dejv
Komu se..
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Proč počkat, já jsem na vesnici a rychlej bezdrát by mně pustili, jen za to cálnout ty prachy 
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

330 GB? Co si to tahal? Seznam a polohu všech atomů v lidském těle?
no já na rychlý net čekat naštěstí už nemusím - máme malou sí
ť udělanou s místní autoopravnou, která by ten net sama nevyužila a tak má 15 šťastných, co jsou v dosahu, nejrychlejší internet ve stěbořicích
teda až na to, že je to teď trochu pomalejší - Vašíček ten 3GB limit vyčerpal, a čerpá dál a dál.....jinak je to super a limit překročíme (když nepočítam Vašíčka) tak cca o 300 - 600 MB měsíčně, což není moc...
no já na rychlý net čekat naštěstí už nemusím - máme malou sí
ť udělanou s místní autoopravnou, která by ten net sama nevyužila a tak má 15 šťastných, co jsou v dosahu, nejrychlejší internet ve stěbořicích
teda až na to, že je to teď trochu pomalejší - Vašíček ten 3GB limit vyčerpal, a čerpá dál a dál.....jinak je to super a limit překročíme (když nepočítam Vašíčka) tak cca o 300 - 600 MB měsíčně, což není moc...
330 GB za tyden skutecne neni moc realne, alespon pokud nejsi pripojen optickym vlaknem primo na backbone internetu, a i tak bys musel tahat tisice filmu nebo jinych velikych souboru nebo streamu abys to vubec dokazal.
330 GB = 330 x 1024 x 1024 x 1024 ~= 354.334.801.900 bytu
tyden = 7 x 24 x 60 x 60 = 604800 s
to dava prumerny download: 354.334.801.900 / 604800 = 585.871,03 bytu/s x 8 = 4.686.968 bps ~= 4.5 Mbps
Ja osobne mam 20 Mbps pripojeni po kabelu, ale to se prakticky nikdy neda vubec dosahnout byt treba i kratkodobe, a vubec uz nemluve o permanentnim dlouhodobem downloadu. S 1Mbps ADSL je realny prumerny download pri spickove kvalite spojeni hluboko pod 100 kB/s (teoreticky ~128kB/s), u 512k ADSL je to pulka. V realu jsou ta cisla ale jeste mnohem mensi, a v dlouhodobem prumeru spis jen zlomek toho teoretickeho maxima.
330 GB = 330 x 1024 x 1024 x 1024 ~= 354.334.801.900 bytu
tyden = 7 x 24 x 60 x 60 = 604800 s
to dava prumerny download: 354.334.801.900 / 604800 = 585.871,03 bytu/s x 8 = 4.686.968 bps ~= 4.5 Mbps
Ja osobne mam 20 Mbps pripojeni po kabelu, ale to se prakticky nikdy neda vubec dosahnout byt treba i kratkodobe, a vubec uz nemluve o permanentnim dlouhodobem downloadu. S 1Mbps ADSL je realny prumerny download pri spickove kvalite spojeni hluboko pod 100 kB/s (teoreticky ~128kB/s), u 512k ADSL je to pulka. V realu jsou ta cisla ale jeste mnohem mensi, a v dlouhodobem prumeru spis jen zlomek toho teoretickeho maxima.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2trux: No taky se mi nezdá reálné, zeptám se někoho jak to přesně počítá, ale abych nebyl úplně za vola, tak přikládám screen z intranetu, kde je tabulka. Údaje "váženej" neplatí, to se dřív nějak přepočítávalo podle nějaký koeficientu, v noci byly data násobený 0.2 a přes den nějak jinak, ale to už se nepočítá, ale v tabulce to zůstalo. Fachá jen týdenní přehled, měsíční ani roční ne
Co se týče rychlosti, tak když mám nahozený ftpko, tak mi z něj lidi tahají 400-800kB/s, pokud je neutnu netlimiterem
A rychlost do a z internetu, tak tohle je z dnešního dne. Je to graf za 30minut, když je dobrej server tak ty +/- 3Mbity jedu.

dejv
Co se týče rychlosti, tak když mám nahozený ftpko, tak mi z něj lidi tahají 400-800kB/s, pokud je neutnu netlimiterem

dejv
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no ale dorazil mně Duro, že má 12Mbit/s....no tak o tom si můžeme nechat jenom zdát...(asi)
vůbec je u nás rychlejíší připojení celkem hodně drahé - zneužívají lidi, co se v tom neorientují - "256 kB/s a to celé jen za 400 Kč měsíčně!!!" a za tím pár hvězdiček, že ta cena platí jen v omezených případech, je bez DPH a máte nějaký šibeniční limit.....nakonec budete platit dvakrát tolik a surfovat 2x pomaleji....no v ČR se snad dočkáme levného internetu až někdy v době, kdy bude ITER rozebraný a místo Temelína tady bude stát termojaderná elektrárna
osobně mám 700 kB/s download, který ale taky nedosáhnu. Maximum, kde se pohybuju je takových 400 kB/s při prohlížení stránek...nějaký rekord mohl být i kolem 500-600, ale to jsou jen šílené vyjímky a spíš špatné měření...když pak Vašíček překročí limit, srazí nm to všem rychlost podle toho, jak velké soubory se stahují a když on pak něco stahuje, je rychlost cca 30 kB/s....
upload je přes Eurotel D. Nonstop (57.3 kB/s), pač satelit neumí vysílat
na to, co mají ostatní u nás je to šílená rychlost....sem spokojený, je to něco jiného než na modemu...
Dejvidek nejspise mluvi o jinem druhu pripojeni nez o ADSL. Protoze pise o FTP az 800 kbps (tedy upstream), tak to asi nebude ADSL, ale spise jine pripojeni. Je ale pravda, ze o ceskych nabidkach moc prehled nemam. U nas ve Francii je nejrychlejsi ADSL 20 Mbps downstream / 1Mbps upstream, a je to docela levne - 14.90 Eura za mesic, bez jakehokoli omezeni prenosu. Ja sam pouzivam starsi ADSL 1Mbps jako backup (a na load-balancing) a hlavni pripojeni mam pres kabel 20 Mbps. Pouzivam Dual WAN router, ktery automaticky dela load balancing mezi kabelem a ADSL, nebo je prepina podle potreby.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no jak vidím, ztratil jsem v tom dost hodně přehled....já si pořád myslel, že je u nás nejrychlejší ADSL 2 Mbit/s.....a ono prý 4.....
no ale dorazil mně Duro, že má 12Mbit/s....no tak o tom si můžeme nechat jenom zdát...(asi)
Jinak, ale mas trochu zmatek v jednotkach - je veliky rozdil mezi Mbps (megabity za sekundu) a MB/s (Megabyty za sekundu, kde byte je 8 bitu). Prenosove rychlosti se u provideru zasadne uvadeji v bitech (kbps, Mbps,...), kdezto prenosy u nekterych FTP programu nebo u browseru mohou byt nekdy v bytech (kB/s, kBps, MB/s, MBps,...). Pokud tedy tvrdis, ze mas 700kB/s download, tak bys musel mit pripojeni 8 Mbps (teoreticky by stacilo nejakych 5.6Mbps, ale neco padne na overhead, takze v praxi je ten podil vetsi nez 1/8 ). Pokud downloadujes 700kbps, tak to odpovida 87.5 kB/s, coz je docela slusny prumer na 1 Mbps linku (ADSL velmi progresivne ztraci kapacitu se vzdalensti od centraly, takze teoreticke maximum se zridka podari dosahnout). Pokud rozumim dobre, tak ty ale pouzivas satelit, coz jsou pak take slusne hodnoty - tam je ale mnohem vetsi problem odezva, ktera je vetsinou dost mizerna a dela casto problemy. To same plati pro upload - pres obycejny telefon nebo i ISDN urcite neprotlacis 57.3 kB/s. ISDN ma obousmerne kapacitu 64kbps (tedy 8 kB/s), nebo 128 kbps (16 kB/s) pri vyuziti obou kanalu. Analog je v uploadu podstatne pomalejsi.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

díky truxi za vysvětlení, v tomhle mám opravdu docela zmatek....
rychlost toho eurotelu by mněla být 64 kb/s, ale je 57.6 kb/s - asi kvůli intenzitě signálu nebo co a satelit pak - teď jsem zkoušel stáhnout na test znova nějakých 812 kB a rychlost to ukázalo nejdřív kolem 70, pak až kolem 100 KB/s - přesně tak to je v opeře zobrazené....KB/s...
jinak teda právě jsem se díval podrobněji, protože pan Hromada, co nám to zařizoval říkal něco kolem 700 kb/s, ale přesně je to samozřejmě 768 kb/s, další věc je, že nedávno zase říkal něco o tarifu Power, který by mněl mít 1024 kb/s.....opravdu nevím co tam přesně máme....
takhle na to zase mám trochu jiný pohled....sem si říkal, že to ISDN není zase tak špatné a co proti němu všichni mají
díky za objasnění
rychlost toho eurotelu by mněla být 64 kb/s, ale je 57.6 kb/s - asi kvůli intenzitě signálu nebo co a satelit pak - teď jsem zkoušel stáhnout na test znova nějakých 812 kB a rychlost to ukázalo nejdřív kolem 70, pak až kolem 100 KB/s - přesně tak to je v opeře zobrazené....KB/s...
jinak teda právě jsem se díval podrobněji, protože pan Hromada, co nám to zařizoval říkal něco kolem 700 kb/s, ale přesně je to samozřejmě 768 kb/s, další věc je, že nedávno zase říkal něco o tarifu Power, který by mněl mít 1024 kb/s.....opravdu nevím co tam přesně máme....
takhle na to zase mám trochu jiný pohled....sem si říkal, že to ISDN není zase tak špatné a co proti němu všichni mají
díky za objasnění
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2Martin :Ještě pro upřesnění ten Eurotel data nonstop má upload maximálně 26kb/s , download něco kolem 40kb/s... ale vy využíváte jen ten upload takže to je tech 26kb/s....sám mam ET data nonstop 1,5 roku...a už se chystám na změnu. 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2Body: Drobet to upřesním. Eurotel vzhledem k povaze své sítě umí z GPRS vymáčknout 57.3kbs, když to převedu na něco srozumitelného je to cca 7kB/s = 25.2MB za hodinu. Neberu v potaz nějakou kompresi ať už na straně GPRS a nebo na straně dalšího softwaru. Většina mobilu umí GPRS Class 10, nebo-li 4 timesloty download a 2 upload. Tedy upload je poloviční. 26kB/s je u GPRS nesmysl, je to reálně u (E)GPRS, ale to není pokryté všude. Stejná situace je u Oskara. T-Mobile má v síti implementován lepší stupeň kódování (až CS4) a tak umí download až 85kbs, což je teoreticky cca 10kB/s = 36MB za hodinu.
Já jsem připojen přes Wi-fi, ADSL nevedu, pevnou linku sem zrušil, dle mého názoru nemá doma v roce 2005 co dělat (s ohledem na ceny v ČR). Za Wi-fi platím 500,- měsíčně s DPH, je to negarant, maximum je 10Mbit, reálně viz. grafy vejš. Kdybych chtěl 4Mbit ADSL tak za něj platím cca 8000,- /měsíčně, upload bude ubohej (třeba 256kbs, či 512kbs) a ještě tam bude limit nebo FUP - děkuji nechci.
U ADSL se prakticky mává jen údajem o download rychlosti, ale na upload se zapomíná, je to pak sranda mít 1Mbit ADSL když budu data posílat jako přes EDGE
to jsou paradoxy...
2Martin: ISDN je v roce 2005 zralé do muzea.
a nebo je vhodné pro lidi co neví co s prachama.
dejv
Já jsem připojen přes Wi-fi, ADSL nevedu, pevnou linku sem zrušil, dle mého názoru nemá doma v roce 2005 co dělat (s ohledem na ceny v ČR). Za Wi-fi platím 500,- měsíčně s DPH, je to negarant, maximum je 10Mbit, reálně viz. grafy vejš. Kdybych chtěl 4Mbit ADSL tak za něj platím cca 8000,- /měsíčně, upload bude ubohej (třeba 256kbs, či 512kbs) a ještě tam bude limit nebo FUP - děkuji nechci.
2Martin: ISDN je v roce 2005 zralé do muzea.
dejv
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

jo, to jo, já jen že v době, kdy jsem byl závislý na modemu to pro mně byla vidina superrychlého připojení....když si to pořídili d OK-CARu, žasnul jsem nad tím, jak se to připojilo za 2 sekundy....nic tak rychlého jako ISDN jsem do té doby neviděl
smutné na tom je to, že to bylo cca před rokem
naštěstí už to je lepší, to co mám mi bohatě vystačuje a tuším že za to platíme něco kolem 400 Kč, spíš ale míň....možná kolem 300 .... nevím....každopádně je to levné a nebýt toho vola Vašička tak i rychlé....šak dostane NetLimiter a bude od něho pokoj...
když s tím začly být problémy, říkal ten pan Hromada, že tam dáme na proxy firewall (on jinak není potřeba, protože samotná družice je jakoby firewall) a nechají se mu jen porty na web a ICQ. Pak mně ale až zamrazilo, že na těch W2k není SP4
- on je tam totiž malý HDD a SP4 by se tam nevlezl
ještě před tímhletím připojením jsme chtěli zařizovat připojení přes nějakou síť BrumoviceNet - to jsme ještě neměli přehled o cenách - za nejnižší rychlost - 32 kB/s chtěli něco přes 400 Kč
teď už chtějí 400 Kč za 64 kB/s a 32 kB/s tam není vůbec.....
nejsem si jistý, jak tam ale mají ty jednoky, vypadalo to teda jakš takš dobře, ale u nás ani nebyl signál a museli by jsme to nechat na vlastní náklady zajistit - obecní úřad ttiž nechtěl nic takového platit...nakonec to máme tak jak to máme a asi to tak na nějakou tu dobu zůstane...ale 10 Mbit za 500 Kč bych si taky nechal líbit....tady se někdo má, že dejve?
smutné na tom je to, že to bylo cca před rokem
naštěstí už to je lepší, to co mám mi bohatě vystačuje a tuším že za to platíme něco kolem 400 Kč, spíš ale míň....možná kolem 300 .... nevím....každopádně je to levné a nebýt toho vola Vašička tak i rychlé....šak dostane NetLimiter a bude od něho pokoj...
když s tím začly být problémy, říkal ten pan Hromada, že tam dáme na proxy firewall (on jinak není potřeba, protože samotná družice je jakoby firewall) a nechají se mu jen porty na web a ICQ. Pak mně ale až zamrazilo, že na těch W2k není SP4
ještě před tímhletím připojením jsme chtěli zařizovat připojení přes nějakou síť BrumoviceNet - to jsme ještě neměli přehled o cenách - za nejnižší rychlost - 32 kB/s chtěli něco přes 400 Kč
teď už chtějí 400 Kč za 64 kB/s a 32 kB/s tam není vůbec.....
nejsem si jistý, jak tam ale mají ty jednoky, vypadalo to teda jakš takš dobře, ale u nás ani nebyl signál a museli by jsme to nechat na vlastní náklady zajistit - obecní úřad ttiž nechtěl nic takového platit...nakonec to máme tak jak to máme a asi to tak na nějakou tu dobu zůstane...ale 10 Mbit za 500 Kč bych si taky nechal líbit....tady se někdo má, že dejve?