BOINC - Afrika@Home - Malaria Control

Fórum o projektu Malaria Control (Africa@home)

Moderátor: zdespi

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

V news pisi, ze staci restartovat BOINC...prijde mi to "setrnejsi" nez reset...
Naposledy upravil(a) Honza dne pát pro 22, 2006 7:46 pm, celkem upraveno 1 x.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Otevření vytváření účtů - 4.1.2007

Příspěvek od LiborA »

Takže podle poslední zprávy ve fóru Malárky by mělo být od 4.1. opět otevřeno vytváření účtů - cílový stav je cca 5-8k počtářů.
Vy nedočkaví se tedy již brzy dočkáte :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

To je dobra zprava. Take je to dobrym krokem k tomu, aby Malarka dostala posveceni od UCB byla pak opravnene zalisotvana do public projektu (narozdil od jinych, ktere tam podle me nepatri).
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty McFly »

Brzy.... Vždyť je to za 14 dní :cry:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Články o nemoci malárii

Příspěvek od LiborA »

Opět se potvrdilo, že forest je dobrým propagátorem. Na stránkách CNT zveřejnil sérii článků (zatím 2 a připravuje ještě jeden díl) o malárii. První díl je k dispozici zde.

Před časem jsem viděl krátký článek na soukromých stránkách M1.lan(a), ale ten článek je nyní dostupný jen v cache Googlu :(

Jinak série článků o nemoci vyšla již v loňském roce na cestovatelském serveru desperado.cz. Musím říct, že jsem si tam s velkým zájmem přečetl příspěvek jedné děvčici, která si malárii vyzkoušela na vlastní kůži.

Přes Google se dá najít ještě pár dalších článků v češtině.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

2007-01-03
As announced we plan to open account creation again tomorrow January 4th, 2007, 09:30 CET, and are looking forward to welcoming new users!

Takze dnes v 9:30, ty co chteji ucet budou mit moznost. :D
Obrázek
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

PavolR píše:Takze dnes v 9:30, ty co chteji ucet budou mit moznost. :D
Doufám, že to pustí přesně, jinak mám smůlu :wink:.

..:edit 9:37:.. Zatím nic a já musím vypadnout, tak snad ještě budu moct svůj nick a mail vměstnat do Malarie odpoledne.
Naposledy upravil(a) Higgi dne čtv led 04, 2007 10:37 am, celkem upraveno 1 x.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Pokusim se jeden ucet stahnout, doufam, ze jej pak nebudu zase pul roku nabizet. :)
Obrázek
Obrázek
Uda
Nováček

Příspěvek od Uda »

Pro ty co hledají odkaz na vytvoření účtu na webu http://www.malariacontrol.net jako já, zkuste připojení z BOINC Magora verze větší než 5.2 nebo http://www.malariacontrol.net/create_account_form.php

Účet už mám :D .

Uda
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

:arrow: Uda - vítej na fóru.

Já jsem z cest jak blbec lez na stránky projektu přes mobil, nic tam nebylo, až tady jsem si to přečet, takže díky. Uvidíme, jak mi to na Optíku pojede. Tenhle projekt se mi celkem líbí.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Malárka má novou aplikaci 5.45, která snižuje I/O buffering během zapisování checkpointů, což způsobovalo některým lidem až miliony zápisů na disk během jedné jednotky.

Zároveň byly přizvání do vědeckého týmu další lidé, aby se "koukli" na něktré části kódu aplikace a doporučili další vývoj - tak snad se máme na co těšit :)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Až dnes jsem nějak zaregistroval, že Malárka se též připojila k projektům, které podporují 64b linuxové klienty (x86_64-unknown-linux-gnu a x86_64-pc-linux-gnu) a to již od verze aplikace 5.44 :lol:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Nedostáváte jednotky? - to je vlastně dobrá zpráva

Příspěvek od LiborA »

Malária momentálně řeší /řešila problém s tím, že dostávají rozdílné výsledky od jednotlivých počítačů a zkoumají co v tom asi bude - rozdíl architektur, operačních systémů či něco jiného, proto se možná někomu nedostává jednotek k počítání - v tom případě to ovšem svědčí a "bezproblémovosti" jeho OS/architektury, takže je to vlastně dobrá zpráva, protože sheduler je momentálně nastaven tak, aby posílal jednotky na ty architektury/OS, které vykazují nějaké rozdíly ve výsledcích.
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Stáhnulo se mi několik jednotek nové aplikace "mappredictor 1.12" Doba výpočtu na Celronu 1,6G, 512RAM cca 580s , granted credit 1.8. Zajímavý je, že v Boinc Manageru (5.4.9) se neukazuje progress a v Boinc Studiu ano... Z RAM si to při výpočtu veme cca 14MB, odesílaný výsledek má kolem 20 KB...

Edit: Na foru jsem se dočetl následující info: tato aplikace nemá checkpointy, ale doba výpočtu na P4 2.4GHz je do 20 min, tak to zase až tak nevadí. Kredit je fixní 1.8 na jednotku. Kdo používá starší verzi core než 5.4 tak má smůlu, tahle aplikace se mu nestáhne. A je to aplikace pouze pro Windows... Originál info je v tomhle threadu http://www.malariacontrol.net/forum_thread.php?id=366
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Testovací aplikace Malari

Malaria zavedla testovací aplikaci, její přijímaní je třeba povolit v nastavení projektu. Podrobnosti jsou někde tu http://www.malariacontrol.net/forum_thr ... d=430#2451. Verze testovací aplikace je 5.47.

BTW: Dostáváte v poslední době někdo jednotky pro druhou aplikaci "mappredictor 1.14" ?
Obrázek
Odpovědět