Auta - Ferrari a další přibližovadla

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

shafa

Příspěvek od shafa »

Ford:
Mno, pokud myslis napr. Mercedes Vito, tak na jeho uroven se japonci opravdu nedostanou. Tam totiz byli pred cca 30 lety :D
Total crap...

Edit:
Americka auta:
vozil jsem si prdel v Lincoln 6Liter. Rok vyroby cca 1980 a i po cca 20 letech to bylo perfektni auto. Po 400 km me vubec nebolel zadek, mista na nohy (sedel jsem vzadu) bylo opravdu dost a rozhodne jsme se 3 vzadu nemackali. Nejaky poruchy nebo nahradni dily ? Nehrozi. K cemu ? To se o evropskych autech vubec neda rict, o Skodovkach uz vubec.
Neco podobneho jsem zazil pred par lety v praci kdyz jsem jezdil sluzebnimi Mitsubishi, ale preci jen to nebylo to same. Nicmene, napr. tlumice se menily az po 260tis. km. Ctete dobre. Evropska shit auta se muzou jit bodnout. Po 100tis km je auto na odpis.

S Misaky jsem jezdil i po 300 tis najetych km a az na opotrebenem interieru to nebylo na nicem behem jizdy znat.

Projel jsem si dost Octavii, benziny, turbobenziny, turbodiesely, atd., par Fabii, a to strasne nepohodli je jak pest na oko. Dojedu do Tater a mam toho plne zuby, cele telo drevene a rozlamane.. Kdepak. Boleslavec az na konec :D
Nic na cestovani. Leda na nakup do kauflandu.

Edit 2:
Ted jsem se vratil ze Zenevy (2x1000 km / 2x9 hodin jizdy) kam jsem jel mym toledem r.v.97 a ac je to spanelskej klump, tak porovnam-li to se skodovkou tak jsem byl rozlamanej podstatne min.
Naposledy upravil(a) shafa dne pát led 26, 2007 8:20 pm, celkem upraveno 4 x.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

To s tema Japoncema a Nd.
Kdyz koupim Corollu ( libila by se mi Corolla 1.6 Si, 1.3 se mi zda slaba. Minimalne ty rozvody, naplne filtry to chce urcite novy a to je mozna 10kk malo. A Nd myslim bezne dily opotrebeni jako treba tlumice ( netusim kolik muze stat 1ks na Toyotu) nebo silentbloky apod.
FordPrefect: Myslis,ze Octavia je zastaraly kram ? Resp. byl v dobe sveho uvedeni ? 96-97? Beru ho jako velice solidni auto po strance pasivni bezpecnosti s relativne dobou dostupnosti.Minus je cena ojeteho vozu, velmi malo mista vzadu a v Praze temer 100% jistota kradeze.
Kdyz srovnam Felicii r 2000 vs Octavia vs Japonec r2000 tak se potrham smichy.

:lol:
shafa

Příspěvek od shafa »

Conan:
mas pravdu potrhas se smichy. Pote co ujedes 1000km a vylezes z japonce. Z oktavky se vyplazis a budes masirovat prdel a kolena pro ktere neni misto ani vepredu.
Pak se budes trhat smichy az budes menit nahradni dily. U Japonce jednou za 200tis km, u skodovek po 100tis km neustale :D

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Shafa: ano, s vitem jsem musel jezdit v irsku a bylo to opravdu strasne auto. Poruchove a spotreba katastrofalni. Ale je treba nezapominat, ze vita a sprintery dela MB jen z donuceni, aby meli pokryty cely segment trhu. Zato jsem 6 let delal ve firme, kde byla rada limuzin MB a byly to opravdu perfektni a spolehliva auta. Vetsinu z nich sice bud sef nebo zamestnanci rozsekali, ale nikdy se nikomu nic nestalo. Jizdni vlastnosti neprekonatelne, stejne jako spotreba vetsiny techto aut. Pod 20l/100km to vetsinou neslo.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

shafa píše:Conan:
mas pravdu potrhas se smichy. Pote co ujedes 1000km a vylezes z japonce. Z oktavky se vyplazis a budes masirovat prdel a kolena pro ktere neni misto ani vepredu.
Pak se budes trhat smichy az budes menit nahradni dily. U Japonce jednou za 200tis km, u skodovek po 100tis km neustale :D
Ano, oktavky jsou strasne kramy. Stejne jako superby. Bohuzel.
Stejne jako Shafa jsem mel moznost pojezdit trochu fakt dobryma a drahyma karama a muzu srovnavat. Trebas souseduv ford taurus, ktery si privezl ze statu s motorem 4,2 a plnou vybavou je fakt prima, az na tu spotrebu mezi 15-20. :D
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

Conan. píše:To s tema Japoncema a Nd.
... A Nd myslim bezne dily opotrebeni jako treba tlumice ( netusim kolik muze stat 1ks na Toyotu) nebo silentbloky apod.
...
:lol:
2 Conan: To mi trochu neni jasne, proc si myslis ze tyhle vsechny dily budou potrebovat vymenit. Toyoty samozrejme podlehaji nejakemu opotrebeni, ale nikoli tomu, co muzes pokladat za "bezne"...
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Tak uvazuju logicky a jsme v CR. Takze zde tipuju po 100 000km uz pravidelny servis auta neni. U nekterych uz drive.
A kdyz chci auto, co ma pres 10 let je tam jiste min 150 000km .
No a ze by kazdy majitel Japonce o nej tak dbal tomu take moc neverim. Takze cim starsi auto , tim vic najeto a tim mene do nej majitele investuji.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

KPX píše:Kdyz si koupis Toyotu, tak te ceny nahradnich dilu strasit nemusi - na rozdil od francouzskych, nemeckych, nebo ceskych aut je totiz nebudes potrebovat.
Zbožňuju tyhle hystericé výlevy jako je "asus je na pííííp", "opel je krám" a tak podobně, osobně mám Lagunu a kromě známých nemocí Laguny (např. se brzo vysype klimatizace, resp. její motor, atd.) tak mám jen běžnou údržbu a výdaje - vejfuk, čepy, destičky, kotouče, olej, atd. Já pak tedy nechápu, co je na těch francouzskej sráčích tak špatnýho. O kvalitě Toyoty a tabulkách něměckýho automotoklubu vyprávěj kámošovi, co se mu kdysi nová Corolla srala rok od prodeje - prasklej blok motoru, převodovka za 2 roky v hajzlu a tak dále - jemu jsou nějaký tabulky a přehledy úplně ukradený, ten s reklamací auta zestárnul o 20 let.
Jasně jsou to vyjímky, ale říct že tohle a tohle je kardinálně krám je ubohost. Mohl bych pokračovat výčtem značek a nekonečných problémů - kamarádovi shořel rok starej Focus, nadřízenej má Fábii od března 2006 a má to v průměru 2x do měsíce v servisu (jo má nalítáno za těch 10 měsíců 80tis km). Já mám zase trable se služebním Fiatem, to je snad neopravitelný nebo co.
Nejsem automechanik, není to můj obor, ale když mi někdo řekne, že chce Panasonic (třeba televizi), že je to kvalita a že korejci (LG, Samsung jsou šmejdi, tak se válím smíchy nad kvalitou Panasoniku, hlavně jejich "geniálních Vier" :lol: :lol: To třeba servis Philipsu nebo JVC to je jiné kafe, byť to nejsou moje preferované značky.
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

shafa píše:Ted jsem se vratil ze Zenevy (2x1000 km / 2x9 hodin jizdy) kam jsem jel mym toledem r.v.97 a ac je to spanelskej klump, tak porovnam-li to se skodovkou tak jsem byl rozlamanej podstatne min.
Tak jasně, nikdo si přece nebude kydat na svůj píseček, kdyby si "omylem" měl třeba Oktávku (třeba by si jí vyhrál v soutěži či co já vim), tak nám taky nenapíšeš, že je to auto na pííííp, ale přesto ho máš - vypadalo by to asi blbě :D Druhej ti zase řekne, že španělský auto mu do baráku nesmí a podobný "názory".
To že se na českym autě mění častěji tlumiče je dost ovlivněno tím, že těžko bude mít někdo služební Fábii a bude s ní jezdit neustále Praha - Madrid a zpět, tedy 80% cesty po dálnici - bude skákat po kostkách po městech a nebo v lepším případě po panelce na D1. A jestli si myslíš, že ve škodovkách jsou jiný věci, tak se přijeť juknout tady kousek za Písek - dvě fabriky co lupou díly jeden za druhym - Toyota, Renault, Volvo, Nissan a nebo třeba Daimler Chrysler - jen vymění formy v lisech a jede se a je úplně jedno, je-li to japonec, francouz, němec. Čerpadla, plasty do interiéru, olejový vany. Takže výkřiky o (ne)kvalitě jsou jen neznalost toho, jak to chodí.
dejv
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

dejvidek píše: To třeba servis Philipsu nebo JVC to je jiné kafe, ...
Zbožňuju tyhle hystericé výlevy jako je "asus je na pííííp", "opel je krám" a tak podobně... :D :D :D Ale Dejve, nevidis si do pusy? Vzdyt sam pouzivas vyroky uplne stejneho typu, jake kritizujes.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Ono na tom že "opel je píííp MB je krám Fiat..." i něco bude. A nezáleží jenom na tom že jedno auto lítá v létě po dálnici a druhý v zimě po soli a dlažkách. Záleží i kdo stím jezdí skurvit auto po pár km není umění (kámoš má 3tí spojku ve 100k). Ty díly se mohou sekat v jedné továrně. Ale záleží jaký má zadavatel požadavky na výstupní kontrolu (je jasné, že některé díly jsou totožné). Další věc je, že každý výrobek je nějak nadimenzován-má nějké konstruční vady. Auta nedělám ale mám docela pěkné statistické data z býlé techniky (pračky). Třeba všechny pračky Whirpool AWG *80 mají podimenzované gufera(V-kroužky)=>vysypou se ložiska, jedna série arda je z hliníku co ve vodě s pracím přáškem hnije. Ariston-Indesit Serie vadnech elektronik, AEG.....
Další kapitolou je servis. Věřil bych tomu že dell se sere úplně stejně jak srovnatelnej model Aceru. Akorát zákazník delu nemá měsíc času to všude vykládat :wink:

Jinak myslím že škodovky jsou od octávie/fóbie celkem porovnatelný konkurenceschopný ve své třídě. Jasně mají nějaké chyby ve stylu málo místa vzadu v některých oktávkách... Jediným problémem je přemrštěná cena hlavně u ojetin.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

KPX píše:
dejvidek píše: To třeba servis Philipsu nebo JVC to je jiné kafe, ...
Zbožňuju tyhle hystericé výlevy jako je "asus je na pííííp", "opel je krám" a tak podobně... :D :D :D Ale Dejve, nevidis si do pusy? Vzdyt sam pouzivas vyroky uplne stejneho typu, jake kritizujes.
Možná to vyznělo špatně, neměl sem v úmyslu psát, že tohle je poruchovější, chtěl sem porovnat kvalitu servisu když už se něco vysype (ano, neexistuje neporuchovej výrobek) a v tom je například Philips nebo JVC zcela extrémní (v dobrém slova smyslu).
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Volvo V40 jsem v patek prodal a jak to tak ctu, nejlip bude chodit pesky :lol:
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Honza: A kde je to nový Volvo, ať se hýml v tom Švédu svezu :D
dejv
shafa

Příspěvek od shafa »

Nedavno jsem se bavil s tatikem o Svedsku a rekl mi zajimavou vec - ze si pamatuje jak nekdy v 50.-60. letech delali volva s nerezovym podvozkem. Nicmene po par letech zjistili ze tudy cesta k vydelku nevede. Takova auta by jezdila zrejme i dnes :D

Odpovědět