Opět o procesorech

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Proč by měl mít poloviční výkon, všechny ty prasečinky jako automatické snižování FSB a násobků při větším zahřátí má rozomný člověk vypnuté a i v tomto konkrétním případě tomu tak bylo:lol:
Bylo to u kamoše když jsem mu donesl Prescotta 3,6 a on na to dal jen jakousi vrtulku, ještě to nebylo ani na 775 a tak to jen nějak přidrátoval, no prostě humus, ale počítal i s tím a kupodivu než to vyměnil za lepší tak CPDN na tomhle PC nehodilo jedinou chybu a i výsledky byly zpracované normální rychlostí, takže tu narážku na poloviční výkon nějak nechápu.
Naposledy upravil(a) forest dne sob črc 16, 2005 5:52 pm, celkem upraveno 1 x.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Zajímavý. Já jsem se se svým P4 2,6 HT ještě nad 52°C nedostal a to používám boxovej chladič. Jediný, co mi na něm vadí je, že neskutečně řve. Budu se muset podívat po něčem tišším.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

P4 procesory při přehřívání vkládají do výpočtů prázdný cykly, uživatel to žádným nastavením ani v biosu ani nikde jinde neovlivní. Existuje na to i utilitka, která ti ukazuje na kolik % výkonu vlastně procesor běží. Schválně to někde pohledám...

//EDIT: Už sem to našel. Nazývá se to Duty Cycles, něco je o tom třeba tady, nebo tady. Nechá se to měřit pomocí ThrottleWatch.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

zalezi kde to cidlo je jestli na zakladni desce pod procesorem, nebo primo v procesoru , nebo zasunuty v zebrech chladice. to sou potom obrovsky rozdily
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

U všech nových CPU se snímá teplota přímo z jádra, jiná by prakticky neměla moc smysl :wink:

O tom vkládáním prázdných cyklů jsem nikdy neslyšel, ale jak píšou asi se tak děje při přehřátí, ikdyž nikde již přesně nedefinují co značí pojem přehřátí.

Myslím si že zrovna tohle vkládání může mít na svědomí i padání modelů CPDN, ale jak jsem již psal na těch 110°C to jelo OK a i čas výpočtu jednotlivých tricklů nebyl nijak rozdílný od těch s chlazením na 60°C po 3 týdnech, takže opravdu nevím kdy se to děje.

Vím že existuje u mnoha desek přímo v BIOSU funkce CPU Internal Thermal Control a tu když dáš Disable jak to dělají prakticky všichni při OC, tak se jakékoliv takovéhle srandičky vypnou :lol:
Naposledy upravil(a) forest dne sob črc 16, 2005 8:04 pm, celkem upraveno 1 x.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Poprvé jsem slyšel o "prázdných chladících cyklech" v souvislosti s neoficiálním service packem pro Win98SE. V jedné z prvních verzí se jim povedlo právě tuhle funkci vypnout a pak to "zapíkalo procáky". Nemůžu se dostat na české stránky, ale na Slunečnici je verze, kterou jsem používal i já. Všem, kteří ještě provozují tento systém doporučuji.

Edit: už jsem tam.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Prázdný cykly údajně procesor začne vkládat zhruba při 75 stupních. Záleží na jádru, nový revize Prescottů nepoužívají prázdný cykly ale snižujou vnitřní frekvenci.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

To nevím. Chtělo by to nejspíš přímý dotaz na Intel. Má někdo tu odvahu a znalost EN?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Miras píše:Prázdný cykly údajně procesor začne vkládat zhruba při 75 stupních. Záleží na jádru, nový revize Prescottů nepoužívají prázdný cykly ale snižujou vnitřní frekvenci.
Ano přesně o tomhle jsem psal, snižování frekvence je skutečně u Prescottů implantováno a nefunguje jen na přehřáté CPU, ale je to hlavně i nástroj na menší spotřebu a vyzařování tepla pokud CPU není plně zatěžován.

Jak jsem ale již uvedl u OC desek které jsou na přetaktovávání stavěné není problém tyto srandičky které akorát brzdí rychlost výpočtů na BOINC v BIOSU vypnout :wink:

Ten prográmek jsem si stáhnul a nic jako prázné cykly nenašel.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Nenašel jsem žádný odkaz. Kde si to můžu stáhnout?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Jestli chceš stahovat ThrottleWatch, tak download je vedle šipečky Download, přímo na tý stránce co sem dával link :wink: Jinak tady je přímej link. Intel se prázdnejma cyklama nějak moc nechlubí, nebo špatně hledám. Prohlížet pdfka s dokumentcí k jednotlivejm procákum se mě nechce. Našel sem o tom anglickej článek tady. Prej že je vkládá od 70 stupňů.

2forest: bodejť bys nějaký našel, když to máš pod vodou a přes padesátku ti to nevyleze :wink:
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

V debatě o procesorech si pokračujte jinde. Ráno to smažu.
dejv
Zamčeno