Laptop

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
spamoid
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od spamoid »

Zdravim,
diky Conan. za paradni link na test. Nevim, nevim, jestli bych si Thermaltake po precteni koupil. Kazdopadne jsem nad tim premyslel a ten test je hrozne neobjektivni v jedne veci - moc zalezi, jak je notebook vyroben, kde tedy ma jake dily. Pro muj Acer je ten chladic super, protoze na predni strane mam akorat zapniani BT a Wi-Fi a vse dulezite (procesor i disk) je vzadu... Verim, ze pro jine booky je tato podlozka nepouzitelna.
Kazdopadne jak se ve clanku uvadi, vubec neni slyset, coz je super. Jinak cena je tak, jak je v testu (+/-). Koupil jsem ji v Softcomu (http://shop.computershop.cz) - bleskove dodani :wink:
Kazdopadne reseni s hlinikou podlozkou ti vubec nepomuze - notebook i na chladici stoji na svych plastovych nozickach, takze se podlozky vubec nedotyka - bez ventilatoru je to v podstate na nic...
Kdyby jsi mel jakekoliv dalsi otazky, urco se ptej, neni problem i nejake foto :)
s.
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Koupě notebooku

Příspěvek od wert668 »

Hoši mám problém. Kupuji si NB a mám teď dost dilema. Kupuji IBM ThinkPad R60 PD-M 1,8GHz,512MB,80GB,ATIx1400,DVD±RW, GLAN, BT, XPP a znáte to 512 ram je málo. Hlavní problém se ukázalo to, že jeden slot je volný. Mám si pořídit přesně tenhle modul, nebo si nechat namontovat 1GB a tím mít prostor pro další rozšíření? Když si teď dokoupím 512 tak jedině v obchode, protože i tahle prákovinka jim v Lenovu zabere 3 týdny. Takže mám hned několik možností, mít to hned a sehnat si nějaký modul (nikde jsem ty Samsung co do toho montuje Lenovo neviděl a doufat, že dual channel pojede s něčím jiným) a tím si odříznout cestu od rozšíření, komu se chce prodávat moduly aby je obratem mohl vyměnit? Nebo si počkat 3 týdny a nechat si namontovat 1xGB či rovnou 2xGB? Díky za rady.

//přesunotu ze samostatného treadu. azor666
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Určitě jdi rovnou do dvou modulů, s jedním ti pojedou paměti skutečně jen na polovinu a to by byla velká brzda.

Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Tak je asi mé dotazy vyděsilo moc. NB co jsem si chtěl koupit vyškrtli ze seznamu produktů a udělali z toho sestavu = 3 týdny čekání. Takže už si vlastně můžu objednat cokoli, stejně to 3 týdny potrvá, usnadnili mi rozhodování.

thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

Náš nezničitelný notebook panasonic

http://catalog2.panasonic.com/webapp/wc ... splayTab=F
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Na živo jsem to neviděl, tak nemůžu posoudit. Ale z fotek se mi ten NB nelíbí.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Nevím jestli to sem ještě vzhledem k stáří toho stroje dát, ale kdyby náhodou...
Nemáte někdo v šuplíku SO-DIMM 144pin 64MB? Potřebuju do starýho IBM ThinkPad 760ED...

Díky předem za snahu :)
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Ahoj,

omlouvám se za svou 3 měsíční abscenci, ale měl jsem v háji notebook. Firma ASUS se však zachovala čestně a sportovně a tak mám teď ASUS W2J. :twisted:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Fuj to je firma, 3 měsíce čekat na nápravu :evil:
Koho zajímají kredity, tak je najde tady:)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

3měsíce není možný ani podle zákona. Ze zákona máte na reklamaci Měsíc a jinak smůla.

To by musel být pozáruční servis, nebo by to muselo být koupené na Firmu tam pak tenhle zákoník neplatí.

btw Teď mi sice na ntb záruka skončila. Ale jinak NBD záruka se opravdu vyplatí. Ten pocit když zavoláte, a druhý den stojí před dveřma chlápek, že jde vyměnit displey zato stojí. Představa posílání booku někam poštou na měsíc....
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Mám dobré zkušenosti s reklamacemi notebooků které dodává BGS Levi. Naopak katastrofou je servis ostravského AT Computers. Jinak u BGS není problém zažádat o svoz notebooku přímo z domova (práce), přijede pro to PPL nebo DHL. Není nutné tedy nikam chodit.
Kdo má notebook 3 měsíce v reklamaci a neodstoupil od kupní smlouvy tak je debil.
dejv
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

dejvidek píše:Kdo má notebook 3 měsíce v reklamaci a neodstoupil od kupní smlouvy tak je debil.
dejv
Jak psal azor, pokud je to pravnicka osoba tak nema duvod.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Bubak píše:Jak psal azor, pokud je to pravnicka osoba tak nema duvod.
Tak jasně, bude tisíc a jedna vyjímka kdy i 3 měsíce budou v mezích zákonů. Tedy pokud se jedná o jednu z těch vyjímek tak se omlouvám.
dejv
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

1000+1 jich imho není.
a) Kupuje novou věc Běžný Franta. Musí dostat podmínky podle Občanského zákaníku (2roky plná záruka, 30dní na reklamaci, max 3stejné vady) Jediná vyjjímka je běžné opotřebení- Nemůžete reklamovat pneumatiku- že se sjíždí vzorek :) .

b) Když to kupuji na do firmy nebo na živnosťák (chci to dát do nákladů) řídím se obchodním zákoníkem- co je v kupní smlouvě to platí.

Trochu zrada je náhradní díl. Na namontovaný náhradní díl můžu dát záruku jakou chci (např 3měs)
Když přijdu, ať mi namontují stěrače na ponorku= je to bráno jako oprava a dostanu záruku půl roku.
Když chci 2 roky musím koupit nové Nové_Stěrače_Na_Ponorku a nechat si je namontovat.

Pozáruční-jiná oprava může trvat jak dlouho chce. Ale, když dáváte věc do servisu podepisujete se servisem smlouvu dostanete montážní list- nebo jiný papír. Jaké podmínky si domluvíte, takové máte.

Třeba u nás máme problém, že některé věci nebereme do opravy raěji vůbec- Typicky noname(licenční) spotřebiče z řetězců ke které ND neexistují. A některé velmi neradi. Zákazníka nezajímá, že nějakej debil ve Slovinsku (nic proti nim) je měsíc neschopnej zabalit knoflík do bedny, on pak do de.ilů příjde nadávat nám jako servisu.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

dejvidek píše:Kdo má notebook 3 měsíce v reklamaci a neodstoupil od kupní smlouvy tak je debil.
dejv
Abych to uvedl na pravou míru.
Koncem listopadu jsem odvařil Ramku, po týdnu přišel notebook s poškozeným HDD. O5 servis,
12.12. přišel bez funkční sítové karty =>servis.
19.1.2007 poslali nový notebook poškozeným HDD

Chtěli jsme už peníze, ale v třetím roce (co máme záruku) nám už nesmí vrátit $.
V pátek se u nás objevil řidič z PPL-ky už s funkčním NB. :Honza_dance
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Odpovědět