BoincView aktualne
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Obecne je problem v tom, kdyz maji BOINC na stanicich projekt hodne WUs...je tam velka rezije.
Autor BV si je vedom problemu s vetsim poctem hostu a uznal, ze embedded MySQL neni reseni a doporucuje ho i vypinat.
BOINC 1.3b3 nema zadelane zmeny do db, ktere tam autor chtel dat.
Taky to mozna na hodne strojich pobezi rychleji pres cteni .XML nez pres RPC.
Autor BV si je vedom problemu s vetsim poctem hostu a uznal, ze embedded MySQL neni reseni a doporucuje ho i vypinat.
BOINC 1.3b3 nema zadelane zmeny do db, ktere tam autor chtel dat.
Taky to mozna na hodne strojich pobezi rychleji pres cteni .XML nez pres RPC.
Tohle nechapu. Nemohl bys to upresnit?Honza píše:BOINC 1.3b3 nema zadelane zmeny do db, ktere tam autor chtel dat.
Edit: Pokud vypnu MySQL nezbyde moc podstatnych vylepseni oproti 1.2.2...
Private (old) + CCU stats.
I made a third beta of 1.3.0 and uploaded it. It contains only small fixes and changes which have been mentioned the last weeks in the forum. Changes to the database were not made.Bubak píše:Tohle nechapu. Nemohl bys to upresnit?
# updated: added speed estimation for CPDN spinup model
# new: added automatic purge of old client messages after 7 days
# new: added a preference for the selection blend factor
# fixed: removed log messages and filled focus preferences
# fixed: second BoincView instance not detected in multi user mode (fast user switching)
# fixed: updated handling of GUI RPC port
# fixed: added project suspended info in Work tab (message, color and filter)
# updated: removed tbx themes support (always using Windows themes now)
# updated: using estimated remaining cpu time calculated by the client (rpc mode only)
Pridal tam na moje prani odhad casu SpinUp - ted uz by to zase chtelo Coupled modely.
zpravy starsi jak 7 dni jdou do zumpy - proste aby to nenarustalo do nekonecna
pryc podpora temat - vomalovanky
po velkych diskusich s problematickym odhadovanim casu vypoctu se pouziva ten mechanismus, ktery pouziva BOINC client - tedy v 5-tkove verzi ten co se po x WUs usadi.
...
Jo, v 1.3 je mySQL dost v alfa fazi a bez nej je to skoro 1.2.2. No kdyz ti 1.2.2 jinak vyhovuje, tak ji pouzivej.Bubak píše:Edit: Pokud vypnu MySQL nezbyde moc podstatnych vylepseni oproti 1.2.2...
Psal, ze mu ted moc casu na vyvoj nezbyva - ma to taky jako konicek, ze. Tak jsem navrhl, jestli mu v tom nekdo nechce pomoci. Jenze jak se uci programovat, kod ma dost divoky, bez komentaru a pes aby se v tom vyznal (to posledni jsem si pridal). Ale nebrani nikomu, aby podobne veci delal atp. Takze dalsi vyvoj asi bude pomalejsi.
Načítání externích dat
Uvítal bych rozšířění BOINC a BoincView o externí data. Mám několik počítačů vzájemně nepropojených sítí, běžících na samostatných sítích za proxi bez veřejné adresy. Uvítal bych nějaké propojení např. Na veřejném web serveru s mysql databází by běžely php stránky s přístupem do databáze a boinc by do této databáze zasílal informace o běhu a nastavení a bral si z ní inforamce o nastavení. BoincView by byl s touto databází také propojen a cestou této databáze by komunikoval s boinc v těchto oddělených sítích. Obcházeli by se tím restrikce sítí. Nevíte někdo o nějakém řešení které by takto existovalo ?
-
[Jilem]Karell
- Začatečník

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Popis hamachi.
dejv
dejv
No popis jsem si přečetl, ale není to přesně to co bych potřeboval. Ostatně kolik z Vás má přístup do netu pevnou volnou ip adresou s otevřenými všemi porty ? Když se připojím modemem tak většinou dostanu od providera přidělenou právě volnou ip adresu, takže jedině vlastní mikrovlnka, kabelovka, radiové připojení s pevnou adresou mi dá možnost volné porty. Většinou ale máme připojení v práci kde je síť s vnitřeními adresami a přístup na net cedí proxy nebo firewall. Jen rapl administrátor nechá otevřené porty. I my v baráku kde bydlím máme vlastní síť s gigovejma switchema, gigový karty, server od siliconu, 4 gb download a 2 giga upload cestou mikrovlny. Na netu nás je 58, ale rychlost od 15.00 do 02.00 je tak líná, že uvažuju, že si duplikuju připojení adsl modemem od telecomu. A to máme omezený kdoví jaký aplikace. Porty které obsazují p2p softy jsou tak silně omezený, že se téměř nedají používat. A v práci tam už nesprovozním už skoro vůbec nic. Ani na ftp servery se přímo nedostanu.
Takže na freeweb serveru, třeba webzdarma kde je možnost využívat i mysql kdyby běžela aplikace do které by se díval jak boinc tak i boincview by byla pro hodně lidí přínosem. Od minulýho týdne kdy jsem s počítáním začal jsem nahodil boinc na 6 mašin, ale ne všechny mám možnost spravovat.
Takže na freeweb serveru, třeba webzdarma kde je možnost využívat i mysql kdyby běžela aplikace do které by se díval jak boinc tak i boincview by byla pro hodně lidí přínosem. Od minulýho týdne kdy jsem s počítáním začal jsem nahodil boinc na 6 mašin, ale ne všechny mám možnost spravovat.
Nepotrebujes pevnou IP. Pokud nejsi za cizim FW, tak bych to resil pres nejakou no-ip sluzbu: napr. no-ip.com nebo jinou podovnou. Pak si do boincview das DNS a ne IP a jedes.
Jinak. Uvazuju o tom upravit BOINC.PHP aby umel ovladat vic masin vcetne ukladani prubehu/vysledku do MySQL, k tomu by se dal dopsat jednoduchy PHP/Perl) injektor, ktery by v urcitych intervalech posilal status na nejaky MySQL server. Jenze to je prace na dlouhe zimni vecery a ty pomalu konci... leda ze by jste se chtel nekdo pridat. 
- Agent_X
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
HAMACHI je hezka vec, taky ji pouzivam, ale bohuzel tezko budu presvedcovat ty ktery "pro me" pocitaji aby si tam nainstalovali jeste HAMACHI. To proste nejde.
Takze pristup pres HAMACHI mam jen k nekterym PC a nekterym se dostanu (fyzicky) jen za hodne dlouhou dobu nebo taky vubec a resim to pres lidi, kteri tomu moc nerozumi nebo nemaji cas s tim neco delat. Take jakakoliv zmena muze byt na dlouho..
Takze pristup pres HAMACHI mam jen k nekterym PC a nekterym se dostanu (fyzicky) jen za hodne dlouhou dobu nebo taky vubec a resim to pres lidi, kteri tomu moc nerozumi nebo nemaji cas s tim neco delat. Take jakakoliv zmena muze byt na dlouho..