Nové vymoženosti fora

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Honza píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no tady na SubSilver to pořád působí dost výrazně - co kdyby se tam hodilo jednoduše bílé pozadí, místo toho modrého? Zkoušel jsem to, a čitelnost není sice tak dobrá, ale jěště se to dá dobře číst. Jak ale změnit barvu textu, na to jsem nepřišel...
Byl jsem cely den ve skole. Rano jsem jeste stihnul zmenit cernou barvu na modrou; moznost zmeny barvy pisma nebyla - nova verze se objevila az pozdeji, coz jsem zjistit ve skole. Tam samosebou nemam k dispozici patricne nastroje, ani nemam tak dobrou pamet, abych si pamatoval silna hesla k pristupu na ftp atp.
Ted se na to jeste podivam - asi bile pozadi, cerne nazvi projektu (stejne jako stats bar) a nechal bych barvy statusu...

@zod: jak menit velikost obrazku v prispevku nevim; dost mozna to ani na phpBB 2.0.x nejde. Nebo je na to nejaky mod, ktery to umoznuje - podobne jako mod, ktery umoznuje do prispevku davat chemicke vzorce a jine znaky.
kde jsi našel vlastně, jaký atribut se na co používá" Já jsem zkoušel různé kombinace, a nakonec je to jednoduše - projectscolor. K tomu solaris - tam by se jednoduše v odkazu změnilo pozadí a písmo - co je na tom za problém? Co to je vlastně za "novou verzi", která umožňuje změnu písma? To je snad oficiální banner? Je k němu návod? Já si myslel, že je to jen "vypůjčené" ze stránek http://www.esea.dk , kde je originál. Nevěděl jsem, že to nabízí i dál.

Příspěvek od Honza »

Uf, to je najednou otazek.
Ano, je to z http://www.esea.dk/
Cislo verze je napsano v kreditu.
Ano, v Solarisu jsem zmenil barvu pozadi na cernou a pismo na bile - snad to tak bude vyhovovat.
jj, je tak nejak oficialni.
Zdrojaky nemam, ale mozna budou - byla poptavka po moznosti multilanguage, ale mne prijde snadnejsi editovat zdrojaky. Ma to vubec smysl prekladat?
Jeste mi tam chybi moznost zadavani barev v hexa nebo dec hodnotach - v soucasnosti je to pres jmena barev.

Jeste se na tom bude pracovat, tohle asi nebude finalni.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:Uf, to je najednou otazek.
Ano, v Solarisu jsem zmenil barvu pozadi na cernou a pismo na bile - snad to tak bude vyhovovat.
Díky, na Solaris je to vše krásně čitelné :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Tak BOS systém je zase vylepšený - ukazuje i %. Ale nechápu, jak to měří - LHC je např 100%, ale nemá jednotky, CPDN má jednotky a je stabilní - přesto má ale "jen" 99.75%...
Honzo, už tam mají i možnost zadávání hexadecimálního kódu barev a český jazyk...skoro to vypadá, že s nima spolupracuješ...ale i tak - jedna barva by tam seděla snad jěště líp než ta bílá, a to "aliceblue" - je to taková pěkná, světlá modrá
takhle to pak vypadá i s češtinou a vůbec se vším

Příspěvek od Honza »

Jak presne meri ta procenta jsem nezkoumal. Je to jenom stav schedulleru - neznamena to, ze no work available. Urcite by bylo hezke to udelat jako dalsi atribut,jenze to nejspis vsechny cilove servery nepodporuji. Ohledne procenta uspesnosti to neni jednoduche - timeouty, spravne vyhodnocovat (napr. CPDN Alpha ma trochu problem s BOINC 4.19, ktery to ne uplne dobre vyhodnocuje a casto dostavam scheduler failder a pritom 4.25ka chodi v pohode).
Preklad - snad dobry - jsem zaslal. Jen je problem s tim, ze CZ znaky nejdou dobre zobrazovat, takze se tam jeste musi dodelat moznost volit font atp. Proste stale je co vylepsovat.
O barvach v hexa vim, ale zatim jsem zvolil bilou aby byla stejna jako stats bar; na jinem foru uz jsem ty hexa pouzil, protoze tam je pozadi lehce sedive.
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, tak na zadost clenu jsem do hlavicky zamontoval i odkaz na seznam clenu CNT.

Snazil jsem se to dat nekam, kdy by to nezabiralo moc mista a navic to nerozhodilo cele formatovani.
Vysku hlavicky urcuje stats banner vlevo a pod popis fora mi to prislo jako dobre misto...
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Honza píše:OK, tak na zadost clenu jsem do hlavicky zamontoval i odkaz na seznam clenu CNT.

Snazil jsem se to dat nekam, kdy by to nezabiralo moc mista a navic to nerozhodilo cele formatovani.
Vysku hlavicky urcuje stats banner vlevo a pod popis fora mi to prislo jako dobre misto...
Ano je to perfekt. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, tak Solaris ma take scheduler banner take s procentama a pruhledny, coz se na ty hvezdicky moc hodi...
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

tohle je taky nějaký upgrade? :
Obrázek
ne, že by se mi to nedělo i normálně, ale teď to bylo tak pěkně sestavené...
tohle se mi s Operou stává vůbec častu - po načtení stránky se to většinou srovná, ale někdy to tak zůstane...

Příspěvek od Honza »

Doufam, ze se takovy ksichty nebudete davat i normalne :lol:
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

hmm, móc pěkné ty bynány (ten trs)....jak to vypadá v Solárisu??
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:hmm, móc pěkné ty bynány (ten trs)....jak to vypadá v Solárisu??
V Solarisu je ten trs móc povedený :lol:
Chtělo by to nějak takto hezky udělat i ty jednotlivé banány, ty májí nyní nějaký bílý okraj a vypadají trochu futuristicky :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:V Solarisu je ten trs móc povedený :lol:
Chtìlo by to nìjak takto hezky udìlat i ty jednotlivé banány, ty májí nyní nìjaký bílý okraj a vypadají trochu futuristicky :wink:
Jednotlive banany jsou vylepsenim Martina - jestli tam byl futuristicky zamer nedokazi odhadnout :lol:
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

no...futuristicky zaměr v tom nebyl, ale bílý okraj tam je proto, aby to právě v Solárisu šlo dobře vidět (aby ta okrajová černá barva nesplývala) no a tak moc světlý je proto, aby to vypadalo dobře i ve standartním Sub Silver...jestli se to někomu nelíbí, můžu to skusit uděklat jinak...
to Honza: to si dělal ty, ten trs? Jestli jo, tak v čem?
osobně si myslím, že tyhle banány sice mají své kouzlo, ale mít takových pár bynánů 3D renderovaných by taky nebylo špatné...akorát by pak zabraly víc místa, protože by se muselo dát víc barev do GIF palety (PNG by se na to moc nehodil, protože (bohužel) stále nejpoužívanější M$ IE 6.0 nepodporuje u PNG alfa kanál - tedy by baly banány v šedém nebo jiném obdélníku.

Příspěvek od Honza »

Trs bananu jsem prevzal - AI.
3D verze nemaji moc smysl - jde o rating images, ktere maji podle mne mit na vysku max. 50 pixelu. Tedy uz jsme na maximu. Nejaky trs bananu by v tom nevynikl.
Ani bych tady nechtel extremne velke avatary nebo signatury, jak je videt na nekterych forech.
Rad bych zachoval graficky stridmy raz fora. Jednak z estetickych dovudu, druhak ne kazdy na ceskem pisecku ma rychle pripojeni.
Samosebou at se k tomu vyjadri i ostatni...
Odpovědět