BOINC - Cosmology

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Asi má Jeník pravdu (vítej na fóru)

Tohle je výpis ze seznamu jednotek pro jednu, co byla zrušena serverem při migraci:

Kód: Vybrat vše

2659777 	1232548  	23 Jan 2008 13:54:21 UTC  	2 Feb 2008 13:54:21 UTC  	Over  	Didn't need  	New  	0.00  	---  	---
Ale v detailu jednotky mám:

Kód: Vybrat vše

Task ID	2659777
Name	wu_012208_062351_0_2
Workunit	1232548
Created	23 Jan 2008 7:37:50 UTC
Sent	23 Jan 2008 13:54:21 UTC
Received	---
Server state	Over
Outcome	Didn't need
Client state	New
Exit status	0 (0x0)
Computer ID	1585
Report deadline	2 Feb 2008 13:54:21 UTC
CPU time	0
stderr out	

Validate state	Valid
Claimed credit	0
Granted credit	100
application version	---
Honza

Re: Aktuální stav projektu

Příspěvek od Honza »

Jenik píše:Projekt pøi pøechodu na novou verzi zrušil všechny wu, rozpoèítané i ty stažené do zásoby a za všechny pøidìlil kredit. :D
To je divocina - taky mi vcera naskocila misto obvyklych 20-25k hnedle 56k kreditu.
Trouble je, ze mam v praci par masina C2D na BOINCu, ale nechodi mi remote control. Takze kdyz bude nejaka zmena, je to problem...
Jenik
Nováček

Re: Aktuální stav projektu

Příspěvek od Jenik »

Honza píše:...Trouble je, ze mam v praci par masina C2D na BOINCu, ale nechodi mi remote control. Takze kdyz bude nejaka zmena, je to problem...
S verzí 5.10.28 a vyšší, by problém být neměl. Na týhle verzi (a na 5.10.30 taky) mi vše proběhlo samo a bez mého zásahu přímo před očima.
U všech jednotek naskočil stav "zrušeno projektem" a po chvíli zmizely, sama se stáhla "nová" verze CAMB 2.05 a nové jednotky.
Na verzi 5.10.13 jsem musel ručně.
Já měl zrovna staženo na 10 dní a naskočilo mi místo obvyklých 5-6k rovných 56k.Obrázek
Ahoj Libore. Obrázek
Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

V posledních několika dnech jsem na mém noťasu Lenovo T61 zjistil, že po dosažení cca 30% doby výpočtu WU začne docházet ke značnému rozkolísání využití CPU (95-5%!), takřka permanentnímu zápisu na HD a velmi výraznému prodloužení doby výpočtu oproti době odhadované.
Jak vyplývá z diskuze na fóru Cosmology, jedná se pravdepodobně o bug v checkpointech aplikace CAMB 2.08. Nová verze CAMB 2.09 tento bug také neodstranila, takže poslední stabilní verze byla asi 2.06.
Podotýkám, že se tento bug se týká pouze procesorů s více než 1 CPU nebo core!

Vzhledem k tomu, že výpočetní čas mého komplu je drahý, do vyřešení problému zatím dávám "Project suspend"...
Honza

Příspěvek od Honza »

Jsem se nastacil divit, co dela Cosmo 2.09 na 4-jadru. Milky ma vypadek, takze mi na strojich nasel Cosmo jako zalozni...budu muset najit jiny zalozni projekt.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:Jsem se nastacil divit, co dela Cosmo 2.09 na 4-jadru. Milky ma vypadek, takze mi na strojich nasel Cosmo jako zalozni...budu muset najit jiny zalozni projekt.
Tim mas na mysli jen creditovou smrst, nebo jsou nejake technicke obtize?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Lidé se stěžují na problémy s aplikací, já osobně žádné nezaznamenal a jedu jak na klasickém dvoujádře (AMD X2) tak na 2 fyzických CPU navíc s HT (tedy jako 4 CPU) v jedné mašině.

Jinak je již aplikace 2.11 (mám na tom "4 jádře" rozpočítané momentálně tři aplikace CAMB 2.09, 2.10 a 2.11) - nevím, co je v ní nového. Verze 2.10 měla řešit nějaké problémy okolo user preferences pro zápis na disk.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Teda opět mne Boinc uvádí v úžas. Na své pracovní stanici (2 x CPU s HT tj. celkem 4 jádra) jsem rozběhl 6 úloh najednou :lol:

Obrázek

Stačilo pozastavit dosud běžící projekt Cosmology.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Teda opět mne Boinc uvádí v úžas. Na své pracovní stanici (2 x CPU s HT tj. celkem 4 jádra) jsem rozběhl 6 úloh najednou :lol:

njn. Cosmology je alfa projekt. Vypada to, ze app. nereaguje na suspend projektu. Asi jsim to uz reportnul, ze? ;-)
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Bubak píše:
LiborA píše:Teda opět mne Boinc uvádí v úžas. Na své pracovní stanici (2 x CPU s HT tj. celkem 4 jádra) jsem rozběhl 6 úloh najednou :lol:

njn. Cosmology je alfa projekt. Vypada to, ze app. nereaguje na suspend projektu. Asi jsim to uz reportnul, ze? ;-)
Na Cosmu už je o tom celej jeden poměrně dlouhej thread.

Mně to zešílelo taky. V okamžiku kdy mi na obou jádrech jelo Cosmo se jedna jednotka zastavila na 95% a zůstala tak viset půl dne. Po ukončení boincu se vrátil progress bar na 0 jakoby se začala počítat znova až do 95%, kde se opět zasekla. Nakonec jsem ji zabil (mrchu) vlastní rukou.
Ta druhá dojela normálně, ale to už na druhým jádru jelo Clima.

Jinak ta oprava user preferences je proto, že Cosmo ignoruje nastavení, jak často má zapisovat projekt (aplikace) na disk. Jaksi si to dělá co chce.
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

LiborA píše:Lidé se stěžují na problémy s aplikací, já osobně žádné nezaznamenal a jedu jak na klasickém dvoujádře (AMD X2) tak na 2 fyzických CPU navíc s HT (tedy jako 4 CPU) v jedné mašině.

Jinak je již aplikace 2.11 (mám na tom "4 jádře" rozpočítané momentálně tři aplikace CAMB 2.09, 2.10 a 2.11) - nevím, co je v ní nového. Verze 2.10 měla řešit nějaké problémy okolo user preferences pro zápis na disk.
Se skoro ani nedivím, že tobě to jede normálně... Na Hydrogenu jsi byl taky jedinnej, komu jela ta divná aplikace :D
Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

LiborA píše:Jinak je již aplikace 2.11...
Odzkoušeno, tahle už opět šlape v pohodě :Honza_whistle
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

U mě také žádný problém.
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Tak mám zase problém jen já... Je to pořád to samý, zastaví se na 95%...
Když dám reset projektu, něco to spočítá, ale pak se zase objeví stejná chyba:

ID Datum Projekt Zpráva
134 13.3.2008 11:42:52 Cosmology@Home Task wu_030908_180717_1_2 exited with zero status but no 'finished' file
135 13.3.2008 11:42:52 Cosmology@Home If this happens repeatedly you may need to reset the project.
marpes
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marpes »

Neboj.... Nikdy nie si sam...
Po zruseni 2.8, kde mi to zacalo robit problemy, 2.9 a 2.10, som si naivne myslel, ze problemy su fuc. Dnes rano som pozeral na jednu WU, kde si progres poskakoval sem tam - jedna hranica 95 - druha hranica cca realny progres. Teraz som pozeral na odoslane WU a ejhle - za dnesne dopoludnie mi moj domaci stroj vyrobil double fool - dve WU chyba vypoctu, samozrejme po vycerpani celkoveho casu: cca 5 hodin casu jedneho jadra :Honza_wall :Honza_wall :Honza_wall
Odpovědět