Obrazky z vysky
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušel jsem prográmek Google Earth a můžu konstatovat že je to super. Parádně zpracované a určitá místa na zami jsou nasnímané ve velkém rozlišení že jsou vidět i auta a lidi (třeba na Václaváku
) Je třeba si sosnout instalačku (něco kolem 11MB) a pak už to fičí samo...moc se mi to líbí. Nevím teda jestli tady neprezentuju už něco známého, ale pro mě je to novinka....a tady je HOME PAGE Projektu
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Jo,je to mazec. I má rodná hrouda je vidětBony píše:Vyzkoušel jsem prográmek Google Earth a můžu konstatovat že je to super. Parádně zpracované a určitá místa na zami jsou nasnímané ve velkém rozlišení že jsou vidět i auta a lidi (třeba na Václaváku) Je třeba si sosnout instalačku (něco kolem 11MB) a pak už to fičí samo...moc se mi to líbí. Nevím teda jestli tady neprezentuju už něco známého, ale pro mě je to novinka....a tady je HOME PAGE Projektu
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Fakt vyborna vec, som z toho nadseny, spolu s programom Uvolnete se prosim je to jedna z najlepsich uvolnovaciek na ake som v poslednej dobre veru narazil.
V priebehu minuty si clovek najde brutalne detaily najroznejsich miest kde bol alebo kde by chcel byt, ziska predstavu kde presne su piesocne duny a kde kamenna pust na Sahare atd...
Vyborne rozlisenie, vyborna rychlost...
Super soft, dikes za upozornenie..
Btw, velmi sa mi paci aj to, ze je tam aspon zakladne zobrazenie oceanskeho dna. To ma dost zaujima, a vela bathymetrickych map niektorych oblasti az tak nie je... Napr. ma zaujima ziskat nejaku realnu predstavu o prepojeni Cierneho a Kaspickeho mora atd...
V priebehu minuty si clovek najde brutalne detaily najroznejsich miest kde bol alebo kde by chcel byt, ziska predstavu kde presne su piesocne duny a kde kamenna pust na Sahare atd...
Vyborne rozlisenie, vyborna rychlost...
Super soft, dikes za upozornenie..
Btw, velmi sa mi paci aj to, ze je tam aspon zakladne zobrazenie oceanskeho dna. To ma dost zaujima, a vela bathymetrickych map niektorych oblasti az tak nie je... Napr. ma zaujima ziskat nejaku realnu predstavu o prepojeni Cierneho a Kaspickeho mora atd...
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 Duro Kotulic Bunta : jak píšeš " výborná rychlost" tak to možná jo
ale když má někdo připojení přes GPRS (jako já) tak to je s tou rychlostí trochu horší
( 5-10 min do konečného zaostření na detaily
), ale za dva měsíce jdu do Wi-Fi (2MBit) tak pak si to pořádně vychutnám....ale prográmek je to opravdu super.
PS: Jak že se jmenuje to město kde působíš? Že by jsem se podíval kde že to vlastně jseš.
PS: Jak že se jmenuje to město kde působíš? Že by jsem se podíval kde že to vlastně jseš.
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme som to myslel za predpokladu, ze clovek ma rychle pripojenie na web...Bony píše:2 Duro Kotulic Bunta : jak píšeš " výborná rychlost" tak to možná joale když má někdo připojení přes GPRS (jako já) tak to je s tou rychlostí trochu horší
( 5-10 min do konečného zaostření na detaily
), ale za dva měsíce jdu do Wi-Fi (2MBit) tak pak si to pořádně vychutnám....ale prográmek je to opravdu super.
Tak zelam vela zazitkov s wi-fi, je to fakt posobive ked ti to downloaduje rychlo..
Ja som v Tokai-mure, oficialny nazov je Tokai ("mura" pripadavaju japonci, znamena to "vesnice"...aj ked to ma 36 tisic obyvatelov
Ak si to chces pozriet, tak suradnice su
36 st. 28' North
140 st. 36' 30" East
Je to hned pri pobrezi, uvidis tam taky maly pristav - to je kvoli atomovej elektrarni (reaktory su chladene oceanom), kusok na sever od toho je taka mala oblukovita plaz, ktoru ja volam "atomic beach"
Ale nie je to velmi zaujimava oblast, ovela zaujimavejsia je napr. kaldera ktoru som si pozrel na Hokkaide (prepadnuty priestor po vybuchu sopky) so suradnicami
42 st. 36' N
140 st. 51' E
vola sa to Toya, a pred piatimi rokmi hned vedla bola znicena cast mesta (medzi jazerom a oceanom), ked sopka (O-Usu) ozila a vzniklo niekolko sekundarnych kraterov (Nishiyama crater promenade).
Mam zaujimave fotky znicenych domov a ciest, ale nemam ich bohuzial na webe...
Podpis
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 Dejvídek :to máš skoro pravdu...ale už jsem si celkem zvyknul, za ty dva roky co GPRS mám, že si musím holt počkat i když u nás není sít přetížená takže to jede co to dokáže.....tzn. celých užasných 5,2KB/s 
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Můžete se podívat,kde žiju.Barák Vám kroužkovat nebudu
Je tam vidět i chlastmísto,kde jsme s kolegou oslavili nejednoho Silvestra. Akorát se tam nevešel Blatov,kam chodíme lehat a civět na vlaky.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
2Forest: no ja si myslim, ze je to vyborna vec, jasne ze rozlisenie kolise od oblasti, najlepsie su zmapovane najma centra miest, vidiek ma trochu mensie rozlisenie, ale aj tak tam vidis ohromne vela detailov na to, ze mas pokrytu prakticky celu zemegulu. Napr. vcera som si urobil "letecku turu" ponad africku Botswanu kde sa straca rieka Okavango (dost velka), proste vsiakne do piesku. Uz dlhe roky o tejto relativne svetovej rarite viem, ale nikdy som nenasiel nic privelmi podrobne, nanajvys tak hrubu mapku oblasti. Teraz som si konecne mohol pozriet, ako to tam skutocne vyzera, a to tak, ako by som letel v lietadle 10 km vysoko. Takmer realisticky zazitok, schvalne je dobre si nastavit podrobne rozlisenie (napr. z tej vysky 10 km), predstavit si ze letis v lietadle a ist - stale objavuju nove utvary, zakruty, rieka sa toci, toci, pomaly sa zmensuje az zmizne..... ziskas tak velmi dobru predstavu o realnej velkosti oblasti..
Je to vyborne na to, aby clovek ziskal konkretnu predstavu o zemepisnych/geologickych veciach po svete.
Myslim, ze by bolo vyborne, keby ten soft pouzivali ako pomocku pri vyuke zemepisu v skolach, hned by to prestalo byt take nudne. Najlepsie premiet projektorom na stenu... Napr. taka tura cez Grand Canyon (skusili ste si preletiet 3D vo vyske tak 2-3 kilometre? Vidno tam aj jednotlive balvany a kriky...) by bola vybornym osviezenim vyucby...
Zaujimave je napr. vysychajuce Aralske jazero, Ground Zero v NY, oazy a wadi (vyschnute riecistia) na Sahare, Mount Everest, atd atd, proste cokolvek na svete ta napadne, mas to tam...
Ziaci by si mohli pozriet miesta kde trebars boli s rodicmi na dovolenke. Mne napr. velmi dobre padlo pozriet si okolie Tripolisu (Tarabulus Al-Gharb) v Libyi a konkretne Tadzuru (dedina kde sme byvali dva roky), kedze mam tu krajinu rad ale roky som ju nevidel...
Je to vyborne na to, aby clovek ziskal konkretnu predstavu o zemepisnych/geologickych veciach po svete.
Myslim, ze by bolo vyborne, keby ten soft pouzivali ako pomocku pri vyuke zemepisu v skolach, hned by to prestalo byt take nudne. Najlepsie premiet projektorom na stenu... Napr. taka tura cez Grand Canyon (skusili ste si preletiet 3D vo vyske tak 2-3 kilometre? Vidno tam aj jednotlive balvany a kriky...) by bola vybornym osviezenim vyucby...
Zaujimave je napr. vysychajuce Aralske jazero, Ground Zero v NY, oazy a wadi (vyschnute riecistia) na Sahare, Mount Everest, atd atd, proste cokolvek na svete ta napadne, mas to tam...
Ziaci by si mohli pozriet miesta kde trebars boli s rodicmi na dovolenke. Mne napr. velmi dobre padlo pozriet si okolie Tripolisu (Tarabulus Al-Gharb) v Libyi a konkretne Tadzuru (dedina kde sme byvali dva roky), kedze mam tu krajinu rad ale roky som ju nevidel...
Podpis
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by špatné mít možnost si stáhnout aktuální satelitní snímek určité oblast kterou si v tom programu najdu 
Naposledy upravil(a) forest dne ned říj 30, 2005 1:43 pm, celkem upraveno 1 x.