BOINC BURP - Big and Ugly Rendering Project

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Zpracovavaji se min narocne WU - bohuzel jsem si nevsiml kolik MB RAM zerou, ale vypocet trval 1 hodinu ...
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

M1.LaN píše: ale vypocet trval 1 hodinu ...
Potvrzuji ale i vyvracím. První WU trvala kolem 1 h a druhá je na 35% pří 1h:30min
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

forest píše:Kolik ti to žere paměti na jeden model?
Testoval jsem to naposled někdy v říjnu a fakt to bylo 300MB/1WU takže to furt swapovalo a výpočet trval hrozně dlouho.
Možná to ale už ošetřili, nebo se zpracovává něco méně náročného.
Bohuzel ted nemuzu rict, dosly mi WU. Ale neswapovalo to, s compem jsem dělal jako normálně.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

A jak tak nad tím přemýšlím, bylo by fajn mít v BOINC clientovi funkci, která by bránila např. ve spuštění dvou BURPů zároveň - třeba když by byl aktivní jeden BURP, aktivoval by se místo druhého třeba Einstein nebo Sztaki DG, které moc RAMky nežerou.
Honza

Příspěvek od Honza »

WU maji principielne uznou narocnost a nikdy nebudou mit stejnou. Jak ve smyslu naroku na pamet, tak ve smyslu delky vypoctu.
Delka vypoctu se bude lisit i u stejne session (stejne animace), protoze kazdy snimek je vypocetne jinak narocny, ackoli se v nem treba vyskytuji stejne objekty (ale napriklad vzajemne se za/prekryvajici). To opet vyplyva z mechanismu renderovani.

Naroky na pamet mohou byt klidne onech 300MB, jak uvadel forest a kdyz se mu na HT procaku sesly dve na pouhych 512MB RAM a jeste treba bude mit 2 SETI preempred, tak je to opravdu problem. A nebo to muze byt treba necelych 50MB, jako u session 141 (kdyz se na to nekdo ptal).
Janus nemel nastaveno neposilat WUs masinam, ktere maji malo pameti (jako je to naprilad na novem modelu CPDN, ktery se neposle masinam s 256MB, kdyz model veme 450MB RAM). Pred cca 2-3 lety jsem potreboval renderovat snimek ve vyssim rozliseni a dostal jsem se na zhruba 1.25GB RAM (rikam RAM, ne swap).
U renderingu ale neni mozne spolehlive predem urcit, kolik si dany snimek veme pameti. Dost problematicke je i odhadovani casu vypoctu. V tom je nutne si uvedomit nelehkou pozici, kterou Janus ma. Kdo chce participovat v takovem projektu, mel by si tyto aspekty projektu zvyknout.
Honza

Příspěvek od Honza »

O kratkych session jsem informoval jen tak mimochodem, protoze byly opravdu kratke a spise testem serveru, mirroru, zpusobu zadavani prace atp. nez samotneho Blenderu. btw, novejsi Blender zatim neni mozne pouzit, protoze z nej zatim neni jak dostat info o tom, kolik ma vyrengerovano a tudiz by nemohl byt zobrazovan prubeh v %. Janus ale s vyvojarema Blenderu o tom diskutuje a snad casem bude.

Ted bezi Session 172, ktera jiz renderuje *realnou* scenu (nejaky dva pandulakove, kdyz jsem si to otevrel). Jeste par WUs zbyva...

Nezkompiloval by nekdo ten Blender trochu optimalizovane? Zdrojaky jsou volne k dispozici...

EDIT: memory usage v pulce WU (po 30 minutach) do 100 mega, takze pohodicka...
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Kratke info:
Na pripravu ceka 7 session, takze prace by mela byt v nejblizsii dobe :)
Honza

Příspěvek od Honza »

Nevim, jaka ze to session se pripravuje a kdy ze by mela byt. Ta posledni snad mela cislo 172.

Janus napsal docela zajimave pojednani o tom, proc nebude BURP prijimat k renderovani sceny, kde se jeden snimek renderuje pouze mit jak minutu nebo podobne.
Duvod v podstate napovi common-sense: nez se session pripravi, rozesle hostum, odeslou vysledky a znovu slozi, tak to slusnejsi desktopova masina ma spocitane a neni treba prenasek stovky mega nebo giga dat. (to se nijak nevylucuje s minulym testem, resp. tim hodne kratkym jako test zateze serveru, mirroringu, uploadu atp.).
Honza

Příspěvek od Honza »

Kdyby jste meli chut, tak BURP ma ted jednotek hafa...sice obcasnik jako LHC, ale stale dostatek.
Radove desetitisice WUs mohou dobre poslouzit jako zatezovy test pre-alpha faze.
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

jak pro koho :lol:

8.6.2006 22:41:42|BURP|Sending scheduler request to http://burp.boinc.dk/burp_cgi/cgi
8.6.2006 22:41:42|BURP|Reason: Requested by user
8.6.2006 22:41:42|BURP|Requesting 172800 seconds of new work
8.6.2006 22:41:47|BURP|Scheduler request succeeded
8.6.2006 22:41:47|BURP|Message from server: Your computer has only 536330240 bytes of memory; workunit requires 540672 more bytes
8.6.2006 22:41:47|BURP|Message from server: No work sent
8.6.2006 22:41:47|BURP|Message from server: (there was work but your computer doesn't have enough memory)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Hned jak budu mít více paměti, tak BURPu zase trochu pomůžu :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Krom zvyseni pameti (ackoli neni treba - ve skutecnosti zere Session 192 kolem 80-90 mega) doporucuji zvysit trpelivost.
Framy jsou rozdeleny na casti (nerenderuje se cela obrazovka, ale jenom jeji cast), ale zaroven je pouzit motion blur a kazda cast se pocita 16x. Pokud tedy uvidite, ze WU dojede do 100% a pak zase od nuly, tak se nelekejte...uvidite to jeste 15x

Taky se to muze pocitat dele - mel jsem dve WU pres 30 hodin na AMD X2, D 820 mi chytla dve na cca 24 hodin...neco je hotovka za par hodin.

Jo, pripominam, ze zatim taky nefunguji check-pointy...tak snad vite, co to znamena :lol:
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

asi budu jako lama,ale proc mi nejde grafika? Ja myslel ze se u tohohle projektu renderujou obrazky,tak proc se mi neukazujou? :oops: :cry:

edit: tak jsem jako poradne nas.anej :evil: asi jsem fakt lama ze jsem si to neprecetl predem... potreboval jsem 2x restartovat pocitac a pokazde kdyz jsem mel u jedne jednotky vypocitano pres 5 hodin,se mi to po spusteni boincu zacalo pocitat od zacatku... :evil: to se ta jednotka musi nejprve dopocitat aby se potom mohlo vubec neco zacit delat? :oops: :cry:
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, no BURP nikdy grafiku neukazoval. Je to samozrejmne nedostatek, kdyz se pocita grafika user nema moznost se pouhym kliknutim podivat na to, co se mu vlastne renderuje...

Pokud chytnes odesilane soubory, staci si je prejmenovat na .png a uvidis.
Nebo si nahodit blender a natahnout si zdrojak dane session.
Nebo vyckat, az bude treba cela animace k dispozici na serveru.

Ty jsi byl naprdnutej, ja se fakt bavil...kdybych to par hodin prispevek pod tebou nepsal "Jo, pripominam, ze zatim taky nefunguji check-pointy...tak snad vite, co to znamena :lol: "

Usuzuji, ze Janus chce nejdrive vybudovat infrastrukturu, tj. scheduler, mirrory a jejich synchronizaci, databazi, system zadavani session useru pres upload atp.
teprve potom prijde na radu cast spise zacilena na usera - novejsi blender, poreseni progress baru i pri nekolikanasobnem rendering jedhoho framu, check-pointy, screen saver atp.

Session 195 se uz da pocitat i na normalnich strojich - frame trva tak hodku, takze nemusite mit masinu zapnutou treba 50 hodin.
(session 192 byla prerusena...no mel jsem asi 180 hodin strojoveho casu, u kterych WUs nebudou validizovany, takze neuvidim, co se renderovalo)
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

ja si toho vsimnul az potom zes to tam napsal :D me to s tema checkpointama nastvalo proto,jelikoz sem musel 2x po 5ti hodinach nucene restartovat a jednou mi to dokonce padlo a cela 10ti hodinova prace byla v luftu :cry: vzhledem k tomu ze boinc pocitam tak 12 hodin denne tak to byla pomalu ma celodenni prace vnivec :cry:
Odpovědět