BOINC - World Community Grid

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

Mno jo, ale to je FAH a ne HDC.

Verte nebo ne, WCG pridala do betaverze FAH grafiku.
Tedy verte...tedy je shot.

Obrázek
petr-22
Nováček

Dva Czech National Teamy na WCG projektu

Příspěvek od petr-22 »

Ještě že jsem zavítal na toto fórum, protože jsem se samozřejmě poprvé nevědomky přihlásil do toho CNT týmu co v něm má prsty ten "Vashy".
Bylo mi totiž divné, že se mi do statistik na cnt.wz.cz nezapočítávají body za WCG, ale už to bude v pořádku, právě jsem se přehlásil do toho našeho správného týmu a těším se jak budu stoupat ve statistikách : - )

forest píše:Už se to tu řešilo, bohužel s tím člověken nelze navázat kontakt a domluvit se s ním.
Na 99% to udělal schválně a pouze využívá jména našeho týmu :?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Naštěstí už máme i větší výkon, tak snad i lidé kteří budou vybírat tým dle počtu členů a výkonu, si vyberou nás :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Trpaslik
Nováček

Příspěvek od Trpaslik »

Co vůbec počítá tento projekt? Nějakou dobu jsem vývoj projektů nesledoval a teď se v tom obrovském množství projektů nemohu zorientovat.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Teď se mi 2x za sebou stalo že se projekt sám resetoval a odpojil :(
Jediný co to píše je "no shared memory segment" a konec, šmitec, detach...
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Trpaslik: tenhle projekt si vzdy vybere nekolik zajimavych vedeckych projektu, a ty pak predelaji mimo jine na boinc. Myslim, ze v soucasnosti je nejzajimavejsi fight-aids .

Jinak projekt podle me jede normalne. Ja jsem ani vcera ani dneska nezaznamenal potize :wink:
Honza

Příspěvek od Honza »

WCG ma novejsi verzi HDC 5.14 - na prvni pohled hezky screensaver, ackoli nejde zoomavat a tudiz z toho mam postovni znamku v rohu LCDcka.

Jinak se zda, ze WCG ma naslapnuto na dalsi (sub)projekty...
Honza

Příspěvek od Honza »

Novym (sub)projektech WCG bude Genome Comparison.
Jak nazev napovida, jedna se o srovnavani genomu. Vychazi se z jednoduche uvahy, ze pokud existuje podobnost genomu, lze ocekavat i podobnost jejich funkci.
(nezavani to tak trochu SIMAPem?. Ano, zavani - stejne cile, ruzne metody, coz muze vede prinest komplementarni vysledky nebo spresnit vedeni.).

V praxi jde o to, ze jednotlive zaznamy o genovych sekvencich rozsoutrenych v databazich mohou byt zastarale, informace fragmentarni, zridka aktualizovane, sotva standardizovane atp...proste je ambice v tom udelat poradek.
Datove zdroje tvori verejne DNA databanky.
Cilem jejich porovnani je presnejsi popis, srovnani nesrovnalosti, umozni to prirazeni moznych funkcni hypotetickym proteinum s neznamou funkci atp.
Celkove zvyseni kvality a interpretace bilogickych dat, lepsi porozumeni biologickym systemum a tak.

Vice, podrobneji a presneji, kdo v tom ma prsty atd. - http://www.worldcommunitygrid.org/proje ... FgcMain.do

Rozjet se to ma 21. listopadu, dam pak fgc (Fiocruz Genome Comparison) do tabulky.
zdespi
Moderátor II
Moderátor II

Příspěvek od zdespi »

WCG má problém se serverama od 5:00 dnes. Konkrétně se klienti nejsou schopni se serverem spojit. Výsledkem je hláška "Project is down".
Dělají na tom, ale neví kdy bude opraveno.
Tak chvíli opraveno bylo, ale pak to zase spadlo. A bohužel opět se neví kdy bude OK.
Problém je o to horší, že v místě umístění serverů (Boulder,Ohio) je sněhobouře a navíc je tam málo lidí.
Nahoďte záložní projekty.
"Kdybychom byli nesmrtelní, nevážili bychom si tolik života."
Jacques-Yves Cousteau.
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pcman »

Ahoj,

neni mi jasne, proc WCG pouziva rossetu 4.22, ktera je dost stara.
Vlastne mi vubec neni jasne proc ma WCG jako jeden ze subprojektu
rossetu, kdyz je to samostatny projekt?

EDIT: To se WCG a boinc nemaji radi?

Dik za osvetleni.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

pcman píše:... proc WCG pouziva rossetu 4.22, ktera je dost stara.
Vlastne mi vubec neni jasne proc ma WCG jako jeden ze subprojektu
rossetu, kdyz je to samostatny projekt?
IMHO Rosetta je free sotware a oni ho používají pro svůj projekt "Human Proteome Folding Phase 2 (HPF2)", který nemá s R@H nic společného...
(proč verzi nižší než 5 opravdu nevím)
Honza

Příspěvek od Honza »

Nesleduji WCG podrobne, ale obecne plati, ze k urcitemu tematu je vice pristupu. Projekty se jednam mohou zabyvat ruznymi proteiny na obdobne aplikaci nebo naopak se ruznymi aplikacemi venovat stejnym/podobnym proteinum. Proste chci rict, ze se muze jednat o komplementani pristup.

Na druhou stranu kdyz si vzpomenu na druheho zombika (Predictor), tak ten mel take zastaralou aplikaci, ktere nevenoval pozornost a pouze ji krmil daty...
Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nevyn »

Dnes jsem se zapojil do WCG a počítám Human Proteome Folding Phase 2 5.18. Zjistil jsem ale, že když restartuji BOINC nebo vypnu počítač, jednotka se začíná počítat znova. Přitom když přepínám projekty mezi sebou, výpočet pokračuje tam kde skončil. Je chyby u mě, nebo je to normální ?
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Bezne je to zpusobene tim, ze aplikace nema checkpointing (ukladani prubehu). Pri prepinani projektu v pameti a zapnutem preempting se tento nedostatek neprojevi...dokud nerestartujes.
jirizuh
Nováček

typ pro wcg

Příspěvek od jirizuh »

Jedu ted WCG a hledam nejaky solidni tym. Nevite o necem?
Odpovědět