BOINCStudio
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Je venku novejsi BS core zalozeny na 5.10.20 a k nemu novy GUI s opravou nejakych chyb a pridanim nekterych novych vecicek (treba trideni sloupecku). Treba Totals i na jinych tabech, kde to podle mne ma smysl - zadal jsem o Totals na Work tabu, aby byla videt zasoba pro jednotlive masiny.
Link zase pres PM, Bubak uz to tam ma.
Link zase pres PM, Bubak uz to tam ma.
Tot opravdu otazka.Honza píše:BS core se - zatim - nemeni.
Dost usili bylo vynalozeno na preprogramovani GUI a na tohle asi nezbyl cas.
Tot otazka, kterym smerem se vydat: aktualizaci BS core na posledni UCB core, nebo pridanim Linuxu a podopry 64-bitu...
Ohledne aktualizace na posledni UCB core.... myslim, ze to neni az tak dulezite, jaky je rozdil mezi 5.10.13 a 5.10.20? Podle me to klidne muze pockat par mesicu, a migrovat na 6.1.x az bude dostatecne stabilni, nebo jako dalsi vyvojovou betu az bude soucasna uvolnena jako stabilni. Mnohem elegantnejsi by ale bylo pokud by se ty vymozenosti BScore dostaly do vyvojoveho stromu UCB a bylo by po starostech.
Nechci nijak bagatelizovat praci kterou francouzi udelali na BScore, presto si myslim, ze cela sada patchu do UCB core bude mit radove par set radku.... zkusil to vubec nekdo prohnat GCCckem na Linuxu?
Moc nerozumim tomu dalsimu. BS core by melo byt psano tak ciste, aby nebylo problem prelozit ho na libovolne POSIX platforme. Tot muj nazor. Pak by stacilo pridani zrudnosti typu "#ifdef _WIN32" pro nonPOSIX dominantni platformu. Tak by podle me mel vypadat vyvoj open source. Dodrzeni POSIXu by pak nebranilo zkompilovat kod boinc core na libovolnem *NIXu.
Podpora 64bit? Co to ma spolecneho se zdojovym kodem? To je prece jen otazka kompilace. Zadne spec. 64bit optimalizace v boinc core nemaji smysl.
Dik za zasobovani aktualnimi verzemi BS.
EDIT: Neco konkretniho k nove verzi:
V zalozce "Projects" u konkretniho PC nefunguje context menu. Nejde tedy suspend, resume, no new tasks atd. I kdyz s temi fcemi si rozumi i stare BS a novym core. Horsi je to s Get work a Adjust cache size. ty jsou tim padem nedostupne uplne. Pritom v levem okne u projektu to menu je, ale get gork a dalsi jsou sedive. Takze to asi jeste neni doprogramovane, ale i tak by se to menu hodilo i u kenkretniho PC.
No a jeste dotaz. Co update a copy? Budou v novem BS? I kdyz v adresari BS vytvorim adresar clients (jako ve starem BS) a v nem jsou dalsi adresare, v menu BS GUI se mi neobjevi pod Copy dalsi podmenu. Update tam vubec neni. Pokud "Mettre a jour" znamena Update, tak tam taky zadne podmenu neni. A co boinc-restart.exe? Ten zustava stejny jako u predchazejici verze?
Jo a jeste neco. Soubor Tree.dat je dost dulezity. Mozna by stalo za to, aby se zalohoval stejne jako cleint_state.xml v boinc core. Osobne bych ty informace videl radsi v xmlku, presto, ze jsou tam hesla. Oni jsou pri trose snahy citelny i v tom tree.dat.
Private (old) + CCU stats.
Jak to presne maji postaveny zdrojak nevim.
Ale taky bych rad, kdyby to slo snadno kompilovat na dalsi platformy a nebyl tak problem s linuxem nebo x64.
Nektere veci jsem pouze jako koncept, idea - zrovna to context menu.
Je to vyvojva faze, takze vzdy vyleze nejaky kousek - tu core, jindy GUI.
Krasne by bylo to dotahnout a vydavat vzdy celou sadu pro danou platformu..
Ale taky bych rad, kdyby to slo snadno kompilovat na dalsi platformy a nebyl tak problem s linuxem nebo x64.
Nektere veci jsem pouze jako koncept, idea - zrovna to context menu.
Je to vyvojva faze, takze vzdy vyleze nejaky kousek - tu core, jindy GUI.
Krasne by bylo to dotahnout a vydavat vzdy celou sadu pro danou platformu..
Vyslo nove BS core a GUI.
Dal jsem jej tam co minule (modri vedi).
Co je tam noveho poradne nevim, ale minimalne je GUI o poznani rychlejsi.
Mela by byt umoznena uprava DCF. Hovori se i moznosti nechat ji pevne nastavenou na nejakou hodnotu v zavistlosti treba na pozadovane zasobe prace.
Akorat, ze set_debt nejak uplne dobre nechodi a budou to muset v Berkeley nejdrive opravit.
Dal jsem jej tam co minule (modri vedi).
Co je tam noveho poradne nevim, ale minimalne je GUI o poznani rychlejsi.
Mela by byt umoznena uprava DCF. Hovori se i moznosti nechat ji pevne nastavenou na nejakou hodnotu v zavistlosti treba na pozadovane zasobe prace.
Akorat, ze set_debt nejak uplne dobre nechodi a budou to muset v Berkeley nejdrive opravit.
2Honza: Dik.
Pro me zadna zmena. DCF u CPDN nastavovat nepotrebuju, stejne tak long a short term debt. I kdyz uznavam, ze by se to nekomu mohlo obcas hodit, tak nemyslim, ze by to melo mit takovou prioritu jako konektivita na noBS core, get work, adjust cache size atd.
Skoda ze se vyvoj ubira timto smerem.... zda se ze doba vydani nejake prvni public bety se vzdaluje.
Jeste reportnu jeden detail. I kdyz je PC odpojenej, v sekci Computers ma ikonku preskrtnutou, tak v sekci Projects sviti jako pripojenej.
Pro me zadna zmena. DCF u CPDN nastavovat nepotrebuju, stejne tak long a short term debt. I kdyz uznavam, ze by se to nekomu mohlo obcas hodit, tak nemyslim, ze by to melo mit takovou prioritu jako konektivita na noBS core, get work, adjust cache size atd.
Skoda ze se vyvoj ubira timto smerem.... zda se ze doba vydani nejake prvni public bety se vzdaluje.
Jeste reportnu jeden detail. I kdyz je PC odpojenej, v sekci Computers ma ikonku preskrtnutou, tak v sekci Projects sviti jako pripojenej.
OK, aktualizovana.
Ona nevysla 7.12., ale uz drive - 7.12. o ni bylo verejne informovano. Je to v podstate bugfix.
nasel jsem chybu, kdyz pri nekoretknich udajich v xml u XtremeLab (tusim, ze to byl tento projekt) se nenacitali dalsi projekty na dane stanici. Prisli jsme na to s autorem, kdyz mi poslal debug verzi BS.
Chci rict, zadny novy zazraky tam asi nejsou.
Ptal jsem se trebas na to, proc se (verze) aplikace rozbrazuje pouze u bezicich WUs a ne u vsech (not-yet-started, finished) jako u BV. Bylo mi receno, ze je to zamer a ne bug.
BS chteji ponechat rychle - a to se musi nechat: BS startuje bleskove proti BV. Tedy posuzuji na pouze podle 5 stroju / 16 jader, ale i tak.
Ona nevysla 7.12., ale uz drive - 7.12. o ni bylo verejne informovano. Je to v podstate bugfix.
nasel jsem chybu, kdyz pri nekoretknich udajich v xml u XtremeLab (tusim, ze to byl tento projekt) se nenacitali dalsi projekty na dane stanici. Prisli jsme na to s autorem, kdyz mi poslal debug verzi BS.
Chci rict, zadny novy zazraky tam asi nejsou.
Ptal jsem se trebas na to, proc se (verze) aplikace rozbrazuje pouze u bezicich WUs a ne u vsech (not-yet-started, finished) jako u BV. Bylo mi receno, ze je to zamer a ne bug.
BS chteji ponechat rychle - a to se musi nechat: BS startuje bleskove proti BV. Tedy posuzuji na pouze podle 5 stroju / 16 jader, ale i tak.
tak jsem vyzkousel zajimavou kombinaci - magor 5.10.30(normalni instalace) + uprava registru + BS 0.5.5
upravou registru se pak boinc nacita jiz pri spusteni compu jako service(reg soubor prilozeny k neistalovacimu balicku)
sice nefungujou ruzny vymozenosti ale suspendovani projektu, uloh a povolovani a zakozovani site vcetne ukazatele stavu vypoctu funguje, coz je to nejnutnejsi.... predesli verze magora 5.x mnely tu chybu ze si sami povolovali sit, kdyz jsem ji jim pres BS zakazal
upravou registru se pak boinc nacita jiz pri spusteni compu jako service(reg soubor prilozeny k neistalovacimu balicku)
sice nefungujou ruzny vymozenosti ale suspendovani projektu, uloh a povolovani a zakozovani site vcetne ukazatele stavu vypoctu funguje, coz je to nejnutnejsi.... predesli verze magora 5.x mnely tu chybu ze si sami povolovali sit, kdyz jsem ji jim pres BS zakazal
2 Musacek: Ano u BS 0.5.5 to funguje bezpro. Problemy ma soucasna beta, ktera zatim umi komunikovat jen s vlastnim core a s ostatnima se vubec neskonekti. Pritom BS 0.5.5 komunikuje s novym BS core jako z kazdym jinym nonBS core (takze jdou ovladat standartni veci a nefunguji vymozenosti BS).
Sice jsem nezkousel tu posledni ze zacatku ledna, ale kdyz psal Honza ze je to jen bugfix release, predpokladam, ze to nebude umet taky.
Sice jsem nezkousel tu posledni ze zacatku ledna, ale kdyz psal Honza ze je to jen bugfix release, predpokladam, ze to nebude umet taky.
2 Honza: Nejake news? Ubehlo 20 dni od posledni fix release, 40 dni od pre alfa s nejakymi funkcnimi zmenami (i kdyz ja jsem je nezpozoroval) a BS core je asi tak z listopadu.... deje se neco?
Docela rad bych testoval, pokud uz si BS GUI rozumi z ostatnimi core a BS core se starym BS GUI.
Furt nejak nechapu jak probiha vyvoj. U jinych GPL projektu byva ve zvyku zverejnit zdrojaky uz behem vyvoje. A vyvoj BS core nemuze byt pod jinou, nez pod GPL licenci, proc tedy nezverejni zdrojaky core? Aspon by jsme se mohli podivat jake jsou duvody nekompatibility....
Docela rad bych testoval, pokud uz si BS GUI rozumi z ostatnimi core a BS core se starym BS GUI.
Furt nejak nechapu jak probiha vyvoj. U jinych GPL projektu byva ve zvyku zverejnit zdrojaky uz behem vyvoje. A vyvoj BS core nemuze byt pod jinou, nez pod GPL licenci, proc tedy nezverejni zdrojaky core? Aspon by jsme se mohli podivat jake jsou duvody nekompatibility....
Konecne je venku oficialni verze BS
http://pagesperso-orange.fr/albor/nbs/a ... .5.4.6.rar
http://pagesperso-orange.fr/albor/nbs/a ... .10.30.rar
Zatim pouze Win x86
http://pagesperso-orange.fr/albor/nbs/a ... .5.4.6.rar
http://pagesperso-orange.fr/albor/nbs/a ... .10.30.rar
Zatim pouze Win x86
Zdravim,
pouzivam BS uz od jeho zacatku, chtel bych ted prejit na novou verzi. Akorat jsem nepochopil, jestli k tomu potrebuji taky oficialni BM 5.10.30, kteremu pak jen prepisi boinc.exe z nize uvedenych linku?
Druha vec - je nove BS v cestine ci v anglictine, nebo pouze francouzsky (tento jazyk zcela neovladam...)?
Diky moc za info!
pouzivam BS uz od jeho zacatku, chtel bych ted prejit na novou verzi. Akorat jsem nepochopil, jestli k tomu potrebuji taky oficialni BM 5.10.30, kteremu pak jen prepisi boinc.exe z nize uvedenych linku?
Druha vec - je nove BS v cestine ci v anglictine, nebo pouze francouzsky (tento jazyk zcela neovladam...)?
Diky moc za info!
2 ondy: Potrebujes par knihoven, takze musis mit nainstalovan boinc 5.10.x. BS si muzes prepnout do anglictiny.
Jinak BS GUI uz komunikuje s UCB core rady 5.10. Bohuzel si stale nerozumi s puvodnim BS core, ani se starsimi UCB core.
Rychlost se mi subjektivne zda horsi nez u stareho BS, asi budou mit jeste hodne prace s procistenim kodu. Stale nemuzu nejit "Get work", "Adjust cache size" a neni tam ani suspend/resume projektu. Proste context menu u projektu stale chybi.
Jinak BS GUI uz komunikuje s UCB core rady 5.10. Bohuzel si stale nerozumi s puvodnim BS core, ani se starsimi UCB core.
Rychlost se mi subjektivne zda horsi nez u stareho BS, asi budou mit jeste hodne prace s procistenim kodu. Stale nemuzu nejit "Get work", "Adjust cache size" a neni tam ani suspend/resume projektu. Proste context menu u projektu stale chybi.