Upgrade P4

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Časování jsem nechal u obou bloků stejní 2,5-3-3-7
Naposledy upravil(a) forest dne čtv říj 06, 2005 7:24 am, celkem upraveno 1 x.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

To je panecku desticka :wink:
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-521 ... E1428.html

Jen je skoda , ze takhle do tech PCI-Ex slotu nejde rozsirit nejakou redukci pro vetsi pocet CPU v pocitaci , ale treba to nekoho trkne a vymysli takove rozsireni o nekolik CPU navic :roll: :Honza_shifty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To je tak možná dobré na nějaké prezentace, ale na BOINC by se spíče hodila nějaká deska s deseti Xeonama se 4MB cache :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak jsem konečně obdržel a do mého domácího miláčka vrazil D930 :wink:
Měl jsem včera hrozně málo času a tak jsem ho jenom dal do desky a hned přetočil na 2x3,7Ghz.
Po půlhodině testů se CPU i celý PC choval stabilně a tak jsem to tak prozatím nechal.
Co mě udivilo, byla teplota CPU, která i při zvednuté voltáži a přetaktu stoupla pouze na 44°C.
Dneska se k tomu nedostanu, ale doufám že o víkendu otestuji trochu víc, co z toho CPU půjde vyždímat.
Prozatimní výsledky ze Seti jsou kolem 20minut/WU i se zapnutým DC++, což je moc hezké :D
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Musím se trochu pochlubit prozatimními výsledky :wink:
Momentálně již mám za sebou zcela stabilní 24hodinový provoz na 2x3,9Ghz s teplotou max. 46°C a rezerva myslím ještě nějaká bude.
Bohužel jak jsem očekával, velkou brzdou u mě jsou momentálně paměti, které už jsem musel podtaktovat na pouhých 400Mhz a jedou tedy na 520Mhz s časováním na 4-4-4-12 :? Hlavně díky téhle degradaci výkonu jsou časy stále jen o něco méně než 20 minut, tedy kolem 18-19minut/2WU.
Až budou prachy půjdo do pamětí 800Mhz na CL4, nebo možná i do 1066Mhz na CL5 a pak by nárůst výkonu mohl být dost značný dle prozatimních testů.

Takže se mé nynější testu už zaměřují hlavně na strop D930 a bude velice zajímavé zjistit jestli půjde vyšroubovat až na 2x4Ghz, což by byl přetakt o 1/3 oproti původnímu taktu :shock: Těžko říct zda narazím dříve na strop taktu FSB u desky (už jsem téměř na stropu voltáže pro FSB, NB i SB), nebo na strop taktu CPU.
Honza

Příspěvek od Honza »

150 WUs za den, prechroupani 50MB sumu - to je fakt dobre.
Pomer cena/vykon velmi slusny - ale bacha na ty jistice :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ještě bych doplnil že jsem měl při výpočtech zapnutý stahování z DC++, což dle počítání na Prescottu bere dost výkonu, takže ho na pár hodin vypnu a dám pak vědět, jaký časy jsou dosažený s tímhle přetaktem zcela bez zátěže jakýmkoliv jiným programem.
Honza

Příspěvek od Honza »

Se preci muzes podivat do taskmanageru, kolik ti DC++ bere CPU casu a tolik nespekulovat.
Ja bych spis typoval, ze se ted budou s BOINCem pretahovat o to, kdo vic vytizi lajnu :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Takže na Presleru už DC++ nežere 5minut/2WU jako na Prescottu, ale pouze 2minuty, což z polovičním časem zpracovávání je v podstatě to stejný. Čily časy na maximu co jsem o víkendu dosáhnul (2x3,95Ghz) bez DC++ jsou 16-17 minut s pamětima na 526Mhz 4-4-4-12 a kolem 16minut na 2x3,8Ghz a pamětima na 506Mhz 3-3-3-9.
Obávám se že víc než těch 2x3,95Ghz z toho CPU pro stabilní dlouhodobý provoz nevyrazím, ale až budou lepší paměti, i časy na zpracování půjdou určitě ještě dolů.

Každopádně vřele tento CPU mohu doporučit, jelikož dle poměru výkon/cena, je to na trhu asi momentálně to nejlepší co lze za rozumný peníz pořídit.

Až změřím spotřebu, ještě dám vědět tento aspekt, dle kterého se možná taky někdo při výběru rozhoduje :wink:

P.S. Honzo o lajnu 64/64 (kterou mám doma) se pere neustále něco :?
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Intel T2300-T2600 is better choice then Intel 920D-965D

see review

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... cking.html

Intel rebate:

http://www.intel.com/cd/channel/reselle ... 284557.htm
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

'bosh píše:Intel T2300-T2600 is better choice then Intel 920D-965D
Jo, jenze Core Duo nebo Duo 2 nepujde do i945, takze hazet hlasku o tom, ze to a to CPU je lepsi nez jiny jaxi postrada smysl :)
Obrázek
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Jo, jenze Core Duo nebo Duo 2 nepujde do i945, takze hazet hlasku o tom, ze to a to CPU je lepsi nez jiny jaxi postrada smysl :)[/quote]

Naturally not, but I'll take the CPU rebate...unfortunatelly CPU and motherboard rebate were clumped together on the same page - ignore the motherboard and all is well... :)
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

'bosh píše: Naturally not, but I'll take the CPU rebate...unfortunatelly CPU and motherboard rebate were clumped together on the same page - ignore the motherboard and all is well... :)
:)))) odvolavam co jsem odvolal a slibuji co jsem slibil ;)))))
Honza

Příspěvek od Honza »

'bosh - ja do toho chci jit - bude jako change za D820 nebo bych se mozna i vzdal svoji X2, ale zatim not available on market :?
Ale kazdopadne estli se mi to dostane do ruky...
Zamčeno