Programatorsky koutek
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
A o cem by mel byt programatorsky koutek?
O prizpusobovani boincu? Nebo obecne?
Me uz parkrat napadlo ... zdrojaky boincu jsou prece volne k stazeni, ze ano ... ze bych si je stahnul a zkusil se v nich prohrabat, mohl bych si tam doprogramovat par veci, ktery mi tam chybi, napr. kontextovy menu jako v 4.19, atd... mozna by to bylo docela zajimavy. Nevite o nekom, kdo zkousel boinc nak vylepsovat?
O prizpusobovani boincu? Nebo obecne?
Me uz parkrat napadlo ... zdrojaky boincu jsou prece volne k stazeni, ze ano ... ze bych si je stahnul a zkusil se v nich prohrabat, mohl bych si tam doprogramovat par veci, ktery mi tam chybi, napr. kontextovy menu jako v 4.19, atd... mozna by to bylo docela zajimavy. Nevite o nekom, kdo zkousel boinc nak vylepsovat?
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

programátorský koutek z toho udělal až asi Honza, nebo někdo - psal jsem to do jiného dredu, pač mi přišlo zbytečné dělat nový thread....nic, to je jedno...
dělal jsem na vylepšení jednoho mojeho výtvoru - hry. Zatím se tam dá pohybovat jen nahoru, dolů, doleva, doprava a po uhlopříčkách. Zašal jsem to celé předělávat, a rozhodl jsem se, že pro tu hru udělám něco, čemu by se dalo říkat engine...začal jsem vylepšovat pohyb, aby se směr určoval z úhlu - to bylo pro mě dost těžké, pač jsme nic takového ve škole nedělali, takže jsem asi tak 3 - 4 hodiny seděl s tužkou a listem papíru u stolu - nakonec se mi něco podařilo, ale je to proti vší matematické logice.........no ale i když jsem došel k 8-mi potřebmým vzorečkům, já jsem přece jenom programátor začátečník a tak než jsem se dostal k cíli, došel jsem k zajímavým blbostem....
tenhle program kreslí "rostoucí čáru", která by měla být teoreticky na 100% rovná...ale není.....to, že se zkřiví může být způsobeno tím, že mám Win98, nebo slabý počítač. Čára jede celkem rovně, ale když chytnu okno za titulkový pruh (jako že ho chci přemístit) a tčerpu s ním, počítač nestíhá a čára se zkřiví.......je to jenom taková blbost...nic to neznamená, jenom mě zajímalo, jestli se někomu ta čára vykreslí na 100 - 99% rovně....
dělal jsem na vylepšení jednoho mojeho výtvoru - hry. Zatím se tam dá pohybovat jen nahoru, dolů, doleva, doprava a po uhlopříčkách. Zašal jsem to celé předělávat, a rozhodl jsem se, že pro tu hru udělám něco, čemu by se dalo říkat engine...začal jsem vylepšovat pohyb, aby se směr určoval z úhlu - to bylo pro mě dost těžké, pač jsme nic takového ve škole nedělali, takže jsem asi tak 3 - 4 hodiny seděl s tužkou a listem papíru u stolu - nakonec se mi něco podařilo, ale je to proti vší matematické logice.........no ale i když jsem došel k 8-mi potřebmým vzorečkům, já jsem přece jenom programátor začátečník a tak než jsem se dostal k cíli, došel jsem k zajímavým blbostem....
tenhle program kreslí "rostoucí čáru", která by měla být teoreticky na 100% rovná...ale není.....to, že se zkřiví může být způsobeno tím, že mám Win98, nebo slabý počítač. Čára jede celkem rovně, ale když chytnu okno za titulkový pruh (jako že ho chci přemístit) a tčerpu s ním, počítač nestíhá a čára se zkřiví.......je to jenom taková blbost...nic to neznamená, jenom mě zajímalo, jestli se někomu ta čára vykreslí na 100 - 99% rovně....
Mno jo, programatorsky koutek jsem z toho udelal ja.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:programátorský koutek z toho udìlal až asi Honza, nebo nìkdo - psal jsem to do jiného dredu, paè mi pøišlo zbyteèné dìlat nový thread....nic, to je jedno...
Stale totiz verim, ze se nekdo chytne ukolu presunu WU z jedne masiny na druhou - to je preci vyzva, ne?
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

skus to upřesnit...nechápu....jako prostě udělat program, který by přeposílal jednotky na jiné počítače? Tak aby se to nemuselo dělat ručně? To je zatím nad moje znalosti...než něco pořádného udělám, je to na dlouho (něco jako - normální, zkušený programátor to udělá za hodinu, já to udělám za 6 hodin a stejně to není tak efektivní a přesné...)Honza píše:Mno jo, programatorsky koutek jsem z toho udelal ja.
Stale totiz verim, ze se nekdo chytne ukolu presunu WU z jedne masiny na druhou - to je preci vyzva, ne?
V client_state.xml jsou rozepsany jednotky - rozpocitane i pripravene k pocitani + aplikace, ktere je pocitaji.
Jde o fuknci pro EXPORT/IMPORT, tj. vypreparovat WUs + vazby na aplikace
priklad z client_state.xml zjistim, ze jsem zapojen pouze do CPDN. Pocita se (nebo je spoctena) 2dgg_300131875.zip, resp. 2dgg_300131875.xml. K tomu patri hadsm3*.*
Abyhc to mohl prenest na jinou masinu, potrebu presunou do jineho adresare tyto soubory + folder 2dgg_300131875 a zmenu zaznamenat do client_state.xml, tedy EXPORT.
Na strane IMPORT pak udelat opacny postup.
jako druha funkce takoveho udelatka muze byt, ze bude cistit BOINC folder:
a. od aplikaci, ktere jiz nejsou potreba - tj. v client_state.xml budou zaznamy na aplikace, ktere jsous starsiho data nez aktualni a nemaji prirazene WUs.
b. od vysledku, ktere jiz nejsou potreba - typicky CPDN.
Samosebou by to melo udelat seznam a opet moznost EXPORTU (opet s pripadnou moznosti IMPORTU). Jedna se o stejny mechanizmus jako u prvni funkce, ale pouze za jinym ucelem.
Klidne se muze zacit druhou funkcni, ktere je bezpecnejsi a 'korektnejsi'.
Clovek co dela BOINCView do toho jit nechtel, protoze BOINCView chce koncipovat pouze jako monitorovaci aplikaci.
Jsem presvedcen, ze takoveto udelatko by uvitalo mnoho uzivatelu BOINC.
Podarilo se mi svoji predstavu trochu osvetlit?
V client_state.xml jsou rozepsany jednotky - rozpocitane i pripravene k pocitani + aplikace, ktere je pocitaji.
Jde o fuknci pro EXPORT/IMPORT, tj. vypreparovat WUs + vazby na aplikace
priklad z client_state.xml zjistim, ze jsem zapojen pouze do CPDN. Pocita se (nebo je spoctena) 2dgg_300131875.zip, resp. 2dgg_300131875.xml. K tomu patri hadsm3*.*
Abyhc to mohl prenest na jinou masinu, potrebu presunou do jineho adresare tyto soubory + folder 2dgg_300131875 a zmenu zaznamenat do client_state.xml, tedy EXPORT.
Na strane IMPORT pak udelat opacny postup.
jako druha funkce takoveho udelatka muze byt, ze bude cistit BOINC folder:
a. od aplikaci, ktere jiz nejsou potreba - tj. v client_state.xml budou zaznamy na aplikace, ktere jsous starsiho data nez aktualni a nemaji prirazene WUs.
b. od vysledku, ktere jiz nejsou potreba - typicky CPDN.
Samosebou by to melo udelat seznam a opet moznost EXPORTU (opet s pripadnou moznosti IMPORTU). Jedna se o stejny mechanizmus jako u prvni funkce, ale pouze za jinym ucelem.
Klidne se muze zacit druhou funkcni, ktere je bezpecnejsi a 'korektnejsi'.
Clovek co dela BOINCView do toho jit nechtel, protoze BOINCView chce koncipovat pouze jako monitorovaci aplikaci.
Jsem presvedcen, ze takoveto udelatko by uvitalo mnoho uzivatelu BOINC.
Podarilo se mi svoji predstavu trochu osvetlit?
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no tak tohle už mi leze na nervy....začalo to až dneska - vždycky po vypnutí Delphi (hlavně že se to v pohodě ukládá)....a pak ještě nějaké "Nelze program spustit kvůli nedostatku paměti"....co sakra najednou zabralo celou paměť? Asi se podívám, jestli mi náhodou neupadnul nějaký paměťový čip, a teď vypínám PC a pouštím MemTest....
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no nemusíš na mně nic obdivovat - tyhle obrázky se mi dost líbí a nejsou jenom obyčejné a pěkné - nejlepší je, že jsou celé generovány pomocí vzorce, který má tak 5 písmen, z toho každé písmeno asi dva indexy....je to prostě geniální vzorec a jde z neho vypočítat nekonečné množství obrázký - je to omezené pouze počtem desetinných míst, které zvládá procesou na daném počítači. Jsou to takzvané fraktály - na webu http://www.mathes.cz je on-line generátor fraktálů.....odtamtuď to mám.....a od té doby se taky snažím rozjet ASP.NET na Apache serveru, abych si to mohl nahodit u sebe doma (mám zdrojový kód - ne nedám vám ho).....je to neuvěřitelné, jak z několika písmen můžou vzniknout nekonečně složité obrazy.....jak mi psal Mojzík - programátor generátoru - psal neco ve smyslu (skrátím to): "je to něco jako odmocnina ze dvou.....taky je to iracionální a nekonečné číslo - ale různé sledy čísel se tam opakujou - když si vybereš třeba 10 čísel, máš jistotu, že je tam znovu oběvíš a taky nekonečněkrát, a když si vybereš sled 11-ti číslic, taky tam budou nekonečněkrát, ale už ne tak často...." z toho jsem si vyvodil, že proto se asi vzory fraktálu tak pravidelně nepravidelně oběvují.....reALTom píše:Sice trochu OT, ale obdivuju Te, ze dokazes mit takovy obrazek na plose. Z toho bych dostal epilepticky zachvat, ac epileptik nejsem
nic....to je jedno.....ale ani tak off-topic to není - je to taky trochu programování.......fakt doporučuju - jdou tam najít fakt pěkné obrázky - třeba to co mám na ploše (většina nejde vidět) je jeden z těch nejlepších, ale mám i některé mnohem úchvatnější.....jestli chce někdo tu moji sbírku poslat, tak si klidně řekněte.....není jich sice moc, ale jsou některé dost dobré...
Offlinegeneratoryfraktaluwebpages :4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:fraktályreALTom píše:Sice trochu OT, ale obdivuju Te, ze dokazes mit takovy obrazek na plose. Z toho bych dostal epilepticky zachvat, ac epileptik nejsem
ArosMagic
Fractal Explorer
Fractal Forge
Chaoscope
Kaos Rhei
Xaos - Doporucuju ( CZ + Co to je fraktal, a opravdu názorné demo )
Ultrafractal
Staci narvat pouze do googlu.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

no, díval jsem se po tom XaoSu, ale vypadá to, že je to dělané pro linux.....a mi zrovna linux nejede....no ale i tak....je to celé zajímavé, jak z několika písmen(vzorce) může vzniknout tak skvělý obrázek, který by jen tak nenakreslil ani kdovíjaký malíř (bez předlohy) - je to takové nepravidelné, ale přesto je v tom dokonalý řád....no prostě když sem to poprvé viděl, seděl sem u toho asi hodinu....
http://prdownloads.sourceforge.net/xaos ... p?download
-
WerK
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hehe XaoS ... ten clovek co psal xaos spolupracoval s dalsima cechama na dalsi psycharne a to je aalib. V podstate je to knihovna, ktera nejakej obraz prevede do podoby ascii znaku. Pak to vypada treba takhle : http://www.waterwave.ch/weblog/images/aalib-mplayer.gif. Ono ten aalib je natolik obecnej ze umoznuje si v ascii poustet i filmy, nejakej clovek zkousel cely to klikaci prostredi poustet v ascii, xaos ma taky volbu aby zobrazoval ascii ... vypada asi takhle http://kotek.unas.cz/upload/downloads/W ... ktalek.png
AA je dobrej projekt. Dokonce sem ty lidi videl nazivo kdyz jsem byl na takovy linuxovy konferenci. Jinak je uděláno i demo, Ktery se priznacne jmenuje BB http://aa-project.sourceforge.net/bb/WerK píše:Hehe XaoS ... ten clovek co psal xaos spolupracoval s dalsima cechama na dalsi psycharne a to je aalib. V podstate je to knihovna, ktera nejakej obraz prevede do podoby ascii znaku. Pak to vypada treba takhle : http://www.waterwave.ch/weblog/images/aalib-mplayer.gif. Ono ten aalib je natolik obecnej ze umoznuje si v ascii poustet i filmy, nejakej clovek zkousel cely to klikaci prostredi poustet v ascii, xaos ma taky volbu aby zobrazoval ascii ... vypada asi takhle http://kotek.unas.cz/upload/downloads/W ... ktalek.png