BOINC - ORSA/Orbit

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

Jak jsem uz psal - kdo je zvedavy, co se bude pocitat, muze si nahodit klasickou non-BOINC verzi.
Uz drive se diskutovalo, zda-li by byli schopni to hodit pod BOINC - a asi ano.
Praci musi rozdelit jednak podle toho, co se bude pocitat (a davkovat soubory ke stazeni podle typu vypoctu, tj. databaze astredoidu nebo comet atp.). Nove WUs mohou byt kazdy den podle novych pozorovani, kde se muze vypocitavat aktualizovana draha.

Tento projekt by mohl byt dobre vhodny k tomu, aby se byly ruzne narocne WUs podle narocnosti na vypocet.
Narocnost na pamet odhaduji na prumernou, narocnost na upload velmi nizkou, ale to jsou jenom moje dohady...
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Tak jsem v orbitu pod číslem 819. Koukam, ze stav scheduleru projektu je uz v te souhrnne tabulce dostupnosti :shock:
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Tak jsem se ted registroval a mám číslo 842. Takže to pomalu ale jistě houstne a houstne. Tan kdo váhá by si měl pospíšit. :wink:
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Ne každej z nás má čas nebo schopnosti dohledávat zajímavé projekty.
Tímto chci vyjádřit poděkování Honzovi za informaci, za vytvoření účtu CNT a poskytnutí linku na vytvoření účtu. :lol:
Byď se to nezdá, ale toto je právě ta nejdůležitější práce pro tým.
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Skoda, ze NASA skrta vsetky zaujimave projekty len kvoli tomu aby mohla svetu ukazat fotku Americana na Mesiaci a Marse, pretoze napr. projekt LINEAR (automaticky dalekohlad na vyhladavanie asteroidov) je velmi uspesny v hladani a spresnovani poloh near Earth asteroidov. A ze je tam toho spusta, pekne vidiet z tohto obrazku.

Takto to zas ostane len na brute force vypoctoch, namiesto toho aby sa investovalo do podobnych projektov ako LINEAR, ktore by viedli k odhaleniu nebezpecnych asteroidov ovela ucinnejsie ako len cisty Orbit@home...

Ale aj tak, hor' sa do ratania. :-)
Honza

Příspěvek od Honza »

@ trux: spocital jsem dve WU bez problemu (tj. novy SETI asi chodi) a cekam na kredit - jednu WU spocital jeste jeden clovek, druhou jsem zatim spocital pouze sam.
Je jasne, ze nejde jenom o to se k projektu prihlasit, ale i dopocitat staneze WUs. Nekteri se jenom prihlasi, stahnou si WU, juknou na grafiku a pak to zahodi :(
@ Blackkarel: myslim, ze neni zadna nejdulezitejsi vec. Informovani o projektech je dulezite, ale jiste ne nejdulezitejsi. Kuprikladu - kdyby nebylo forum, tezke o novych projektech informovat a diskutovat. A taky aby to nedopadlo jako u Lattice - sice se informuje, 20 lidi se prihlasi, 6 neco spocita a jeden ma naprostou vetsinu vykonu.

Zakladatele projektu ORSA/Orbit jsem predal forestovi. U dalsich projektu to prekvapive nejde - mely byt rozdeleney mezi dejva a foresta.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Článek o Orsa/Orbit brzy začnu připravovat a bude to určitě to první do čeho se pustím hned jak budu mít trochu času.

Do S@H Enhanced jsem se ragistroval, ale jen to testnu a možná tomu pak dám nějaké procentíčko :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Jenom dotázek ... Je už nějaká práce pro Orbit ? Jo a pro Windows to teda zatím nejede? Nestahlo mi to zatím žádné soubory a Klient hlásí
21.6.2005 19:07:46|orbit@home|Sending scheduler request to http://orbit.psi.edu/cgi/cgi
21.6.2005 19:07:46|orbit@home|Requesting 0 seconds of work, returning 0 results
21.6.2005 19:07:53|orbit@home|Scheduler request to http://orbit.psi.edu/cgi/cgi succeeded
21.6.2005 19:07:53|orbit@home|Message from server: platform 'windows_intelx86' not found
Tak se ptám jenom abych věděl na čem jsem . :oops:
PS: Vím můžu si to přečíst na home pages projektu,ale já nedobrá angličtinář. :)
Honza

Příspěvek od Honza »

Zatim WU nejsou. Az budou, urcite o tom bude nekdo informovat.
Fragaria
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fragaria »

Kód: Vybrat vše

...now the scheduler is running, the BOINC client should be able to connect, ask for work, and then disconnect because there is no work available. The client can also complain for "platform 'x-y-z' not found": this is because there is not an application available yet...
Ještě tedy nemají hotovou aplikaci. Předpokládám, že práce není ani pro jiné platformy, protože nikdo zatím nedostal žádný kredit.
Obrázek
Zakov
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakov »

Tak sem se do ORSA prihlasil taky a dostal sem account number 1007 :shock: Nerikal tady negdo, ze to pujde jen do 1000? :?: :D :roll:
Honza

Příspěvek od Honza »

Psal jsem, ze maji v planu pouze 1.000 uctu; obdobne jako to udelali u LHC a vubec jak je zvykem u alfa/beta testovani.
A taky jsem nekolikrate vyjadril obavy, ze nezacnou poustet WUs a klienta v momente dosazeni 1.000 uctu, jak si nekteri stale mysli.

btw, Bruno pridal Orbit do scheduler statusu - vsimli jste si?
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, a jeste - vytvari se logo pro Orbit. Zatim se fandi tomuto navrhu
Obrázek
Zakov
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakov »

Scheduler statusu sem si vsimnul, jeste aby uz byl i ve statistice tymu a byly u nej nejaky credity :)
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Zakov - no to jo, ale k tomu je potreba generovat patricne XML soubory a hlavne nejakou praci.
Zatim to vypada, ze si spis hrajou s webem. Ale kdo vi...nechme se prekvapit.
Odpovědět