BOINCStudio

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

Pouzivam UCB Manager a BS core bez problemu.
V poslednim build BS core jsem si myslel, ze maji chybu. Jenze to posr... v Berkeley> 5.10.42 se seka (core bere 100% CPU) a mam kvuli tomu stovky idle hodin. Teoreticky je mozne, ze proste UCB 5.10.42 (s novou libcurl) nechodi se starsim BS core 5.10.30, ale videl jsem, ze i ostatni s tim maji trouble. Vtipny je, ze jedna x64 masina mi to nedelala, druha ano. Rikal jsem si - hmm, moc pripojenych projektu (50+). Nechal jsem pouze ABC a TSP (oba maji x64 app). Pak uz jenom TSP, ktery se nesekal. Pak znovu pouze ABC a ten se sekal. Proste divocina.

Nakonec jsem udelal novou instalaci UCB 5.10.30 a do ni casem hodim BS core a melo by to zase krasne slapat (na 32-bitu mi to slape pekne).

Sestkove verze se radsi drzim stranou - stejne jako Visty.
(kdybych v praci uz nemel vsude na stanicich licence pro Win XP, tak jdu to W2K3 Standard serveru, protoze je pod M$ Select paradoxne levnejsi nez Vista nebo XPcka).
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 honza: Ja mel na mysli komunikaci mezi core a GUI. zatim to vypada tak, ze NBS GUI komunikuje jen s core 5.10.x a s nizsimi ne. No a OBS GUI sice komunikuje s NBS core, ale neumi ovladat vymozenosri BS core (backup projekt atd.).

Tak linux32 NBS core nebezi ani na CentOS5 (tedy ani na RHEL5) :-(

Kód: Vybrat vše

ldd ./boinc|grep "not found"
        libcurl.so.4 => not found
        libssl.so.0.9.8 => not found
        libcrypto.so.0.9.8 => not found
libcurl je v RHEL5 jen jako libcurl.so.3 a ty dalsi 2 jsou 0.9.8b (u tech by mozna stacilo pridelat dalsi linky, ale vzhledem k neexistenci prvni knihovny to nema cenu zkouset.
Takze na testovani kaslu. At si to testujou *Ubuntaci.

OT: Vite co znamena Ubuntu? ;-)
shafa

Příspěvek od shafa »

Bubak:
no, drive se rikalo ze to je ranna beta verze (aneb alfa verze) debianu.
Po nekolika instalacich jsem dospel ke stejnemu zaveru ;-)
Ale definic je vic... :D

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

OT:
shafa píše:Bubak:
no, drive se rikalo ze to je ranna beta verze (aneb alfa verze) debianu.
Po nekolika instalacich jsem dospel ke stejnemu zaveru ;-)
Ale definic je vic... :D
No tahle definice je asi pravdiva. Ono Ubuntu je vlastne zkompilovanej Debian sid s par upravama. Nejsem masochista, takze nejdu ani do Debian lenny.

Ja spis myslel ze Ubuntu znamena "neumim nainstalovat Debian". :-D
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak jsou venku (resp. pouze vevnitr) zdrojaky BS jak na Linuch, tak Win.
Az se dostanu domu, hodim to pro Bubaka na ftp, at si to muze zkompilovat po svem.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Tak kde najdu to BS pro Linux? Posles mi to emailem nebo hodis link?
Honza

Příspěvek od Honza »

Bubaku a Forde, linky mate v PM.
Honza

Příspěvek od Honza »

Tož Bubák se do toho pustil a dnes mi poslal vitezoslavne mail:
"Zatím jsem to vyzkoušel na Debianu Etch a na CentOS4. Na obou to maká bez problémù. Vèetnì fake CPU a backup.
Bohuzel o5 castecne dynamicky, ale na vetrsine distribuci (s glibc>= 2.3) by to nemelo vadit."

Podaøilo se mu sestavit jak 32 tak 64-bit verzi.
Hodil jsem jeho kompilaci na zdejsi ftp a poslal link take frantikum.

Berte tuto verzi jako experiemtn experimentalni verze, ale makat by to melo.
http://www.boinc.cz/temp/boinc_nbs_5.10.28_i686.zip
http://www.boinc.cz/temp/boinc_nbs_5.10.28_x86_64.zip
Honza

Příspěvek od Honza »

Už pøišla odezva na bubakovu kompilaci.
Jsou tam nìjaké dotazy, tøeba:
1. mùže to být nainstalováno na jakékoli distribuci? (které jsou testovány a že to vyžaduje glibc>=2.3 jsem psal
2. mùže to být nainstalováno, aniž by byl nainstalován samotný BOINC.
3. Jestli funguje RRI.

A také se zdá, že bubák bude figurovat mezi kontributory...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 honza:
ad 1. posilal jsem ti vypis ldd. tak ho hodim i sem:

ldd boinc_nbs_5.10.28_i686
        linux-gate.so.1 =>  (0xffffe000)
        libdl.so.2 => /lib32/libdl.so.2 (0xf7f1b000)
        libc.so.6 => /lib32/libc.so.6 (0xf7df0000)
        libstdc++.so.6 => /usr/lib32/libstdc++.so.6 (0xf7d0d000)
        libm.so.6 => /lib32/libm.so.6 (0xf7ce8000)
        libpthread.so.0 => /lib32/libpthread.so.0 (0xf7cd7000)
        /lib/ld-linux.so.2 (0xf7f2a000)
        libgcc_s.so.1 => /usr/lib32/libgcc_s.so.1 (0xf7ccc000)

ldd boinc_nbs_5.10.28_x86_64
        libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x00002b080d4e8000)
        libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00002b080d5eb000)
        libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x00002b080d828000)
        libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x00002b080da26000)
        libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x00002b080dba8000)
        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00002b080d3d0000)
        libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x00002b080dcbe000)
Ja to zkousel jen na tech 2 distrech co jsem psal, ale nevidim problem s tim, ze by to nemelo fungovat na vetsine distribuci. Ty knihovny jsou obvykle nainstalovany.
Chtel jsem to zkompilovat uplne staticky, ale at jsem zkousel jakekoli volby v ./configure, tak na ty dynamicky slinkovane knihovny neucinkovali.
je to zkompilovano s:

./configure --disable-server --enable-static --disable-shared --enable-client-release --with-boinc-alt-platform=i686-pc-linux-gnu CXXFLAGS="-static -static-libgcc"
Pokud by jste meli nejaky dalsi napad, jak donutit kompilaci uplne staticke verze, budu rad a zkompiluju to znovu. No pokud ne, tak se v tom zkusim pres weekend jeste pohrabat.

Ad 2. Staci jen ta moje binarka, nic dalsiho se do jejiho adresare instalovat nemusi. (Osobne jsem si tam jen nakopiroval account*, remote_hosts.cfg a gui_rpc_auth.cfg, spustil a dale uz jsem vse delal pres NBS GUI)

Ad 3. RRI funguje. Tedy da se zapinat i vypinat v GUI a v logu pise:

28-Feb-2008 10:47:12 [---] [NBS] return_results_immediately set to : 0
28-Feb-2008 10:47:13 [---] [NBS] return_results_immediately set to : 1
Jeste vyzkousim, jestli se tak opravdu chova. Tedy kdyz je RRI zapnute, tak odesila ihned, nezkoumal jsem jestli pri vypnutem RRI ceka s odesilanim.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Nevali se Vam nekomu jeste na disku zdrojaky stareho BS core? Napadlo mi, ze by nebyl takovej problem implementovat do NBS core "backup" OBS GUI. Mozna i fake CPU, ale to uz asi neni moc potreba.
A mozna by to byl i navod pro frantiky, jak maji postupovat pri modifikacich core. Delat ho zpetne kompatibilni. ;-)
Honza

Příspěvek od Honza »

Ok, diky za odpovedi, predano.
Doporucil jsem to zkompilovat tak, jak jsi to delal a vyudavat to jako dalsi verzi. Nekdo preferuje maly boinc core, nekdo plne funkcni verzi bez nutnosti dalsich libs.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:Ok, diky za odpovedi, predano.
Doporucil jsem to zkompilovat tak, jak jsi to delal a vyudavat to jako dalsi verzi. Nekdo preferuje maly boinc core, nekdo plne funkcni verzi bez nutnosti dalsich libs.
Whow. Dalsi verze by asi mela byt verze s funkcnimi zmenami. Tohle by mela by "platform specific" kompilace, takze zadna zmena verze, jen jine meno download souboru. To co zverejnili frantici je binarka sita na "pre alfa" ditribuce. Ja zkompiloval binarku pro vetsinu v soucasnosti pouzivanych dister (no na RH9 nepobezi .... bohuzel). Napisu klidne nejake HOWTO jak zjistit ktera binarka pobezi na me distribuci v cestine, pokud si najdes cas na preklad.

Jinak to sam beru jako prvni vlastovku. Pokud budu mit zdrojaky stareho BS core, zkusim tam zabudovat podporu funkcnosti rozsireni stareho BS GUI. Pak ti poslu upravene zdrojaky, zkompiluju znova binarky a to by mohla byt dalsi verze. Pricemz bych upravil i verzi tak aby v logu psala neco jako stare BS (BoincStudio mod 0.5.6) a do resultu na projektech psalo neco jako <core_client_version>5.10.28 NewBoincStudio x.x.x</core_client_version>
Pokud s tim frantici souhlasej, tak at mi poslou (klidne na mail) jak se ma NBS core oznacit....

Edit: Ac nejsem programator, ale pouze admin|scriptar, tak pokud by byly i zdrojaky NBS GUI, kouknul bych se naopak na podporu OBS core novym BS.... ale stale mi schazi ta podstatna vec, zdrojaky stareho BS core, kdyz je do weekendu sezenu, doufam, ze bude prset a me to nepotahne do prirody. ;-)

Edit2: Uz je nejakej feedback ze strany frantiku? Zkousel nekdo mou binarku? Vlastne by mela jit i na tom ubuntu, protoze glibc je zpetne kompatibilni a knihoven potrebuje min nez ta jejich kompilace....

Edit3: Muzu zkusit i plne dynamickou binarku nad glibc 2.3, pokud by byl zajem o malej NBS core...

Edit4: Nemelo by se tohle (od meho rejpnuti do zdrojaku) presunout do noveho threadu napr. BS devel <edit>nebo BS devil? :-D</edit>? Vetsinu cruncheru to asi nezajima, spis jsou zvedavy na to co z toho vzejde....
Honza

Příspěvek od Honza »

Jsem rad, ze do toho mas chut.

Akorat nevim, proc se nejak prilis zabyvat podporou stareho core. Spise mi prijde smysluplnejsi tu 5.10.28/30 povysit na 5.10.43 nebo rovnou smerovat na 6.x
V tom momente by ani GUI nemusel umet stare cores.

Pak je zde jeste ta varianta zamontovani BS core features do oficialni UCB verze.

Frantici se stejne tak netrapili s tim, aby nove GUI umelo natahout data ze stareho GUI - a masiny se nemusely pridavat znovu rucne.

Proste stare braly jako jiz nepodporovane.
Vetsi smysl vidim v priblizeni BS a UCB core, ktere by pak sly ovladat jako Managerem, tak BS GUI
(skoda, ze BoincView se uz dal nevyviji - v praci jsem to zacal pouzivat, uz je v nem 18 masin a par mi jich jeste bude. Verim, ze zanedlouho i dva quady servery)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 honza: Ja chci hlavne udelat podporu stareho GUI novym core. Dokud nebude v novem GUI par veci (napr. get work), tak by se to mohlo hodit. Bohuzel stale nemam zdrojaky stareho BS core. Opravdu je nikdo nenajdete?
Odpovědět