Core 2 DUO

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Chystáte se koupit Core 2 Duo ?

U? ho mám
8
16%
Je?t? ho nemám, ale u? brzo si jej po?ídím
5
10%
Cht?l bych ho, ale momentáln? na n?j nemám finance
7
14%
Koupím si ho hned jak se vy?e?í jeho konstruk?ní problémy
0
Žádná hlasování
Po?kám a? bude v?e kolem n?ho dolad?no, v?etn? desek, chipset? atd., pak si ho koupím
11
22%
Intela si nekoupím u? jen z principu
4
8%
Po?kám a? vyleze n?co lep?ího, nyní mn? sta?í sou?asná konfigurace PC
16
31%

Celkem hlasů: 51

Honza

Příspěvek od Honza »

Vcera jsem si taky trochu hral a pri standardnim napeti mam FSB 360 a vyslednou frekvenci 3.24 GHz; pri 3.3 uz mi Prime zacal hazet chybky.
Verim, ze kdybych posteloval i napeti, tak to pujde jeste nahoru, ale asi to zatim necham tak.
Zkusim tento tyden dalsi kousek se stejnou deskou a uvidim, nakolik si budou podobne.
A treba dalsi tyden dalsi kousek...atp.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

A co takhle Honzo nějaký výsledek testů?
Nejlépe čas té testovací WU Seti a třeba i PCMark 2005.
Aby se lidi co si Core 2 Duo ještě nekoupili mohli lépe rozhodnout, do čeho se vyplatí investovat. Rozdíly cen CPU Core 2 Duo jsou totiž značné.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Testovaci balicek, co jsem uvadel nize, mi dava lehce nad 30 vterin, snad 32, jestli si dobre pamatuji.
Vuci syntetickym testum mam vyhrady, trhat rekordy v pi na milion mist nehodlam.

Jelikoz zadne masiny neskryvam (pokud na ne neni zrovna informacni embargo nebo neco), kazdy se muze podivat, jak si Conroe vede v realnem nasazeni. Jiz jsem to i prubezne psal drive, staci se podivat.
Take jsem psal, ze budu prubezne pridavat hodnoty do tabulky, tam to bude videt skrze projekty a ne na jedne drobnosti.

Vysledky mame po prepocitani na frekvenci velmi podobne, takze to lze vycist z toho.
Vliv pameti je zanedbatelny - opet se mi potvrdilo, ze radsi mit vic pameti nez malo (byt rychle) a furt swapovat a soupat disky.
Vliv velivekosti cache uz byl drive diskutovan (bezne 5%)
Teploty moc neporovname, protoze mame jine chlazeni.

Aktualne mi CPDN dela 1.24 sec/TS pri dvou modelech.
Malarii jsem zminoval vcera a vysledky jsou jiz k dispozici
Dal znovu otestuji Einsteina, tentokrate s oficialni 4.24
Pak jsou projekty, kde se to tezko poznava - treba RCN.
Pak jsou projekty, ktere tady stejne nikdo nepocita...
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Ty jo, na jednom tom malarickem resultu si se sesel s moji masinou: 481298, moje je ta s 4417s.

Prijde mi ze ti to dost claimuje, 19,63 claimed a 7,51 granted.. ranec.

Ale rozhodne impressive performance, to se musi nechat.
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, to je nahodicka :wink:

No jo - pustil jsem tam truxuv client na mazani dluhu a pak mi tam vysledek zustal. Ted jsem to znovu sjel oficialni verzi a znovu opravil, aby se benchmark pripadne neschazoval CPDN modely nebo nenechaval jedno jadro idle, jak mel v blbem zvyku.

Slape to dobre, to zase jo :D
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

tak na rozetě je to 2x a více rychlejší než můj 3000+

Dobrý výsledek
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

to Honza:
Bohužel skutečné porovnání našich dvou strojů je možné jen na Seti (jiný projekt doma nejedu) a jelikož jsem a ještě asi týden budu doma bez netu (včera nám sundali střechu i s komínem a anténou :? ), tak moje výsledky tam hned tak nebudou.
Dle té testovací WU by ten rozdíl ve výkonu mohl dělat kolem 19% pro tvou mašinku, což není zas tak moc když vezmu že ten CPU stojí 2x tolik a máš ho o dost více přetaktovanýho, ale reálné porovnání na stejně náročné WU na Seti by bylo nejpřesnější.

Jina s každou novou revizí BOIsu pro mojeho ASUSe jde rychlost pamětí vzhůru, takže jejich vliv na celkový výkon se ještě reálně ukáže. Dle testů co jsem dělal dřív ten rozdíl v pamětech je zhruba 10% což není zas až tak zanedbatelné :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

No vidis, ty chroupes sum, ja mam na vyber dalsich 30 projektu. Me nezajimava vykon na jednom z mnoha projektu. Navic - opakuji - se da snadno odvodit z vysledku jedne referencni masiny Conroe. Par vterin sem nebo tam je mi sumak - jeden M$ restart a usetrene milisekundy jsou v pr...

Kdybych pridal napeti a pripadne zlepsil chlazeni (tudiz dalsi prachy), tak bych se jiste dostal s frekvenci jeste vis, treba dalsich 10-15%, jak je obvykle, tedy o nejakou 1/3 rychlejsi masinu nez provozujes.

Myslim, ze vo tom to neni - alespon ne pro me.
Ja nesoutezim, ale snazim se vecne zjistit, jak si Conroe vede na tom kterem projektu.

Jinak tady v Einsteinje Conroe a vedle nejn jeden z Opteronu, co provozuje Bruce.
Na Einsteinu tedy 2x tolik prace nez puvodni non-OC dual-cores v podani X2 3800+ nebo D 820.

@ thales - 2x vice prace na Rosette bych cekal. Predpokladam, ze vlastne 4x vice, protoze single-core vs dual-core.

Dalsim testem bude SIMAP...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:Kdybych pridal napeti a pripadne zlepsil chlazeni (tudiz dalsi prachy), tak bych se jiste dostal s frekvenci jeste vis, treba dalsich 10-15%, jak je obvykle, tedy o nejakou 1/3 rychlejsi masinu nez provozujes.
To je jen nepodloženej dohad. Taky můžu říct ,,kdybych já měl.....,, :wink:
Honza píše: Myslim, ze vo tom to neni - alespon ne pro me.
Ja nesoutezim, ale snazim se vecne zjistit, jak si Conroe vede na tom kterem projektu.
Není to ani tak o soutěžení, jako o tom, že chci srovnat výkony a možnosti kvůli těm co si CPU vybírají a třeba i pro sebe do budoucna.

Doma jedu Seti a na jiných mašinách zase něco jinýho. Nejsem moc příznivcem vícero projektů na jednom PC pokud projekt který chci počítat nemá problémy s přídělem práce.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:To je jen nepodloženej dohad. Taky mùžu øíct ,,kdybych já mìl.....,, :wink:
To je podlozeno znalostmi a zkusenostmi, ktere jsem ziskal nekolik mesicu pred tim, nez asi kdokoli z CNT mel vubec Conroe v ruce a maximalne o nem cetl par drbu na webu.
Nazapomen, ze jsem Conroe testoval jiz pred prazdninama a mel urcite materialy primo od Intelu atp. Limitem oveclockovani jiz NetBurst topitek s siditkem v podobe HT bylo, ze maji cast procaku bezici na dvojnasobne frekvenci - tedy treba 7 GHz. Proste na leccos taky muzu usuzovat nebo zkusenosti vysvetlovat na zaklade nejake znalosti architektury procesoru.
Velmi snadno mohu indukovat ze zkusenosti svych i ostatnich lidi - vcetne tebe jako zkuseneho overclockera. Propack asi forest zvysuje napeti a kropi procaky vodou? :lol:
forest píše:Není to ani tak o soutìžení, jako o tom, že chci srovnat výkony a možnosti kvùli tìm co si CPU vybírají a tøeba i pro sebe do budoucna.
Doma jedu Seti a na jiných mašinách zase nìco jinýho. Nejsem moc pøíznivcem vícero projektù na jednom PC pokud projekt který chci poèítat nemá problémy s pøídìlem práce.
Ty chces srovnavat levnej Conroe a vodnika se strednim Conroe a beznym chlazenim na jednom projektu.
Ja srovnavam Conroe mezi vsemy projekty a mezi procesory, ktere ma vetsina BOINC poctaru - tedy AMD A64 a X2 a Intel siditko HT a D serii.
Tvuj zaber pokryva mizive procento nadsencu sumu s Conroe, ja se snazim BOINC komunite prinest celkove srovnani procesorove novinky a majoritnich CPU na vsech projektech.

Vetsinu projektu jiz mam otestovanou.
Az dojde na SETI, zkusim asi Betu, kde bylo par rozumnych lidi, co umej vic nez hadani se o kreditu. Navic tady rozhodne nejsme jedinny, kdo prohani Core 2 Duo, tak se preci mohou podelit i ostatni.

Rozdil Allendale a Conroe je diky cache preci par procent (nekolikrate potvrzeno), navic se to castecne vyvazuje rychlosti pameti, kterou mas vyssi. Potencial OC je dan zvysovanim napeti (do ktereho jit zatim nehodlam) a chlazenim (do vodnika taky nejdu)...tak nevim, kam to tlacis.
Proste nebudeme mit stejne podminky, takze brutalne hledat strop E6300 a E6600 a odlisit ostatni vlivy je v soucasnosti nerealizovatelne prani.
Pro tebe by byl dobry scenar, ktery jsem mohl delat v cervnu - mit dva ruzne procaky treba E6300 a X6800 ve stejne desce, stejne pameti, stejne vsechno a ty srovnavat.

Vcera jsem nahodil druhy Conroe ve stejne desce, stejne pameti, stejne chlazeni...takze treba mohu srovnavat teploty ci frekvencni strop stability pri nezvysenem napeti.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

OK, třeba se podělí i někdo jiný o výsledky.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Jeden z nejvykonnejsich pocitacu na Seti je :
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/show_ho ... id=2302665
2.66GHz pretocenej na 3733 MHz
Zajimavy je stderr out u spocitane jednotky :
Optimized Windows SETI@Home using Intel compiler 9.1,IPP 5.1,MKL 8.0
Version info: Windows SSE4 32-bit V5.15 (R-1.3|+freq|xW)
Compiled by Core2 http://www.intel.com/products/processor ... /index.htm
Core 2 rocks! Get one or lose!

On ma asi 2 x dvoujadro, ale na srovnani to byt muze.
Libor
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To je právě vono, že je to další člověk co používá SSE4 optimalizaci na Seti. Kde ji ti lidi berou? :cry:

Jen pro srovnání stejně náročné WU:
AR-0,39393 GC-67,23 - můj E6300@2,7Ghz za 6025s a jeho 2,66Ghz za 4971s
Těžko ale říct kolik z toho rozdílu je právě tou optimalizací.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

forest píše:To je právě vono, že je to další člověk co používá SSE4 optimalizaci na Seti. Kde ji ti lidi berou? :cry:
Tak mi napada.... nesosnou si zdrojaky a nezkompilujou si ji nahodou? :D
Otazka je, jestli ty origos zdrojaky jeste neopatchovali nejakyma vlastnima upravama.....
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

forest píše:To je právě vono, že je to další člověk co používá SSE4 optimalizaci na Seti. Kde ji ti lidi berou? :cry:

Jen pro srovnání stejně náročné WU:
AR-0,39393 GC-67,23 - můj E6300@2,7Ghz za 6025s a jeho 2,66Ghz za 4971s
Těžko ale říct kolik z toho rozdílu je právě tou optimalizací.
Sere mě to, napsal jsem Simonovi a on se ani neobtěžuje odpovědět - přestože na SETI fóru slibuje že přístup dá, když ho požádáme. Asi mu pošlu ještě jednu a potom zkompiluju vlastní SSE4 verzi :-(
Odpovědět