Problém s GPRS od Eurotelu

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

dejvidek píše:
Howard píše:No nevim nevim, jestli je dobry napad, registrovat se do dalsiho projektu. Prece jenom jednu workunitu seti pocitam prumerne 8 hodin a koukam, ze Einstein se pocita 11 hodin. S dalsim projektem bych uz nemusel stihat.
Přemýšlej. Clima budeš mít nastaveno jen na minimální procento. Teď jedu LHC a CPDN má 0.99%. Pokud dojdou jednotky LHC, nepřipojím se,atd., tak prostě třeba do rána pojede CPDN, pak zase sosnu jednotky a jedu LHC. Ostatním projektům to nevadí. Jde jen o to dopočítat CPDN za rok. Tzn. 9% za měsíc :)
Pokud počítá Howard Seti 8 hodin, tak aby vypočítal 9% CPDN/měsíc, by tomu musel dát 1/10 výkovu (pokud počítá 24hodin/den) a né ho mít jen v případě výpadků. To by jednotku stějně nedopočítal :cry:
Spíše bych mu doporučoval, aby si nastavil dostatečnou zásobu v Seti a Einstein, aby se nemolh dostat na sucho :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:
dejvidek píše:
Howard píše:No nevim nevim, jestli je dobry napad, registrovat se do dalsiho projektu. Prece jenom jednu workunitu seti pocitam prumerne 8 hodin a koukam, ze Einstein se pocita 11 hodin. S dalsim projektem bych uz nemusel stihat.
Přemýšlej. Clima budeš mít nastaveno jen na minimální procento. Teď jedu LHC a CPDN má 0.99%. Pokud dojdou jednotky LHC, nepřipojím se,atd., tak prostě třeba do rána pojede CPDN, pak zase sosnu jednotky a jedu LHC. Ostatním projektům to nevadí. Jde jen o to dopočítat CPDN za rok. Tzn. 9% za měsíc :)
Pokud počítá Howard Seti 8 hodin, tak aby vypočítal 9% CPDN/měsíc, by tomu musel dát 1/10 výkovu (pokud počítá 24hodin/den) a né ho mít jen v případě výpadků. To by jednotku stějně nedopočítal :cry:
Spíše bych mu doporučoval, aby si nastavil dostatečnou zásobu v Seti a Einstein, aby se nemolh dostat na sucho :wink:
Stačilo by zhruba 8.3% výkonu CPDN aby jednotku spočítal. Mluvím o P4 2.6GHz (bez HT). Nemůže si udělat zásobu SETI, protože těm buď nejedou servery, nebo se nepřipojí na scheduler. Mno snahu sem měl.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Pokud poèítá Howard Seti 8 hodin, tak aby vypoèítal 9% CPDN/mìsíc, by tomu musel dát 1/10 výkovu (pokud poèítá 24hodin/den) a né ho mít jen v pøípadì výpadkù. To by jednotku stìjnì nedopoèítal :cry:
Spíše bych mu doporuèoval, aby si nastavil dostateènou zásobu v Seti a Einstein, aby se nemolh dostat na sucho :wink:
Matematika asi dobra. Jenze praxe je jina - SETI snad nema mesic, kdy byl nebyl alespon jeden vaznejsi vypadek.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
forest píše:Pokud počítá Howard Seti 8 hodin, tak aby vypočítal 9% CPDN/měsíc, by tomu musel dát 1/10 výkovu (pokud počítá 24hodin/den) a né ho mít jen v případě výpadků. To by jednotku stějně nedopočítal :cry:
Matematika asi dobra. Jenze praxe je jina - SETI snad nema mesic, kdy byl nebyl alespon jeden vaznejsi vypadek.
Když si nastaví zásobu na Seti na 10 dní, tak s Dedline 14 dní která na Seti je nemůže mít žádný problém.
Pokud vím, tak aby server Seti byl odstaven více jak 7 dní se stalo asi jednou.
Pokud jak píše, dělá ještě k tomu na Einstein@Home, tak si myslím že má spíše problém v nastavení dostatečné zásoby na těchto 2 projektech. Jinak by nemohl být na suchu.
CPDN mu problém moc nevyřeší (pokud na něm nechce trvale začít pracovat), spíše mu přibude problém, kdy tu jednotku dopočítá, aby stihl Dedline 1 rok :cry:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:
Honza píše:
forest píše:Pokud počítá Howard Seti 8 hodin, tak aby vypočítal 9% CPDN/měsíc, by tomu musel dát 1/10 výkovu (pokud počítá 24hodin/den) a né ho mít jen v případě výpadků. To by jednotku stějně nedopočítal :cry:
Když si nastaví zásobu na Seti na 10 dní, tak s Dedline 14 dní která na Seti je nemůže mít žádný problém.
Pokud vím, tak aby server Seti byl odstaven více jak 7 dní se stalo asi jednou.
Nikdo netvrdí, že server nejede 7 dní v kuse. Ale on jede tři dny, pak tři dny nic, pak zase půl dne jede a čtyři ne. Pokud člověk dopočítá to co má na compu a "trefí" se zrovna do výpadku, tak na 4 dny nemá co dělat. To aby se připojoval každej den a dotahoval si jednotky postupně, pak ale nemá smysl nějaká zásoba, protože na net bude muset každej den.
Nevím jaké problémy mu vzniknou připojením CPDN, pokud dopočtě alespoň první fázi tak to smysl má, než se neustále nervovat se serverama SETI, což já sem už vzdal.
dejv
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Vy me na to pocasi nejak lakate, tak ja si alespon prectu, o co tam jde :-) ale jestli se tam joinu, tak teprve az budu mit doma Karneval (cimz zaroven prestane problem reseny v tomto dredu pro me byt aktualni).
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Howard píše:Vy me na to pocasi nejak lakate, tak ja si alespon prectu, o co tam jde :-) ale jestli se tam joinu, tak teprve az budu mit doma Karneval (cimz zaroven prestane problem reseny v tomto dredu pro me byt aktualni).
Já nikoho nikam nelákám a nenutím, ale jedním z řešení je lognout se do CPDN. Paradoxně nebudeš tahat desítky MB dat, stáhneš si cca 8MB na začátku a na měsíc máš pokoj. Furt lepší, než přes GPRS tahat desítky až stovky MB u jiných projektů a ještě se modlit, aby vůbec scheduler odpověděl :)
dejv
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Dnes vyresim svuj problem s GPRS od Eurotelu. Budu mit Karneval 1000/200. Tam uz doufam nebude problem se stahovanim seti (nebojte se, nebudu tu blaznit, ze to nefunguje, vim, ze ted maji problemy).
Have you tried to turn it off and on again?
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Tak to že se mi nedařilo připojit se k scheduleru jsem vyřešil tím že jedu přes Cproxy (HTTP) ale ted se mi stává že při stahování jednotky se mi to zastaví na 98% a když to dám obnovit tak je ta jednotka špatná. Ale když mi to fungovalo bez Cproxy tak se mi to snad ani nestalo. Nevíte v čem je problém. Proxy mám nastavenou "localhost" a port "3130" . Ale jestli to nevadí (ohledně kreditu) že budu mít X špatných jednotek , tak to nechám být. :evil:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Bony píše: Ale jestli to nevadí (ohledně kreditu) že budu mít X špatných jednotek , tak to nechám být. :evil:
Horší přístup k projektu jsem snad ještě nečetl :?
Pro žádný projekt není dobré pokud mu chodí výsledky s chybama a ještě k tomu ve velkém množství.
Pokud ti to dělá pořád a bez chyby proleze jen některá z jednotek, tak by jsi s tím měl něco dělat a né se jen koukat na Credit :idea:

Problémy s GPRS už se tu řeší dlouho a myslím že se jistě najde někdo, kdo problém vyřešil a poradí ti :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne ned čer 19, 2005 2:10 pm, celkem upraveno 1 x.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Nějak mě nenapadá, proč by zrovna spojení se SETi dělalo potíže, když všechno ostatní chodí (předpokládám) v pohodě. Momentálně můžu pomoct maximálně s výběrem jinýho vhodnýho připojení :?. Seš na GPRS nějak vázanej? Nebo by si v případě příležitosti mohl bez problémů přejít?
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

To ne výsledky odešlu v pohodě. Ale některé nové jednotky když se stahují tak se to někde cestou zmrší. No nic ještě uvidím.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

No momentálně do listopadu musím mít u Eurotelu minimální plnění dost vysoký , ale hned potom jdu na WI-FI co je tady u nás. Takže potom to snad půjde. Ale zajímavé je že to začalo dělat až nedávno, předtím mi to jelo i bez Cproxy,ale ted jak neco vyváděli s tema serverama tak od té doby to jsem se nemohl chytit k scheduleru, a to mám přitom zaplacenou u ET veřejnou IP. Einstain mi jede OK i bez Cproxy.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

On bude možná opravdu problém v tom že se pokoušíš kontaktovat ten starej (už nefungující) scheduler. ISP prej nemění DNS záznamy nijak často, nejspíš nebude problém přímo na tvém web přijímači. Zkus občas vyzkoušet spojení bez proxy, jestli je problém opravdu v DNS u providera mělo by to do tejdne bejt v pořádku...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

To jsem si právě myslel že by to mohlo být kvůli té změně URL. No a bez Cproxy to občas vyzkouším a zatím nic. Budu to ještě zkoušet ladit a uvidím.
Odpovědět