Jak dlouho vam trva spocitani 1 jednotky

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Howard píše:Tak moc? Ty asi nemas optimalizovano, co? Nechtel bys, aby se to pocitalo pul hodiny?
Optimalizovano mam a normalne to opravdu pocita pul hodiny. Muzes se kouknout na ostatni jednotky stejneho pocitace.
Jelikoz se to stalo i jinym lidem, tak chyba viditelne neni na me strane. Jenom je skoda toho zbytecne promrhaneho vypocetniho casu.
Libor
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Jo takhle, aha, jo, o tom sem cetl. Husty, ja to este neschytal.
Have you tried to turn it off and on again?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Nechapu, proc tu samou jednotku posilaji dalsim lidem, kdyz od prvnich zjisti, ze je vadna a zbytecne zere tolik procesoroveho casu.
Libor
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Muzu potvrdit, ze ja shodou okolnosti dostal dve takove na jeden dualni Xeon. :cry:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Znechutilo me to natolik, ze jsem si udelal programek, ktery kontroluje, jestli se nekde nepocita dyl nez je odhad podle benchmarku.
Uvidime, jestli to zafunguje a jestli to nastane.
Podle zakona schvalnosti to ted urcite pul roku nenastane a jak prestane fungovat programek, tak zas zacnou chodit.
Bylo by lepsi je vyhledavat jeste pred pocitanim, ale to by bylo vyrazne narocnejsi a zatezovalo by to servery v SETI, takze jsem zatim zvolil jednodussi variantu.
Libor
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Ja to neresim. Jestli sem nakou takovou jednotku mel, nevim o tom.
Prece ten boinc nebudu furt resit, proste to pocita a hotovo.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Asi tak nějak, kdybych měl na to furt koukat a kontrolovat to, už by se z toho asi zbláznil :wink:
Vždy to sleduji jen když vyleze nová optimalizace, hlavně ty od Truxe vždy důkladně otestuji :lol:
Naposledy upravil(a) forest dne pát pro 30, 2005 9:47 pm, celkem upraveno 1 x.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

forest píše:Vždy to sleduji jen když vyleze nová optimalizace, hlavně ty od Truxe vždy důkladně otestuji :lol:
Proc hlavne ty od Truxe? Trpis snad nejakym komplexem neduvery k ceskym vyrobkum? :) Problemy mohou nastat u vsech verzi. Samozrejme riziko je o neco vetsi u vyvojarskych verzi, ktere jeste nebyly otestovany tisici ucastniku, ale popravde receno, me kompilace BOINC jadra i s upravami doposud zadne zasadni problemy nemely. Jedine na co so vzpominam, bylo to, ze prirazeni affinity procesru u multi-cpu systemu v nekterych pripadech selahalo. To je ale snad vyreseno (alespon feedback z fora S@H je zatim pozitivni), pak se to tykalo jen nekterych multiprocesorovych stroju, a hlavne tu affinitu neni vubec potreba zapinat.

Co se tyce problemu u me S@H aplikace, tak to bylo bohuzel zapricineno kompilerem a nikoli mymi zmenami (Crunch3r v podstate jen zkompiloval verzi, kterou jsem pripravil ja upravami Naparstova zdrojaku, komiplerem na 64bitovem systemu, takze ocividne ten problem nebyl v mych zmenach). To, ze to v tom pripade bohuzel nevyslo 100%, jeste neznamena, ze by produkty ode me byly zakonite smejdy, a ze potrebuji extra zvysenou kontrolu. Na druhou stranu i samotny Crunch3r, stejne jako mnoho z nas, pocital nekolik tydnu s mou S@H aplikaci (nejakym zpusobem ji odchytil na nasem foru). Takze i pres chyby, ktere to obcas hazelo (a ktere ted i Crunch3rova verze v mensi mire ma), ta pokusna verze preci jen pomohla SETI spocitat o mnoho vice jednotek nez predchozi aplikace.
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

Já jsem se setkal jen jednou s chybou nějaké verze a to od Crunch3r, takže trux je 100% jistota :D
Ke cti Crunch3r je nutno říci, že během hodiny mi odpověděl, že opravená verze je na světě. Nyní jsem narazil na zajímavou věc u té opravené verze pro P4 SSE2. Zdá se mi, že aktuální verze z jeho stránek je asi o 4 minuty pomalejší než starší, kterou mi tehdy opravil.
Že by si tu lepší chtěl nechat pro sebe :?:
Ta opravená verze mi u jednotek píše toto:
$Build: Windows SSE2 Intel Pentium4 V2.09s by Crunch3r $
$Rev: 166.05 Windows SSE2 Intel Pentium4 V2.09s $
$Internal: +16SMA;+PA;+IA;+EFL-P4P $
$Date: (22 Dec 2005) $
Aktuální verze toto:
$Build: Windows SSE2 Intel Pentium 4 V2.10 by Crunch3r $
$Rev: 166.10 Windows SSE2 Intel Pentium 4 V2.10 $
$Internal: +16SMA;+PA;+IA;+EFL-P4P $
Datapoints: 1048576
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Trux:
Právě naopak, tvé verze narozdíl od těch ostatních hned testuji a používám, protože je to vždy skok kupředu.
Ty ostatní jsou pomalé krůčky a né vždy k lepšímu, takže pokud jsem se špatně vyjádřil, tak se omlouvám.
Myslel jsem to úplně naopak a moc tě za tvoji práci chválím :Honza_clap
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Myslim, ze diky Truxovi se posunulo pocitani v seti@home o hodne dopredu. Tady davam odkaz na stranky BOINCu, kde se jiz jasne pise o optimalizovane verzi.: http://boinc.berkeley.edu/download_other.php :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Obrázek
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Děkujeme Truxovi :Honza_clap

btw: mě trvá výpočet 1:18:35 :Honza_dance
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

No dobry.
Ja se jen divim, ze

1) ten odkaz nedaji na normalni download stranku :)

2) ze se neinspiruji truxem a neudelaji tu optimalizaci sami a nenabizeji k downloadu vice verzi, pripadne muzou bejt vsechny verze boinc.exe v ramci jednoho installeru a neco, co se spusti este pred boincem, ocheckuje procak a pak zvoli vhodny boinc.exe, by tam taky mohlo byt

uvidime jak se to vyvine casem
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

trux píše:
forest píše:Vždy to sleduji jen když vyleze nová optimalizace, hlavnì ty od Truxe vždy dùkladnì otestuji :lol:
Proc hlavne ty od Truxe? Trpis snad nejakym komplexem neduvery k ceskym vyrobkum? :)
It seem that Crunch3r has some czech roots also, so perhaps Forest will test Crunch3r's clients just as rigorously as Trux's.... :):):)
Naposledy upravil(a) 'bosh dne pon led 02, 2006 6:36 am, celkem upraveno 1 x.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, taky jsem zrovna cetl Crunch3ruv prispevek na foru S@H - ma ceskou babicku. Ja jsem se hned divil, jak tak rychle tehda odcytil tu moji verzi tady na foru :)
Odpovědět