edit jestě se na to skusim podívat a info upřesnit, pokud máte někdo lepší info tak mně opravte.
BOINC - uFluids (alfa?)
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
IMHO to nebude tak úplně chyba. Nejsem si úplně jistý jestli jsou u uFluids, jelikož je to Beta projekt, fungují checkpointy. Ty časy jsou u uFluids dost variabilní, a proto hodnoty v tabulce se musí brát orientačně. (jestli myslíš tu honzovu tabulku)
edit jestě se na to skusim podívat a info upřesnit, pokud máte někdo lepší info tak mně opravte.
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte lis 07, 2006 8:34 am, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem to a teď jsem si to i otestoval. Projekt je stále ve vývoji (alpha-beta testování). A programátoři projektu nestihli Implementovat Checkpointy.
Dokut to nedodělají tak se musí jednotky počítat v kuse. Proto bych uFluids nedoporučil na PC které se často vypínají.
Dokut to nedodělají tak se musí jednotky počítat v kuse. Proto bych uFluids nedoporučil na PC které se často vypínají.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Ok, já ho normálně nevypínám, ale vypadl mi net, tak jsem musel.azor666 píše:Psal jsem to a teď jsem si to i otestoval. Projekt je stále ve vývoji (alpha-beta testování). A programátoři projektu nestihli Implementovat Checkpointy.
Jinak díky i Honzovi za upřesnění.
Tak je pro zajímavost, výpočet té jednotky axi_tube2_121_0_400_0_0_0_0_6_0 trval 20:08:41. Vzhledem k tomu, že jich mám v zásobě ještě 9 a deadline je 10.11. ve 3:46 AM, obávám se, že to asi nestihnu dopočítat, i přesto, že jsem pozastavil ostatní projekty. Work cache jsem měl nastavenu na 1 den.... Myslel jsem, že si to určí samo podle benchamarku, kolik si má stáhnout do zásoby. Work cache jsem už snížil na 0,1 dne.
Kdyby měl někdo nějakou radu, jak příště postupovat lépe, sem s ní. (Tedy kromě té, že se lama nemá pouštět do alfa a beta verzí...)
Kdyby měl někdo nějakou radu, jak příště postupovat lépe, sem s ní. (Tedy kromě té, že se lama nemá pouštět do alfa a beta verzí...)
To me pobaviloFran píše:Kdyby mìl nìkdo nìjakou radu, jak pøíštì postupovat lépe, sem s ní. (Tedy kromì té, že se lama nemá pouštìt do alfa a beta verzí...)
Je to typicky problem, kdyz se udelaji nove jednotky a pritom se nezmeni cas odhadu jejich vypoctu. To je problem adminu na strane serveru, ne usera - BOINC ma nastroje se s tim vyrovnat...pokud mu projekt nepodstrci spatne vstupni udaje.
User se tomu muzes castecne branit tak, ze pred stazenim novych WU da duration_correction_factor na 1 ci pripadne >1, aby cas vypoctu srovnal ci nadhodnotil. Podobnou sluzbu by mel udelat i reset (samosebou po spocitani toho, co je ve fronte).
Osobne mam nastavenou cache na 0,1 dni standardne prave kvuli podobnym nesrovnalostem alpha a beta projektu (kreckovani jednotek navic nefandim)
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nepovažuji to sice za nejlepší postup, ale Robert Manning má na fóru uFluidsu thread Invalid work units. Sám při tom to stavu doporučoval, aby useři u takovýchto wu stornovali výpočet (aborted), což vždy není vhodné, stačí, aby 1 user dopočítal wu (třeba i za 50 hod.) a ostatní nedostanou kredit, lepší než zrušit jednotku je na malý moment ukončit činnost boinc managera. Axi_tube jednotky jdou zpravidla do erroru (chyba při výpočtu). Když se potom napíše do fóra odkaz na danou jednotku, R. Manning zajistí kredity za wu, práce je zaplacena. Na projektu jsou si vědomi co se děje, a to zejména u axi_tube2. Jednotky axi_tube5 již takovou délku výpočtu nemají.Fran píše:Tak je pro zajímavost, výpočet té jednotky axi_tube2_121_0_400_0_0_0_0_6_0 trval 20:08:41. Vzhledem k tomu, že jich mám v zásobě ještě 9 a deadline je 10.11. ve 3:46 AM, obávám se, že to asi nestihnu dopočítat, i přesto, že jsem pozastavil ostatní projekty. Work cache jsem měl nastavenu na 1 den.... Myslel jsem, že si to určí samo podle benchamarku, kolik si má stáhnout do zásoby. Work cache jsem už snížil na 0,1 dne.
P.S.:to je ten thread
Pepino
Nihil est impossibile (Nic není nemožné)
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Všechny typy wu jsou nyní bez checkpointů, v případě, že se z jakéhokoliv důvodu přeruší výpočet (vynucený restart atd.), jednotka má ukončený výpočet a je uveden Compute error. Jinak by to snad mělo běžet dobře, občas mě spíš zaskočí to, že pozastavím výpočet a jednotka se po opětovném spuštení dopočítáPavolR píše:Tak jsem po dlhem case pustil i tento projekt a jsem prekvapen dost velkou chybovosti vypoctu. Dela to jeste nekomu?
Jinak se podívej, teď chodí vcelku jednotky, které jsou vadidní, a před měsícem to bylo chybové až až:Moje wu na uFluidsu
-
PavolR
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, podivej se zde: http://www.ufluids.net/results.php?userid=70&offset=80 anebo tento odkaz: http://www.ufluids.net/results.php?hostid=36113
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na ten první odkaz se nedostanu, ale na tvoje wu jo, opravdu máš šílený množství těch invalidních.PavolR píše:No nevim, podivej se zde: http://www.ufluids.net/results.php?userid=70&offset=80 anebo tento odkaz: http://www.ufluids.net/results.php?hostid=36113
- gabberattack
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na můj příspěvek z 6.11.2006, je tam thread, do kterého se uvedly invalidní wu. Kredity připsali zatím vždy všem. Někdy se, bohužel, něco nepovede.gabberattack píše:Vsimol som si to dost neskoro, jedna jednotka trvala vyse 10 hodin a stale mala len 1.5 %. Zrusil som ju a pozastavil som aj projekt, nech zbytocne netaha - kym to nejako nespravia.