Honza píše:CPDN ma cely web venovany vysledkum pocitani coupled modelu. http://results.cpdn.org/
Lze se zde jak neco docist, tak si vyhledat konkretni modely podle parametru
Je urcena predevsim vyzkumnikum, ale i zainteresovane verejnosti...vysledky si lze stahnout.
Tak jsem se na to kouknul. Muj zamer byl vyzkouset si (jen tak pro zajimavost a vyzkouseni) stahnout nejakej model, kterej jsem spocital, ale pohorel jsem jsem pri pokusu ho najit. Je to opravdu jen pro vedatory, ktery vedej co hledaj. Kdyz se podivam na patametry meho modelu tak stejne absolutne nechapu kam bych mel co zadat. Na tom webu jsou nejake zkratky co mi nic nerikaji. Asi to tak ma byt a je to tak dobre. Aspon ten web nebude pretezovanej podobnejma diletantama jako jsem ja a vedatori budou mit vic prostoru.
No aspon ze to co pocitame je volne dostupne pro vsechny co to vyuziji. Zase mi to o trochu vic utvrdilo v nazoru, ze jsem si vybral spravny projekt a nemrham vykonem a elektrikou jen kvuli nejakym pseudocreditum.
2 Honza: Co je to tam za modely? hadcm3ln? Co to je? Nic takovyho jsem nikdy nepocital. To asi nebudou Coupled ktere se pocitaly v ramci BOINC.
2 zdespi: Ty sis jeste nezvyknul na my preklepy? Bejvalo jich mnohem vic.
Honza píše:CM3L jsou coupled modely, ktere se pod BOINCem pocitaly (viz nize v tomto threadu).
CM3L ano, ale ja nikdy nevidel model, ktery by za tim cm3l mel jeste to "n". Vsechny modely ktere jsem pocital byly cm3lb a pak uz prisly cm3oh[c-e]. Tak jsem asi na tuhle varku modelu nemel stesti.
Jen je mi divny, ze kdyz uz je v tech resultech 11k+ modelu z celkovych 16k spocitanych, tak ze tam nenajdu ty co jsem pocital ja. Chyba je asi nekde mezi zidli a klavesnici, jen bych rad prisel na to co tam zadavam spatne. Uz kdyz tam zadam ct = '5.00000e-05' tak mi to nenajde zadny model. To same i kdyz nepouziju exp. tvar a zadam tam ct = '0.00005'.
Pismenko na konci asi neni podstatne - jestli si dobre vzpominam, tak se tim rozlisovaly modely bezici na cp.net a na bbc, ale ve finale to padalo do jedne velke trickle databaze.
Jestli se to nejak dal segmentovalo pri analyze mi neni znamo, resp. jsem nebadal.
Nyni je mozne si v profilu volit, zda-li chcete pocitat slab modely, coupled modely nebo oboji.
Dochazi tak k realizaci myslenky, ktera byla v ramci BOINCu prulomova, bohuzel vsak dlouho nerealizovana.
Musacek píše:nevite proc je porad ten jeden upload server mimo provoz??? nemuzu uploadnout mezi vysledek.... grrrrrr
Nejspis si myslej, ze 3 upload servery staci.
Ale me to uploaduje celkem bez vetsich problemu, tak mozna bude chyba nekde u tebe pripadne tveho providera.
na druhou stranu to zas tak moc nevadi, ten soubor casem odejde.
Edit: Aha, koukal jsem se na upload z noci. Od rana taky ani tuk, no ale z toho nema cenu delat vedu, odesle se to az to zase nahodi. tyhle vypadky jsou celkem casty. Vetsinou diky tomu, ze se jim zaplni diskove pole.
BUBAK ty hasi nevish ze vedsinu PC co pocitak CPDN mam v praci a musim to soupat pres TOR a vlastni proxinu pac nektery compy nemaj prava na internet a podnikova proxina blokuje CPDN.... trosku slozitejsi nez vedsina "normalnich" uzivatelu.... jedou mi takhle 3masiny bez internetu...... a jsou to Pentium D a nejaky vykonny C2D (6600 a 6420!) a zjistil jsem ze kdyz je ten "climateapps3" cervenej tak neuploadnu ani tuk.... a je pak divny posilat dva mezi vysledky od jednoho vypoctu najednou...... nejni to poprvy opakuje se to pravidelne, ale vedsinou to do jednoho dne vyresi.....
huz nejdou dva uload servery a transitioner... neco jim hasi zase odeslo...... a zrovna pred dovolenou grrrr
2 Musacek: Nooo, kazdej mame svy problemy. Ja zase musim 7 PC jednou za cas odpojit od site jedne nejmenovane instituce a na chvili si je hodit do svoji, abych odeslal praci a sosnul patche.
Ale z toho ze se ti neuploadnul nejaky soubor bych si nic nedelal. Uploadne se az ty PC pripojis pres TOR priste. O nic neprijdes ani ty ani CPDN.
2007-06-20: Climate Prediction - Database maintenance
Due to some unscheduled maintenance, the database server will be down over the next day or two. We hope to have things back up as soon as possible.
Anglani maj asi delsi dny.
Nevite nekdo jak pokracuje oprava? Zacinaj mi dochazet modely pro 5core.