BOINC - ABC@home

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Libore, jakmile jsem zahledl ten thread, tak jsem si vzpomnel na motivacni faktory dokonceni velkych WU, exponencialni ohodnoceni a limit 1000 cr / WU.
No zrovna ABC preferují kreditově ty kratší jednotky - příklad z jednoho mého PC (177 jednotek spočtených od počátku května):

Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Nice one. Nechces schvalne zkusit podobny graf pro moji masinu, ktera pocitala tu monster. Pro srovnani...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Nice one. Nechces schvalne zkusit podobny graf pro moji masinu, ktera pocitala tu monster. Pro srovnani...
Tak to tu máš, ale bez té monstr jednotky, aby bylo něco vidět (ta má jinak kr/hod = 62,64) - je to z 264 jednotek, které byly odeslány ze serveru v květnu a mají přidělen kredit.
Jinak ale když vidím ty výsledky, tak zlatý můj AMD64 2800+ na 64b linuxu, protože to vypadá, že mám na hodinu výpočtu lepší ohodnocení 8)

Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky,
koukam, ze to rozlozeni je podobne.
Asi z toho lze usoudit zaver, ze exponencialni hodnoceni podle delky vypoctu neni tak horke...skore by se dalo rici, ze neni vubec.
Dericcaster
Nováček

Příspěvek od Dericcaster »

LiborA píše:Tak těhle velkých jednotek je na světě víc - viz tento příspěvek ve fóru
Také jsem se sektal se dvěmi extradlouhými:
http://abcathome.com/workunit.php?wuid=1729900
http://abcathome.com/workunit.php?wuid=1648236
Obrázek
gigadisk
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

jej

Příspěvek od gigadisk »

Ted jsem taky narazil na WU která mi dala tisíc bodu, je to docela mazec, že ostatní dává skoro nic a ted tohle za tisíc, to jsem fakt nečekal.

http://abcathome.com/workunit.php?wuid=1829320 a dalo to i tomu druhýmu, což je škoda, měl to rychleji spočítaný :D Jinak jsem spokojenej, tohle jsem asi potřeboval.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

V rámci testovací verze projektu je testována nová aplikace, zatím pro Linux, ale počítá se s portací.
Škoda, že díky přechodu na OpenSUSE 10.3 a problémům se spuštěním Boincmagora se momentálně do testovací verze nepřihlásím :(

EDIT:oprava češtiny
Naposledy upravil(a) LiborA dne ned říj 07, 2007 4:56 pm, celkem upraveno 2 x.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Už se těším, že se k testu připojím, ale teď si netroufám, mám 18 hod rozpočítanou jednotku ABC@Home, tak až ji dopočítám.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Barbar píše:Už se těším, že se k testu připojím, ale teď si netroufám, mám 18 hod rozpočítanou jednotku ABC@Home, tak až ji dopočítám.
Včera mi to ještě hodilo, že pro 64b linux není práce, ale dnes již jsem práci dostal :)
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

jj, už taky testuji. Jednotky jsou velice krátké (jednotky až desítky sekund. Vše mám zatím validní. Aplikace se tedy zdá být v pořádku.
Honza

Příspěvek od Honza »

ABC beta ma 64-bit app pro Windows (beha dobre) a brzy ji snad daji na public verzi projektu.
Uz se tesim - verim, ze budu mit vic jak jednu masinu na 64-bitu. Quad-core a 64-bit bude docela narez :lol:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Vzhledem k tomu, že některé jednotky byly fakt krátké a dost to zatěžovalo databázi - proto došlo k prodloužení jednotek na dvojnásobek a hledá se nový systém predikce délky jednotek tak, aby byly všechny jednotky plus mínus stejně dlouhé
Honza

Příspěvek od Honza »

Takova zajimavost: mam jednu WU od ABC, ktera mi na 64-bitove aplikaci (64-bit je na ABC o poznani rychlejsi) v magoru hlasi, ze bezi uz 18 hodin 50 minut (Q6600) - a to ukazuje teprve 57% vypoctu. Samo o sobe docela rekord.
A kdyz kouknu do task managera, vidim tam "jenom" 6 hodin, 48 minut :?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Takova zajimavost: mam jednu WU od ABC, ktera mi na 64-bitove aplikaci (64-bit je na ABC o poznani rychlejsi) v magoru hlasi, ze bezi uz 18 hodin 50 minut (Q6600) - a to ukazuje teprve 57% vypoctu. Samo o sobe docela rekord.
A kdyz kouknu do task managera, vidim tam "jenom" 6 hodin, 48 minut :?
Nikdy jsem to nekontroloval přes task managera takže ten rozdíl nevysvětlím, ale odhadl bych to na jednotku za 1000 kreditů.
Honza

Příspěvek od Honza »

LiborA píše:Nikdy jsem to nekontroloval pøes task managera takže ten rozdíl nevysvìtlím, ale odhadl bych to na jednotku za 1000 kreditù.
Jedna moznost me vsak napadla: aplikace byla uvolnena z pameti a znovu se natahla, tudiz bezi kratsi dobu. Proc by ale byla uvolnena z pameti na 8GB RAM netusim.

Ze bude za 1000 to asi ano...i kdyz to muze byt 40-50 hodin vypoctu na 32-bit aplikaci pod Core 2 Duo - takze kdo to chytne, pak zadna lece. Nastasti ta druha masina neni zadny prditko, tak snad ji brzy dopocitame.
Ale o to nejde - trochu se bojim, aby to nevychcipalo na tom, ze vypocet proste jede dlouho.
http://abcathome.com/workunit.php?wuid=5849517
Odpovědět