FSB 133 x něco...
Předpokládám, že to je jádro Palomino, tak ty moc taktovat nešly. Měl jsem kdysi 1800+, to by odpovídalo tomu taktu 1,53 GHz (133x11,5). Co to je zač?
Drizzdt
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drizzdt »

jo je to palomino 1700+@1800+ a co vim tak se da dostat az na 2200+ ... vyssi takty FSB mi taha CPU ok ale neco na desce se brani...
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Mrkni sem:

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57

a sem:

Ale kromě jiného se dozvíš, že právě Palomino má uzamčený násobič, takže taktovat můžeš pouze zvýšením taktu sběrnice, což jestli jsem správně pochopil, se ti zrovna moc nedaří.

EDIT: Jsi odepsal dřív, než jsem to doplnil...
Drizzdt
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drizzdt »

Fran píše:Mrkni sem:

a sem:

Ale kromě jiného se dozvíš, že právě Palomino má uzamčený násobič, takže taktovat můžeš pouze zvýšením taktu sběrnice, což jestli jsem správně pochopil, se ti zrovna moc nedaří.

EDIT: Jsi odepsal dřív, než jsem to doplnil...

jenom technicka poznamka: nasobic se da odemykat... nekde na http://www.tomshardware.com je navod

ty athlony at bezej na cemkoliv je to samy akorat sou mastyveny jiny nasobice... takze 1800+ je aklorat levnejsi varianta 2200+ kde je nastavenej jinej nasobic

BTW v tech clankach je docela pekne popsany to odemykani... hh diky za peknej navod
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Koukal jsem na nejlepsi pocitace na Seti a Einsteinovi a dost me prekvapilo jak radikalne drti Intel AMD. Minimalne v BOINCu.
Cekal jsem, ze bude mit navrch, kdyz prisel s quad-core driv, ale ze AMD totalne prevalcuje to ne.
V top 100, 200, 300 je problem najit AMD.
A dost me taky dostalo, ze vykon 1 pocitace s 2xquad-core Xeon 3Ghz se muze pohybovat kolem 9-10 tis. RAC.
Rad bych videl nejaky quad-core AMD, ale najit ho bude problem. Doufal jsem, ze minimalne na Einsteinovi by melo dat Intelu na frak. Ale treba se jeste nestihly rozjet.
Libor
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

vejpuste píše:Koukal jsem na nejlepsi pocitace na Seti a Einsteinovi a dost me prekvapilo jak radikalne drti Intel AMD. Minimalne v BOINCu.
Cekal jsem, ze bude mit navrch, kdyz prisel s quad-core driv, ale ze AMD totalne prevalcuje to ne.
V top 100, 200, 300 je problem najit AMD.
A dost me taky dostalo, ze vykon 1 pocitace s 2xquad-core Xeon 3Ghz se muze pohybovat kolem 9-10 tis. RAC.
Rad bych videl nejaky quad-core AMD, ale najit ho bude problem. Doufal jsem, ze minimalne na Einsteinovi by melo dat Intelu na frak. Ale treba se jeste nestihly rozjet.
Libor
Souhlas. AMDcko v soucasne dobe dost pokulhava a moc firem ho do serveru zatim nedava, takze Intel je tim padem v top casteji nez AMD. Nemyslim, ze by se to s pomalu nastupujicim Phenomem nejak zmenilo. Uvidime asi az prijde AMD s nativnim 8core.

Ad tvy Xeony. Jakou tam mas pamet? Nemas tam nahodou FB-DIMM? Docela by mi zajimal vykon....
Rampa
Expert
Expert

Re: Procesory_1

Příspěvek od Rampa »

tak mi dnes konečně dorazil nový hardware core2duo e8200 tak už ho zapojuji jsem unešen jak mi to počítá 2 jednotky najednou :D asi tam brzo půjde 4 jádro 8)
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

To je rozdíl, co?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

nový železo a ještě si to chlemtá ve Dvoře Králové, grrrr :D :D Ale je to rozdíl, když to najednou chroupe 2x tolik :-)
dejv
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

právě jsem se vrátil y výletu ve dvoře králové paráda a jak fičí nové cpu ještě hezčí
btv mám svoje první legální vindoz
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Rampa píše:btv mám svoje první legální vindoz
Mno tak to až se dozví místoředitelka MS tak to bude zase žvástů. :lol:
dejv
Robertos
Nováček

Příspěvek od Robertos »

Ahoj všem Prosím o radu mám pentium 4 3,2Gh a mám teplotu při nečinosti 58 C v činosti se dostanu na 72C procík je od Intelu co stím nebo je to normální předem děkuji Robertos
Naposledy upravil(a) Robertos dne čtv srp 21, 2008 9:44 pm, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět