Nebylo to náhodou už dnes?NA něco o biomase sem se díval...reALTom píše:V pátek 7.4. se můžete podívat na něco co souvisí se zdejší polemikou o biomase - na ČT1 ve 14:05 Náš venkov
Kolik vlastne stoji provoz complu?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Po přestvbě na pasivní radiátor a tím i odstranění dvou vrtulek z výměníku, výměně ATA 100 HDD na SATA2, desky 915G na 945G a zdroje jsem se se svým Prescottem dostal na spotřebu přesných 200W/h. Původně když jsem to měřil před rokem to bylo 241W/h.
To už považuji za velice solidní spotřebu, ale jsem zvědav co naměřím až přejdu na D930 který hodlám také moc hezky vytočit
To už považuji za velice solidní spotřebu, ale jsem zvědav co naměřím až přejdu na D930 který hodlám také moc hezky vytočit
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
40W je docela rozdil. Nezda se mi, ze by to bylo jenom 2 vrtulkama ve vodniku. ATA nebo SATA disk je skorem to same, rozdil mezi I915 a I945 mozna bude, ale nevim ve prospech ceho
Ta I945 ma lepsi grafiku jak jsi psal (coz dneska skoro vzdy znamena zravejsi) atp...moc jineho tam preci neni, ne? Meril jsi to stejnym pristrojem jako drive?
Nemenil jsi nahodou zdroj? Ucinnost zdroje v tom muze hrat vetsi roli nez vrtulky
Pro zajimavost: CELY notebook Core Duo pri plne zatezi (tedy pocetni vykon D 820 nebo steroidoveho siditka s HT) VCETNE displaye mi ukazuje 44W (bez displaye tusim 37W).
Nemenil jsi nahodou zdroj? Ucinnost zdroje v tom muze hrat vetsi roli nez vrtulky
Pro zajimavost: CELY notebook Core Duo pri plne zatezi (tedy pocetni vykon D 820 nebo steroidoveho siditka s HT) VCETNE displaye mi ukazuje 44W (bez displaye tusim 37W).
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Však jsem uváděl i zdroj, dříve 500W Eurocase a nyní 500W Enermax - Liberta 
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Sorry, tak to jsem asi prehledl.forest píše:Však jsem uvádìl i zdroj, døíve 500W Eurocase a nyní 500W Enermax - Liberta
Tim je cele mereni zpochybneno a je tedy klidne mozne, se nova sestava s I945 zere naopak vice nez I915. Rozdil ucinnost zdroje o 10% vysvetluje polovinu namereneho rozdilu. Predpokladam, ze nevejsi a znackovejsi Eneremax bude ucinejsi nez obyc Eurocase.
Silny zaver z toho delat nelze a pri usuzovani na celkovou nizsi spotrebu bych byl take opatrnejsi...
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Podle meho hrubeho predbezneho vypoctu muj stroj (Intel D 820 2,8 GHz, P5WD2, zdroj 400W) zere se zapnutym boincem o 50 haleru za hodinu vice. Je to zhruba asi 70 haleru za hodinu bez boincu, 1.20 s boincem. Je to merene zatim jen po kratkou dobu (par hodin) a sem si vedom toho, ze jsem zatim nevyloucil vliv systematicke chyby mereni - neustale zapnuta lednicka. Take ma urcite vliv, ze jsem pri mereni stahoval z DC++. Budu ted v dobach, kdy nejsme doma, merit spotrebu lednicky. Zaroven se pokusim stanovit kolik se sezralo proudu, pokud je zapnuty pouze komp a lednicka bez monitoru s boincem a bez nej. Odectu spotrebu lednicky a mel bych dostat presnejsi cisla. Bude to ovsem trochu trvat. Pokud ale to bude tech 50 haleru, tak je to nepripustne a koncim s vypoctama doma (bohuzel).
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Howard: Doporucuju jednodussi vec. Zajdi si na prislusnou kancelar energetiky a tam by Ti mohli bezplatne zapujcit meric spotreby. Pripadne si ho pujc od nekoho, kdo ho ma. Tim zmeris primo spotrebu pocitace, idealne bez zapnuteho monitoru a v dobe, kdy u nej nejsi.
Tve mereni jsou spis dohady nez mereni. Myslis, ze je rozdil cca 140W ? To asi ne.
Libor
Tve mereni jsou spis dohady nez mereni. Myslis, ze je rozdil cca 140W ? To asi ne.
Libor
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Musíš si Howarde uvědomit že třeba lednička i když je zapnutá stále v zásuvce, jede jen občas a to ti může s výsledkama hezky zamávat.
U tvého CPU ten rozdíl bude kolem 20-30Wh.
To mně připomíná že jsem ještě nezměřil spotřebu mého PC s D930
Máš 2 možnosti:
1. Vypnout doma všechny ostatní jističe a nechat jet jen ten kde máš zásuvku s PC a i z toho okruhu všechno vytahat ze zásuvky krom něho a ještě vypnout monitor.
2. Půjčit si někde pořádnej měřák a pak změřit odběr pouze té Case, nikoliv zásuvky ve které máš i monitor.
U tvého CPU ten rozdíl bude kolem 20-30Wh.
To mně připomíná že jsem ještě nezměřil spotřebu mého PC s D930
Máš 2 možnosti:
1. Vypnout doma všechny ostatní jističe a nechat jet jen ten kde máš zásuvku s PC a i z toho okruhu všechno vytahat ze zásuvky krom něho a ještě vypnout monitor.
2. Půjčit si někde pořádnej měřák a pak změřit odběr pouze té Case, nikoliv zásuvky ve které máš i monitor.
Pokud to neni v tomto threadu, podobne veci jeste diskutuje v Procesory.
Celkove to take zalezi na integrovana vs. extra grafika a podobne. Ale v pocitaci budu u testu jednotlivych masin mit cisla spotreby idle a full-load, alespon mam takovy zvyk.
Z minuleho mesice tam mam napriklad Conroe X6800 Extreme edition, a tech 75W na volnobeh nebo 130 pri plnem zaprahu je dosti prijatelnych...hlavne kdyz to spocita vic nez nejake Presshot/Presler nebo FX-62.
Celkove to take zalezi na integrovana vs. extra grafika a podobne. Ale v pocitaci budu u testu jednotlivych masin mit cisla spotreby idle a full-load, alespon mam takovy zvyk.
Z minuleho mesice tam mam napriklad Conroe X6800 Extreme edition, a tech 75W na volnobeh nebo 130 pri plnem zaprahu je dosti prijatelnych...hlavne kdyz to spocita vic nez nejake Presshot/Presler nebo FX-62.
2 Ruiner: To nic. Ono je to vubec co se tyka zdroju slozitejsi. Pokud si koupis nejakej no name in case tak si muzes koupit treba 500W, ale ze zkusenosti si jen zadelas na problemy. Nahly restarty, zatuhnuti PC atd. Me zatim vychazi, ze 300W Fortron je lepsi koupe nez neznackovej 400W zdroj a 350W davam do sestavy kde bys v supermarketu dostal no name 500W. Jeden priklad za vse.
A to Fortrony povazuju spis za lepsi stredni tridu, taky stavim vetsinou kancelarsky masiny.
A to Fortrony povazuju spis za lepsi stredni tridu, taky stavim vetsinou kancelarsky masiny.
Private (old) + CCU stats.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
On i značkový zdroj efektivněji pracuje a tím ti snižuje spotřebu, takže ty investované peníze se po čase vrátí.Bubak píše:2 Ruiner: To nic. Ono je to vubec co se tyka zdroju slozitejsi. Pokud si koupis nejakej no name in case tak si muzes koupit treba 500W, ale ze zkusenosti si jen zadelas na problemy. Nahly restarty, zatuhnuti PC atd. Me zatim vychazi, ze 300W Fortron je lepsi koupe nez neznackovej 400W zdroj a 350W davam do sestavy kde bys v supermarketu dostal no name 500W. Jeden priklad za vse.
Provoz je daleko stabilnější, hlavně pokud chcete pořádně přetaktovávat
Mám 500W Lybertu a jsem maximálně spokojenej. Odpojitelné kabely, detekce otáček, velký absolutně tichý ventilátor, no prostě nádhera:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10475
takže by se to dalo shrnout že to na zdroji je jenom něco jako napětí a max. spotřeba zdroje, ale spotřeba je ve skutečnosti menší? kolik by jste odhadovali skutečnou spotřebu tohohle compu, samozřejmě v úvahu, že je pořád spuštěnej boinc?